Nov 11, 2009

Mangsa Fesyen

Percubaan saya untuk kelihatan berbeza dari biasa =p Aha, tu dia. Tali pinggang pak haji yang cheq pakai =) Nasib la tak kaler hijau. Hehehe.


Aksesori penambah seri, Waist belt.

OK atau KO? =p Saya rasa KO. Hahaha. Erm, agak tak kena pula kan. Pada saya, waist belt ini sangat sesuai bagi yang punya pinggang ramping, kurus & tinggi lampai. Pendek kata, kalau anda punya susuk badan seperti model catwalk, pakai apa pun mesti cantek.

Oh ya, yang agak kureng bila pakai waist belt ini, rasa tidak selesa selepas anda balun sepinggan stik lazat. Jangan harap mahu bantai makan banyak. Confirm akan rasa seperti perut kembung terjerut macam nak meletop. Hehe. Cheq la tuh. Nak bergaya, maka harus terseksa. Aih. Mungkin waist belt ini direka untuk orang yang makan ciput. Haha. Yalah, model bukan makan macam haku makan. Wakaka =)


Waist belt dia comel kan. Cheq suka gaya chekgu nab ini. Mungkin yang seperti ini sesuai untuk cheq. Hehehe (gelak dengan maksud tersirat) Harus hunting for this one! Ayuh, shopping yuk!

16 comments:

Iena said...

aku pon try gak pakai belt cam ko nyer tu...
sebab tgk org pakai cam cantik jer...
tp bila aku pakai... alamak, hancus!

ungu violet said...

cekgunab tu sapa fathi? kawan awak ke? sukalah style dia. cun!


kita tak confident la nak pakai waist belt tu,takut nampak pelik!hehe

هدايه يسٓ / Hidayah Yassin said...

ok sangat dah tu... tapi kan kalau pakai belt yang macam che nab tu ok jugak...cun2...

yunayuni said...

ok je nampak hang pakai.lawa..;)

kite pun ske fesyen ni..tapi bila sendiri pakai rasa cam tak konfiden and betul rasa cam tercekik..

tapi lawa..how? heheh

m@Ri@ said...

maria takleh pakai belt ni kang nmpk perut berlapis2..huhu...kalau maria tukar fesyen mcm ni mesti cik suami terkejut..hahah..asyik2 pakai tshirt je kan..sekali sekala cun gak kn kalau tukar stail..hehe,..

cik mas said...

orang comey cam fathiyah ni pakai apa pun comey.. :)

Shifa said...

eh ok la belt tu kat awk..
kita pun dok usha belt gak ni.. tringin gak nk bergaya gitu.. tp blum jumpa belt pak haji gitu.. =)

cahayasuci said...

belt tu double keh?? ok jugak...
sebaik posing kt dlm umah...
pki hand sox ye cik kak =p

nizza-abira said...

teringin jgk nak pakai konon2 nak ubah penampilan yg kadang2 membosankan ni.kene tunggu pewot ni slim dulu la tp ntah bila lah agaknya...

Fathiyah said...

Iena : aku pong.hancus mancus.pakai tak sampai 1/2 hari dh bukak.haha

ungu voilet : kte tak kenal cikgu nab ni.tapi style dia cool kan.kte pun suka :)

hidayah : tulah,nak cr belt yg kecik molek skit pasni :)

yunayuni : try lah.rsnya sesuai dgn awak coz awak tinggi kan :)

maria : lps hbs pantang,blh psg badan ;)

cik mas : trimas cik mas ;)

shifa : hehe.dah pakat jadi mak haji ler kte ;)

sofa : aah.double u.mmg pesyen nye gitu

nizza abira : hi kak nizza.lama tak jmpa di blog ;)

"Fd_kZ" said...

klu saya mesT x bley pakai'kan??? huhuhhu oke jerk nmpk , x der'la teruk sgt pun ..

NURUL said...

nurul rasa fathiyah cantik jer berfesyen begitu :)

Iryani Noor said...

chomell.. chomell. sker tgk fesyen mcm nie.. ok je akak tgk fathi pakai ngan belt tu.. maybe sbb kite tak biasa pakai kn, so mcm rasa pelik sket la. tp overall fathi ttp cun =p

diHa said...

kak long, ok la tu waist belt kak long pakai tu.. haaa.. diha nk tanye ni, baju tu beli mane??? lawa2!! dipadankan dgn waist belt tu, lawa ok! nak cube lah.. hihihi.. tp pewot diha ni agak moncet.. hahahha aduyaiii

mrs SyeDiz said...

huhu.
aritu ada beli baju, free dgn belt skali.
tp....

saya sedang gemuk!
sgt xsesuai!

Fathiyah said...

Fd_kZ : lps bersalin,sure awak selim melim & blh pakai pnya =)

nurul : thanks nurul =)

iryani : thanks kak yani.aah sg ni musim fesyen belt la pulak

diha : aih,diha lg kurus dr kak long ye.perut pun lg leper dr kak long nih =)

mrs.syediz : takpe,penguat semangat utk awak diet tuh.chaiyok!