Jun 17, 2010

Dior Makeover

Amaran : Ini entry basi. Tuan punya laman tak akan bertanggung jawab ke atas sebarang penyakit yang mungkin dialami oleh pembaca selepas membaca laman ini. Hehehe =D

Dulu, ada seorang minah ni.
Dia tak pandai bersolek. Selenge habes. Hatta, bedak pun dia tak pakai. Muka dia togel & berminyak sepanjang masa. Belengas. Minyak kat muka tuh kalau ditimbang, sekati gamaknya. Hahaha =D

Sekarang, dia dah reti la nak conteng-conteng muka sikit.
Masih amatur. Jadi hasilnya yang sedang-sedang saja. Kadang-kadang, suami dia pun tak perasan contengan di muka. Ceh, penat I makeup you =p

Memperkenalkan…………
Used to be minah belengas
Jeng jeng jeng

*
*
*
*
*
*
*

Model negara Gohead Goestan








Nangis Tyra Bank tengok pose haku. Wakaka =D Agak-agak ada chance masuk American Next Top Model dok? Hah??? Hade yang nak kene sepak ni. Hehehehehe

Wutever *Gaya Diva*

I do enjoy this pampering & makeover session. MUA, Miss Angela Chin yang conteng muka saya ni sangat best. Very friendly. Personally, saya lebih suka makeup ini berbanding previos
makeover. Yang tak sukanya, dulu den kurus, sekarang udah tembam. Cet! =p

Event ini berlangsung dari 25May – 30May yang lalu. Venue : Centre Court, KLCC. Maaf. Saya tak sempat nak khabarkan pada kamu tentang event ini awal-awal. Cerita dah basi baru kau nak kabo ye. Ampunnnnn.

Well known brand, Dior just launching their new lip gloss recently. Directly inspired by the backstage world of Dior fashion shows, the new Dior Addict Ultra-Gloss reinvents and surpasses itself. It boldly reconciles extremes, spectacular shine, oversized volume & a wardrobe of very Couture shades in an incomparably fine caress. Enriched with a complex of crystalline jellified oils, the texture glides on perfectly and leaves an ultra-infusing, comfortable & extremely fine film on the lips.

Saya ada tips yang tak seberapa ini untuk dikongsi dengan B2B =)

1. Try la sekali makeup with any makeup artist sebelum hari besar anda.
2. Tak salah kalau kamu nak request apa-apa pun dari makeup artist. Yang munasabah la kan. Macam saya dulu, request dari Kak Munie mahu makeup seperti Ekin bini Mawi. HahaHa. Ngade-ngade okeh. Ferasan. Sah-sah la muka haku jauh panggang dari ayam dengan Ekin. Hehehe
3. Pilih makeup artist yang friendly & boleh dibawa berunding. Trust me. Kamu akan rasa best & selesa dengan orang ini.

Okeh. Next entry saya akan review details lagi tentang makeup ini. Eh, ada ke yang nak tau? hehehehe =) Mana la tau, ada yang berkenan, boleh jd reference. Ye tak?

Nota kaki 1 : Tak cukup dengan posing kat mini studio, balik rumah den buat mini studio sendiri pulak. Poneng Pak Enchek tengok. Hahahaha =p

39 comments:

Qis said...

yang, probably u should try audition utk model busana muslimah or the like... *pujian x direct ni...

hehhe, u're gorgeous la! ;)

mawarbiru said...

cantiklah...very nice..

easyou said...

ada kelas la pose u..;)

Iena said...

nak make over jugak...
ni kalo ekin mawi nengok pon nanges ni beb!

Anonymous said...

pose num 3 mantap! mane la husband kak long tak tegode hehehehe.. kak long, ni for free ke?? ke ade byrn nak suro die make up kan kite tu? marvelous.. nmpk natural, paling diha suke kaler lip gloss tu.. btw, kak long gojes as always :D

-diha

kak mas said...

cun, cun.. dah macam rupa iza pink stilettos pulak.. :)

Iryani Noor said...

cantik la Fathi...
i loikeee =p..

Ainul said...

blh jd model ni.u'r so gorgeous :)

FARHANA JAMIL said...

cantik...suke pose no 3 gak...mane ade tembam pun..ok je...kurus sgt pon x lawa...maintain k...

PurPLe LaDy AiFA said...

cantik dearrrrr~! sgt natural ans simple je kan? huu, tkt lak how's my face gonna look like during my wedding nnti.. cuak cuak!

susudalambotol said...

hamboi hamboi. bukan main lagi posing!

~♥ iella ♥~ said...

supermodel...lawa..

mamamarissa said...

amboi, sakan posing nampak :D

anyway, shantik ok :)

cikmanggis said...

pewwwitttt :)

goblogbyfarah said...

cantik!
dulu awak penah buat gak kan...

ardinihumaira said...

fuhhh cantik sangat! bila la dni berpeluang cemni.. huhu... teringinnya

Zainur said...

cantik! Nanti boleh la share pasal makeup kat saya yang tak reti langsung nie! huhuhu

Nazlan said...

Salam,

Jalan2 takde keje, jumpa ur blog, wanna be Tyra Bank model? hahaha, jauh lagi perjalanan tu, by the way, just buah tangan untuk u tengok hasil kerja tak seberapa saya.

Have a nice day :-)

Note:

1) Cut the fat
2) Face cleaning
3) Whitening
4) Effect
5) Bla bla bla, adehh, tengok sendirilah

http://img199.imageshack.us/img199/7402/fathimakeover.jpg

PS: Copy / Paste link tu pada URL kalau nak tengok gambar

Sha Pattinson said...

cantinyer make up dan model skali bole jadi model muslimah yea kat magazine nur ekk tak silap ..u should try hehehe cantik laaa fathiyahhh !! two tumb up!

Meema Nazirah said...

cun melecun eh makwe ni

Fathiyah said...

qis : hehe.kte tak layak pon nak jd model nih.syok sendiri tu blhla.btw,thanks qis =)

mawarbiru : thank you =)

easyou : hehe.cameraman tuh yg srh buat cenggitu.

iena : pi la make over.haha.

diha : kene bayor.then boleh redeem brg makeup.berbalo gak.hehe.

Fathiyah said...

kak mas : tq.iza tuh kwn saya kak mas =) childhood bf.hehe.dia lg lawo kak.

iryani noor : tenkiu =)

ainul : ish,tak layakla.hehe.tq =)

farhana : pose tahan senyum tuh.haha.

purple lady aifa : inyallah, ur wed makeup sure lawa.sbb seri pengantin gitu =)

Fathiyah said...

susudalambotol : hehehe.segan ai =)

iella : ish,takler smpai thp tu awak.model cap ayam jer nih.hehe

mamamarissa : sj suka2 jer.tq =)

cikmanggis : =)

goblogbyfarah : aah.2thn lps.hehe.tq =)

Fathiyah said...

ardinihumaira : pi la try sekali.sj2.just for fun =)

zainur :okeh,insyallah.kte pon tak ler teror psl makeup.skit2 je tau pon.hehe

nazlan : angan2 mat jenin je tuh.hehehe.impossible.oh,time kasih edit gambar saya dgn cantik.gambar cantik.saya tak.hehe

sha : kte ni tak layak la sha.suka2 cenggini blhla.hehe.tq =)

mimi : hehehe =) tak nak ngorat kerrr???? =p

Cahaya said...

hamboi22.. dh jadi model la plak..
u're gorgeous la..ini serius:-)

[ Hanie ] said...

cantiknyer die! ;)
slalu jgk eh buat makeover ni?

tokey kedai said...

fathi!
awak mmg dior fan eh? 2-2 make over awk by dior. sy pun sama, tapi xpenah try lagi make over.

cantik la awak!

tokey kedai said...

btw, gmbr kita dorg bg soft copy ke?

phia said...

kena beli produk ke fathi? wah wah sape si nazlan yang rajin editkan pic u tuh? :P

wanyusnira said...

cantiknye!!! suke2! harus la mekap cenggini sokmo utk suami anda.. hehe..

kupaslaroren said...

cantik gile..macam model ler...huhu make up dia natural den suko :D

brp hari xbasuh muka nih hahahaha

aziraarif said...

cantik, actualy tak make up pun cantik jugak....
try la masuk gadis melayu..hhihi...married women bole ke masuk gadis melayu? lol

Fathiyah said...

cahaya : model katek.hehehe

hanie : idok ler selalu...kadang2.hehehhe =D

huda : hehehe.mula2 konon nak try dior.bila dah pkai trs addict.nama pon dior addict.ish3.gambar soft copy kene beli.sabo jelah.

phia : aah.boleh redeem brg =D

wanyusnira : kermit,husband kte suka tgk my naked face.hehehe

kupalaroren : kalo ler cuaca kat msia ni mcm kat london,sure sebolan den tak bsh muka.hahahha

azira : gadis melayu?alamak...dah molopeh.den bkn gadis lagikkkk.huhuhu =p

fabulous.farah said...

cantik sangat~

dialicious said...

kalo dh cantik tu..pakai bedak sejuk pon cantik!hahaha
zaman bile ni kak oi

Fathiyah said...

Fab farah : terima kasih ;)

kermit : ko nih..hehehe

diah : bln lps cik kak.hehe.

Nad Nazira said...

Dear, gorgeous la. cantiknye! bestnye tengok org make over. hehe. siap posing bagai..siap buat mini studio kat umah pulak. hehe

m@Ri@ said...

gila cun..

Fathiyah said...

nad nazira : mmg best.kdg2 enjoy gak makeup2 nih.hehehe

maria : gila ke? cun ke?hehehe =D