Nov 2, 2009

Ronggeng

Minggu lalu tiada kisah menarik untuk dikongsi bersama. Kerna itu saya menyepi seketika. Ditambah pula dengan serangan jiwa kacau yang berlarutan beberapa hari. Huh =(

Sungguh saya tidak suka tukang penyibuk. Cerita itu ini dibelakang kita. What’s wrong wif u dude? Ada aku kacau hidup kau? Mind ur own business lah. Uish, ganaz je kan. Grrrrr. Geram haku geram. Nasib la haku ni minah rilex & steady. Kalau tak, dah lama haku semboq hang cukup-cukup.

Ok. Lupakan yang itu.

Hari minggu saya penuh dengan warna-warna ceria. Bersama sahabat-sahabat kesayangan dan suami pengarang jantung hati gue juge ye;) Yup. Mereka mengubat duka lara ;) Hehehe. I luv u to da max!

Sesi ronggeng di rumah Pn.Farah Azmin & En.Mohd Faiz sambil menjamu Nasi Lemak Universal. Hehehe. Aku kasi up lagi dari Nasi Lemak Antarabangsa sebab nasi lemak ko memang sedap bangat. Sambal udang tuh marvelous tak hengat. Nanti aku nak resepi tau =)

Bestnya dapat jumpa si kecil amsyar yang comel dan macho.


Auntie-auntie sekalian, macho tak saya? =) Air mata anak jantan tuh.

Ini pula sesi berjimba ramba bersama BFF di Studio Café kepunyaan penyanyi Zahid AF2.Makan-makan sempena hari lahirnya seorang penyimpan kira-kira merangkap penyimpan rahsia terbaek kami. Ngehehe.


Sahabat sehati sebulu. Hahaha =p

Apa yang kami makan?


Pembuka selera : Nachos
Menu Utama : Spaghetti Carbonara, Chicken Chop, Fajitas.


Pencuci mulut : Teh Tarik + biskut kering. hehehehe ;p Yang ini memang all time faveret. Mesti mau pekena teh tarik!


Komen : Atmosfera café simple & deco bertemakan muzik. Wall picture, posters, instrument & signature artise. Service bagus. Pantas. Tip top juga. Hidangan, banyak variety. Dari western to local. Rasa, boleh tahan sedap jugak. Teh tarik itu sangat umph! =) Boleh datang lagi untuk cuba menu yang lain pula. Yang menarik & lain dari lain, Nasi goreng menangis. Ha, camano tuh??? Menangis sebab sodap bebenor ke? ;) Belum cuba belum tau. Hehehe.

Nota kaki 1: Nadiah tersayang, happy birthday. Moga cepat-cepat ketemu jodoh yang baik. Friendship forever. Muah =D

Nota kaki 2: Congrate to hidd & adi. insyallah,nanti kte pi tgk umar =) sukanye dgn nama tuh. wink wink ;)

8 comments:

"Fd_kZ" said...

besh betul'la tgk mknn tue eik .. seronok betul tgk akak yg sker mkn tp x gemuk2.. huhuhuh
maintain jerk .. bagus2..

hidd da bersalin ker??

ana said...

Syokla ur blog ni...

NURUL said...

comel sungguh amsyar tu ye. ohhh mmg sedap kan nama anak hidd dan adi tu.

farahazmin said...

amsyar ske bangat tgk muka die tu... perasan hensem kot... hahahaha... sonang ajer resepi itu... huhuhu

Fathiyah said...

Fd_kZ : tak gemuk? Aih,akak dengan jayanya tambah berat badan lps kawen.hahaha. skg ni hari-hari excersice ;p aah, semalam hidd bersalin. Nnt tgu dia post gambar umar dlm blog dia k.

Ana : thanks ana ;)

Nurul : amsyar yg comel & bijak ;). sedapkan nama baby hidd. Awak dah plh nama baby?

Farah : yeke.amsyar mmg hensem pun.ececeh ;)

m@Ri@ said...

fathi..sedap kan nama anak hidd..uniq..anyway nasi menangis tu sebab pedas kot..hshahhaha...nnt buat review tau kalau mkn ns tu..=)

~LIZA~ said...

mcm best aje studio cafe tu :D i ni kalau bab2 mkn memang cepat teruja. hahahahaha!

Fathiyah said...

Maria : memang unik.lain dari yang lain ;) kte pun rasa nama nasi goreng menangis sbb pedas tau.kne tanya waiter dulu.takut tak boleh mkn plak nnt.tak tahan pedas.ehehe ;p

Liza : try la liza. not bad juga ;)