Jun 28, 2010

Jangan Ketawa!!!

Pagi Senin
Owh, monday blues.
Ceriakan pagi kamu dengan ketawa - ubat paling mujarab =)
Okeh, den harus mula kerja. Selagi hidup, kerja kerja kerja.... huhuhu

Suatu petang di gerai tepi jalan

Ali : Makcik, bagi saya cucur udang 2 hengget.
Makcik : Ok (sambil ambil cucur udang & masukkan dalam plastik)
Ali : Eh makcik, apesal cucur udang ni tak nampak pon udangnya??? (Dengan nada tak puas hati sebab harga kuih dah la mahal sekarang nih)
Makcik : Abes tuh, kalau cucur badak tuh, ada ke ko nampak badaknya???
Ali : Terdiam. (Dalam hati : Sabo jelah haku dengan makcik nih. Buat lawak kerek pulak)

Ini kisah benar yang berlaku kat kawan Syah. Haku gelak guling-guling dengar cerita nih. Kureng asam betul makcik tuh kan. Hadoi la.

Hmmm, saya kira makcik itu not suppose to said something like that. It may hurt her customer feeling. Orang melayu kata, kurang sopan. Kurang adab, bahasa kasarnya kurang ajar. Kerana pulut santan binasa, kerana mulut badan binasa. Tapi, kelakar jugak ayat makcik tuh kan. Kalau betul dia hanya bergurau, den boleh terima lawak spastik dia tuh. Hahahahaha.

Nota kaki : Ali – bukan nama sebenar. Hehehe =D

9 comments:

ardinihumaira said...

ha ah... sebab besenya cucur udang nampak udang terjojol gtu kan hehe

goblogbyfarah said...

haha. kalau nak kuih taik itik?

mamamarissa said...

tumpang gelak jap :D

phia said...

hihihihi...

m@Ri@ said...

lawak..ceria hari sy..kalau cuq kodok mcmn..huhu..den tak mau makan kodok d buat cucuq..huhu..

fabulous.farah said...

hahahah,,tapi cucur udang xdok udang xbest..

lemonade said...

kak fathiyah! lama x dtg cni sbb internet slow. grrrrrrr.

ey, kite penah dgr cite ni dulu tau tapi x ingat bc kat mn. hehe

Fathiyah said...

ardinihumaira : aah kan.terliur je tgk udang terjojol kan..hehe

goblogbyfarah : adussss...takmo takmo...hehehe

mamamarissa : sila-sila =)

phia : hehe =D

maria : aiyoyo! ish..geli la awak.hehehe

Fathiyah said...

fab farah : kalo takdok udang,harus tkr nama cucoq lain la kan.hehe

lemonade : ehh..rindu kat kamu.mana hilang ni? tumpang bot wak balik msia ke kamu?hehehehe