Jun 24, 2010

Uuhhh.....Aahhhh.....Steam

Emosi tunggang terbalik
Otak tak centre...ting tong
Hati gundah gulana. So, what is the best thing to do to cheer you up again?


Meet your bff, borak tak hengat & MAKAN!!!
I’ll always do it as my therapy besides shopping. Hehehehe. Gelak ada makna ni =D

Lokasi terjah kami kali ini, Restoran Kak Eita Steamboat, Wangsa Maju. Kawan-kawan den ni hah yang teringin bebenor. Den follow aje. Hehehe. Padahal, tuan punya badan pun mengidam jugak =p

Menu : Steamboat Ala – Carte for 4 pax
Menu buffet hanya bermula jam 6petang onwards. Kami sampai jam tiga. Jadi, pilihan ala carte saja yang ada. Belasah ajolah labu.


Moh ler kita rungkai apa yang tersembunyi dalam pinggan ini satu persatu. Fucuk, Telur puyuh, Sawi, Kobis, Cendawan, Udang, Sotong, Kepah, Ketam, Bebola.


Aneka Maggi & Telur.


Sup Ayam & Tom Yam.

Nampak sikit kan? Tapi, jenuh & mengah jugak kami nak habiskan semua ni. Tu pun dah import 2 star player kiri kanan. Hahahahaha. Kami ni, perutnya kecil, nafsunya besar. Tak padan neh.


Untuk 2orang jejaka kacak ini, ada menu tambahan pulak. Nasi Lemak Ayam Berempah & Nasi Lemak Ayam Pandan. Ini kerana, purata saiz perut 2orang jejaka kacak adalah lebih besar berbanding purata saiz perut 3orang gadis manis. Ish ish ish. Hehehehehe =D


Yang ini Vanilla Passion Fruit, memang terangkat beb. Mocha Ice Blended & Lagenda Juice juga terbaek. Thumbs Up!!!

Tapi, hidangan steamboat itu kureng kick. The cold cuts was so-so. Chicken soup was plain. Biasa saja. Tom yam also so-so. Same goes with Nasi Lemak. Personally, saya bagi 3/10 stars. Kawan-kawan den nak bagi tahik bintang saja pasal service kureng mantap. Not so good. Aih… So, den boleh recommend their juices & smoothies range saja. Malatops. Kalau kita masuk kedai order air saja boleh kan? Hehehehe =D


Sebelum pulang, mari kita bergambar ramai-ramai dengan pinggan mangkuk & sisa makanan yang berselerakan itu. owh. Malunya... Nampak sangat pelahap =D

Okeh kawan-kawan, kita sambung pulak jalan-jalan cari makan versi Kami The Agogo next entry. Den mana boleh say no to makan promotion. Rezeki jangan ditolak. Rugi. Hahahaha =D

Nota kaki : Kak Yani, sup Kak Eita memang dah kureng kick ye? Tukang masak dah tukaq kot. ngehehe.

19 comments:

susudalambotol said...

seronoknya makan steambot! hid dulu tak suka tapi adi yang ajar hid supaya suka steambot :p

Atiqah Adnan said...

lama dah qah tak makan steambot.. KL memang banyak kedai makan best2 kan.. hee~

Iryani Noor said...

ye la Fathi..
mmg dh kureng kick..
last week akak p mamam skali lg kt ctu..
kuah die cair jer..
sakit hati betul...
and seafood die pon dh tak bnyk mcm yg sebelum2 ni..

easyou said...

cantik plak maggi biru tu ya..;)

phia said...

hadoi. kaunye tajuk bikin panas la. wahahahaha. STEAMboat rupenye ;p

Durruz said...

tertarik menarik air Vanilla Passion Fruit tu...nyumessssss

Fathiyah said...

hidd : syah pon tak suka sgt steamboat.kte yg paksa.hehe

atiqah : kat melaka pon byk kdai mkn best2 kan?tiqah buat la review.nnt blh kami pi =)

iryani : tulah.ms akak pi mkn mula2 dlu ok kan?aih...ni la yg tak best bila org berniaga tak btl.bila dah femes,tak pandai maintain standard.syg2

Fathiyah said...

easyou : rsnya pon best.rangup.

phia : saja je tuh. kasi gempak.hehehe

durruz : mashallah.mmg sgt lah sdp!

fabulous.farah said...

air tu nampak sedap

hafsah said...

kesian muka cik abang awak, separuh pon xsampai haha gamba tu dh dibintangi oleh 2 pemain rugby unisex hahaha ;p

aziraarif said...

menguji kesabaran bile tgk foods di sni...baru td fiance berpesan, suruh berpose..huhu

Fathiyah said...

fabfarah : mmg sedap!

hafsah : hehehe =p

aziraarif : oh.harus thn godaan itu.takpe,after kawen blh mkn suka hati =p

cikmanggis said...

cam kenal je pakcik dan makcik dua orang tuh hehe

Fathiyah said...

cik manggis : pakcik & makcik tu slalu ada kat umah makcik kan?hehehehe

PurPLe LaDy AiFA said...

fathiyah ni sukee ltk gmbr mknn yg mmbuatkn i mengidam...! waaaa, nk steamboat yg sedap! huhu

P0cAhoNta$ said...

Penah makan kat sini... sedap jugak, so many choices, ada siput yg aku tak penah tgk pon ada kat sini kan. Yg penting aiskrim bole scoop sendiri & letak kacang sendiri. nyum2

Fathiyah said...

purple lady aifa : hehehe..gelak jahat..i rs steamboat yg best setakat ni kat seoul garden la =)

pocahontas : dulu maybe sedap kot ira.skg nih mmg kureng la.ms aku pi hr tu.taktau la kot2 kalo dah ok balik skg nih

Hafiz Atan said...

wangsa maju kt mn? nampak best jer

Fathiyah said...

hafiz : kat deret shop lot baru,dkt dgn masjid baru, bertentang jusco wangsa maju