Jun 1, 2010

Loya + Mual = Muntah

Asalnya aku nak post entry yang best hari ni.
Tapi… Semalam mood aku spoil masa lunch. Jadi aku nak cerita tragedi yang menimpa diriku ini. Sadis gwa cakap sama lu beb. uhuks =(

Hampagas!

Korang tengoklah apa santapan tengahari aku nih.

Astaqfirullahalazim


Ya. Lipas!!!! Yukkksss. Uweks. Hah. Mana la tak loya tekak haku. Mati selera makan. Nak termuntah pun ada. Hadoi. Hampeh! Rasa nak gugur jantung gwa. Terkedu sekejap.


Close up. Sentap.

Nasib baik aku belum sempat jamah nasi & lauk nih lagi. Aku baru asingkan lauk, sayur & nasi. Lepas nampak makhluk perosak ni, aku terus pi kedai tu balik. Mintak ganti rugi.

Warrrggghhhhh!!!

Tensi tau. Kat area ofis aku ni tak banyak choice tempat makan. Depan ofis ni cuma 2kedai saja yang halal. Kedai yang macam t**k ni & Maple. Nak makan kari hari-hari, tak lalu pulak anak tekak haku. So, the one & only option yang ada, kedai hampeh ni la. Dah la charge mak datok punya mahal. Aih… Actually, aku tak makan kat kedai ni hari-hari. Aku bangun pagi & masak. Tapau breakfast & lunch. Kadang-kadang aku beli la bila malas nak masak atau aku bangun lambat.

Kedai hampeh ni ada rekod buruk. Tahun lepas kena ambush dengan MPSJ sebab pekerja dia takda permit, PATI. Lepas tu kena sita sebab tahap piawaian kebersihan tak memuaskan. Aku ingat tauke ni dah berubah. Rupanya tak. Aku boleh je buat aduan kat persatuan pengguna kan. Lingkup la kedai ni kalau aku buat repot.

So, lepas ni, aku akan banned kedai hampeh ni dari list tempat makan aku. Tobat weh. Cukuplah aku dah terkena sekali. Serik.

Nota kaki : Sakit hati dengan perangai peniaga zaman la nih.

23 comments:

juelee said...

waaa geli kak.. sy skang mmg tak lalu langsung nak makan kedai sejak peknen ni lagi la... imaginasi terlampau... selalu pk org masak tak bersih la apa la..

kedai ni patut repot aje kak..

anil lutaze said...

masyallah..awat jahat sgt kedai tu?? buat report x?

mrs zach said...

eeeyurk...geleman tgk.
melampau yang amat. buat je report fathiyah. bukan kita dengki sesama muslim..tapi masalahnya, ada limit juga. Islam pun amat-amat menyeru pada keindahan dan kebersihan. patut dah gantung permit diorang tu. haizzz...

Anonymous said...

ini kalau report kat harian metro ni mesti jadi story muda depan nih puan fathi, hehehehe

Nariko said...

oh nooo fathi.. *puke* kalau i dah buat keco dah kat kedai tu kasi semua org jgn dtg situ lagik. huhu

goblogbyfarah said...

ya Allahhhhh!!!!! saya yang muntah tgk nihhhhh!

cik senah said...

mak aiii.. seketoi lipas dalam juadah makanan.. ?

hermm.. buat ja report.. baru tokey tue ada akai skitt.. dok buat diam.. sronok arr dia.. nanti tikus pulak jadik lauk sampingan.. huhu..:(

Noli said...

erkk..nasib baik lom jamah...
bawak bekal la plak..hehe..

NURUL said...

iksss mmg loya tekak nie fathi

Cik Belle said...

eish.. tak yah dahla makan kat kedai ni. kotor.. makan roti pun lalu dari makan kat kedai ni. eww eww..

fabulous.farah said...

huhuhu..ayyark..naseb baek dah lunch..sebab tu aku prefer fast food bila makan luar. tapi kalo hari2 telan fast food mau kembung..masak jer fathi..telur mata pon jadi lah~

kupaslaroren said...

Fati!!...urkkk mmg trauma ler nak makan nasi bungkus lepas ni..kenot go lar tetibe ade lipas pulak kan??

mamamarissa said...

yucks...rasa nak muntah ok!!!!

mamamarissa said...
This comment has been removed by the author.
phia said...

eawwww... *hijau dah muka ni

diha said...

Warghhh!!!! diha pon terus jadi loya!!! hukhukhuk.. mmg bukan nasib kak long la huhuhu

aurinh said...

LOL.. my hubby kata dia boikot kedai tu pasal harga main suka hati jer... lepas ni lagi boikot

Fathiyah said...

juelee : bgsla awak jg makan.tmbh2 time pregnant. ikut hati, nak je akak repot tau

anil lutaze : jahat kan. kalo tgk owner dia,sgt2 menyampah. sombong tau. kte tgh pk psl nak repot nih

mrs zach : hmm,tulah. org cm ni mmg ptt sedar kan. aih..

tanpa nama : aah la. glamer nih. ehhe

nariko : i dah sebarkan gambar ni kat opismate.hehehe

goblogbyfarah : ish.kte lg la awak.terkezut berok!

cik senah : betoi ckp cik senah. kedai dia dr luar je bersih. kat dlm kita taktau. ntah2 mmg dah ada tikus beranak pinak.eeeee

Noli : tulah...kte mmg bwk bekal.tp kdg2 mls nak msk,so kena la bei je kan

nurul : huhuhu =(

cik belle : betol3.baik mkn roti jelah.blh i diet.hehe

fabulous farah : kte mmg msk pon.cuma kdg2 tu mls gak.tu yg pi beli je

kupaslaroren : hmmm,tulah.kenot kenot...

mamamarissa : yup!

phia : muka kita taktau la kaler ape time nampak bende alah nih.huhu

diha : nsb baik klong kene.so lps ni blh bgtau org lain kan

aurinh : mmg pon. rege dia mcm hotel 5star. bapak mahal. gile.

[ Hanie ] said...

erkk..geliiii!
kalau byg dah ade perisa tambahan dlm tu..sure lagi la tak lalu! org lain mkn berselera je..huhu

m@Ri@ said...

loya...bantut selera

suryana said...

kak...mengadu la...bagi kene tutup kedai ni...kalau tak ada yg terkene kang...ni nsb baik akak nmpak..kalo yg terlalu lapar..teruss...eeeee....

lemonade said...

hadoi.. mmg patut kena banned kalo dh mcm ni.

Fathiyah said...

hanie : mmg sgt2 menggelikan =(

maria : mmg pon awak..tak lalu dah nak mkn pastu

ana : hmmm..akak dok pk2 psl nak buat aduan nih...tulah.org cm ni ptt diberi pengajaran

lemonade : yes! setuju