Jun 7, 2010

Lagenda Budak Setan


Kami dah tengok ini cerita!!!


Tengok bersama geng anak dara, mak dara & bapak-bapak.


Awat kecoh sangat tuuu? Perkara biasa.
Bapak-bapak pon layan kan ajelah. Hehehe =D

Mula-mula memang excited. Dengar dari sana sini cerita tentang LBS saja. Den memang cepat terpengaruh pon. Hahaha. Scenery cerita ni memang cantik. Kagum. Kat Malaysia pun banyak tempat yang lawo-lawo beb. Oh… lagu tema aka soundtrack LBS tangkap leleh weh. Best giler layan wooo. Hehehe.

Komen :

Dari orang yang pernah baca novel : Kureng best. Banyak plot kurang dalam kata lain kenapa harus cut plot yang penting? Kenapa? Kenapa? *Emo =p* Jalan cerita kurang menarik.

Dari orang yang tak pernah baca novel : Ok lah. So-so. Tipikal cerita cinta. Camera shoot kurenglah. Juling jap bijik mata haku sebab banyak benor scene close-up. Perlu kah? Kalau lah close-up muka haku nih, segala mak nenek bintik & jerawat korang nampak. Wakaka =p

Novel LBS ni sangat femes & malatops suatu ketika dulu. Penulisnya, Ahadiat Akashah. Dan bila keluar pula filem yang diadaptasi dari novel ni, haruslah semua pembaca novel ini jadi teruja kan. Terus terang, saya tak pernah baca novel LBS. Kodi betol la hang ni Fathi. Hahaha =D Hang pa nak cakap apa pun cheq tak kesah. Sebab cheq sendiri pun tak tau kenapa cheq tak tergerak hati langsung nak baca LBS. Mungkin masa tu dalam hati cheq belum ada taman kot. Pirahhhh =p

Nak tau dari mana cheq tau jalan cerita LBS?

Hahahaha. Nak gelak guling-guling jap =D

Ahha…


Dari mamat ni lah. Kui kui kui.
Sungguh ku tak sangka suami daku baca LBS. sampai hari ni masih tak percaya la. Haha. Dia lah yang story roughly fasal novel ni kat cheq. Roughly saja pasai dia pun dah lupa sikit. Yalah. Bacaan 12tahun dulu. Ada boleh ingat? Hehehe.

Cheq nak buat permintaan sikit naaa
Untuk sequence LBS, tukaq hero boleh dak? Haha. Cheq nak Remy Ishak pleaseee… tukaq pengarah jugak boleh dak? Cheq vote for Khabir Bhatia. Hehehe. Permintaan terlampau nih. Boleh kaaaa??? =)

Ok. Whatever pon, selamat layan LBS. Komen anda hak anda =)

20 comments:

fabulous.farah said...

semua orang ckp benda sama...huhuhu..semangat nk tgk semakin pudar~

"Fd_kZ" said...

alar.. jgn pudarkan semangat saya nak tgk .. huhu da bnyk da komen org ckp x besh .. adui.. tp nak tgk gak .. eh.. sya vote for FARID KAMIL... huhuhu jgn mara.. (",)

Cik Belle said...

setuju! khabir batia pilihan terbaik! mesti nanges tak henggat macam dok tgk nur kasih tiap minggu dulu!. hehe

NURUL said...

nurul mmg peminat ahadiat akashah. jd hari pertama tayangan nurul dh tgl LBS ni. novel LBS ni nurul dh katam 3 kali rasanya. tp tu la nurul kecewa sikit sbb jln citer filem LBS ni tak sehebat novelnya.

Atiqah Adnan said...

peminat LBS mesti nak kan movie nye dapat arahan dari director best kan.. actor pun mesti nak best... tUlaa..
jalan cerita best tapi mesti ade yang tak best...

seronoknyee jalan-jalan sama geng blogger.. hii~ nanti kemsalam diorang ok..tak sempat nak jumpa fathi n yang lain masa ade kat kl..^^

anil lutaze said...

tp yg peliknya.... si ahadiat akasyah suka..ape ke tuyuk die tu...pasrah je aku

[ Hanie ] said...

alahai, sorry tak dpt join kalian..ade agenda lain plak mlm tu huhu. Oh, kurang menyengat yer? nasib baik la ingat tak ingat je cite LBS ni, rase penah bace kot hehe. Kalau tak, sure kecewa jgk huu

P0cAhoNta$ said...

Hmm mcm dah agak jln cerita x sehebat novel. lg satu mungkin sbb tu cerita zaman remaja, kalo skrg tgk mgkin feel dah lain kan. sbb skrg cinta kita lebih matang. hehe

~ As ~ said...

hai salam singgah, dah tgk gak cerita ni,mmg tak sehebat baca novel...huhuhhu...pigi tgk pun sbb dulu gila ngan novel LBS tu...

Sha Pattinson said...

i dah tgk kluar je i emosi sbb tak best i tgk pun sbb ofismate blanja siap paksa okeh ..alahaii sayang crita yg begitu indah ..tapi bila dijadikan filem rosak !!sayang ..wah sangat best u all tgk ramai2

Fathiyah said...

fab farah : kalo rs nak pi tgk pi je.jgn expect yg best2 lah.hehe

Fd_kZ : ohh.peminat farid kamil ke ghupenye.hehe.kwn2 akak pon ckp remy tak sesuai b4 dia hitam.huhu.den pasrah sajor lah.

cik belle : tp,awak...khabir sure tak bc LBS.huhu.tertunggu2 next buah tgn khabir.hehe

Nurul : husband kte byk bc novel ahadiat.kte tak.hehe.sygkan cite ni tak best.pttnya mmg blh pecah panggung

atiqah adnan : pasrah...insyallah,pjg umur kte blh jumpa kat melaka ke nnt =)

anil : aha.haku pon heran gak tuh.ke dia ckp cm tu sbb hepi sgt?hahaha

hanie : ala,kalo awak ade sure lg best kte bergosip.hehe.

pocahontas : ye tak ye jugak.mungkin la kan.den pon dah tua ni.hehe

as : tulah.sume peminat LBS hampa kan dgn muvi ni..sedih

sha : kteorg pon emo jugak bila kuar tuh sha.masing2 tak puas hati.aih..apesal la kan cite melayu cm nih????

Cahaya said...

alamak x best ke?? Ms mula2 tgk iklan dia dl, dh rasa alahai harap2 ok la cite ni..jgn hancur dh la.. Cz novel dia mmg sgt la best.. Maybe sebab pemilihan pelakon kut..huhuhu:-) upsss:-p

PurPLe LaDy AiFA said...

oh.. tgk beramai2 dengan other blogger mmg best. syg plak cite nie x besh ek.. tu la.. xmo FK jd hero! x suke...

ahadiat plak yg suka gila filem ne.. siap kata lg meletopss dr twilight! lucu je..

merahjamboo said...

pja pn tgok cite ni tanpa baca novel dia...tp, rasa mcm menghampakan sikit, tengok trailer mcm lagi best;)

Zainur said...

saya tak pernah baca cerita nie tp xcited nak tgk....but sejak dgr komen2 yg xbest terus tak teruja...boleh x bgtau apa kesudahan dia? ;D

Fathiyah said...

cahaya : iklan je yg best awak,citenye hampeh.huhuhu

purple lady aifa : adus...hapekah betul ahadiat bilang begitu???pity him.

pja : kte pon sama.pja,kte tgk cite ni sbb tgk trailer cm best.sabo jelah

zainur : endingnya,si ayu tu meninggal ms melahirkan anak.tammat.hehe

aziraarif said...

fathiyah yg shumel..nk email address, nk invite u...thnx =)

m@Ri@ said...

sy pun tak baca novel ni wak..husband sy tanya smlm kenapa die letak nama file tu lagenda budak setan..sy jawabla sbb nama novel tu..tu je yg sy tau..baca novel tu tak pn..haha..

Durruz said...

i have bad minded about malay movie. so tak pergi tengok. i read the novel masa kecik-kecik dulu. tapi tak terasa teruja pun nk tengok. hohoho..

dah tgk prince of persia?? berbaloi2...bessssshhhhhh!

Fathiyah said...

azira : tak dpt nak bukak blog kamu.dah di private kan ke?my emel ir_fathiyah@yahoo.com.my

maria : sama la kte.hehe

durruz : kte slalu frust dgn cite melayu...huhuhu...nak pi tgk prince of persia!