Jun 21, 2010

Itu Namanya.....

Tuhan nak menguji

Biasanya kalau Tuhan nak bagi sesuatu yang baik tu,

Dia akan uji kita dengan sesuatu yang agak payah

Dia nak tengok sejauh mana kesabaran kita

Kadang-kadang tu,

Kita pun ada buat salah jugak

Tuhan nak menegur


Nota kaki : Killing me softly

10 comments:

Iena said...

dan Allah akan uji hamba2 yg Dia sayangi...
biar apa pun dugaanNya... hope kite cukup tabah utk hadapinya...

asrawahida said...

segala dugaan ada hikhamhnya... anggap segala dugaan adalah rahmat dari Allah... semoga tabah melaluinya... :)

NURUL said...

dugaan ada hikmahnya kita sebagai manusia persabar.

Zainur said...

betul3x...in the end dapat sesuatu yang di luar sangkaan kita ;)

mamamarissa said...

tau sebab apa dik...sebab hanya Dia tahu apa yg terbaik buat kita :)

e.t.t.y said...

hai nurul. i suka your quote harini. i ambil, letak di blog sebab Allah tengah menguji i sekarang. hope u dont mind.

Meema Nazirah said...

Allah know best...

dialicious said...

Tuhan hanya uji tahap mana yg u mampu je tiya..sabar k

Durruz said...

Allah lebih mengetahui setiap sesuatu..sabarkn ati. insyaAllah ganjaran lebih baik menanti.

Fathiyah said...

To all : terima kasih utk all sweet & calm words yang kamu tulis di sini. saya amat terharu. luv u all. muah =)