Nov 13, 2009

Nur Kasih



Cerita yang tengah hot la nih. Hangat! Ha, saya tau korang pun layan gak kan. Baik mengaku. Hehehe. Saya? Haruslah layan. Eh, encik suami juga layan jugak lah. Zasssss. Hehehe. *pengaruh isteri yang diktator dalam bab tengok tv. hahaha* Rugi woo sapa tak layan. Tangkap leleh. Ada scene yang buat saya menangis. Aduh, gue ini bintang air mata dong =p

Bagi saya, mesej cerita ini bagus. Plot cerita mantop & terkesan. Bila tengok scene Aidil & Aliya bertemu, kemudian jatuh hati dan kahwin, teringat pulak kisah den ketika zaman muda remaja dulu =) Hehehe.

Ok, watak yang saya suka, erm…semua lah. Tak ada yang spesifik. Oh, kecuali Siti Sarah. Tak suka la watak tuh. Geram, menyampah, benci. Haku memang tak suka dengan orang yang suka cucuk orang lain. Luaran saja elok, tapi dalam hatinya, astaghfirullah. Mengucap panjang den. Nasib baik setakat nih, saya tak pernah lagi jumpa orang seperti ini in real life. Harap dijauhkan lah.

Malam ini kita ikuti sambungan cerita ini okeh =) Set. *Nur kasih extended jam 7.30malam pun haku layan tiap-tiap malam. so addicted to dis drama already lor* Hehe

Nota kaki : Apa ending Nur Kasih nih? Nih yang buat haku tak sabar-sabar nak tau =)

11 comments:

Iena said...

sume org layan citer ni ker???
naper aku x suka erk???? aku rase cam slow sket citer dia... aku lg suka cite TOWER 13 stiap mlm jumaat... scary babe! br thrill! hahahha...

lemonade said...

sy pn layan cite ni. mmg best lahh~!! x sbr nk tau apa akan jd pd adam hr ni..

Iryani Noor said...

ahahaah mmg best citer nih... mmg rasa geram je ngan sarah tu. mak akak pon ckp mcm nak tampar2 je budak tu... kekeke... emo btul.. Fathi nk sinopsis citer nie ke?? kalu nk nnt kasi email fathi kat akak.. ending die sweet =p..

m@Ri@ said...

samelah kita..mesti ngadap tgk gak..tak dpt tgk on that day..tgk online..skrg tiap2 7.30 tu pn tgk..husband kata bukan dah tgk ke..haha..

Cahaya said...

fathi, sy ada sinopsis penuh cite ni. Tp xnak bace dulu cz xsuprise..hehe.. N sy dh download cite ni smpi epi 22..huhu leh tgk ulang2:-) Minat sgt kn

Shifa said...

memang best.. bak kata hubby kita, cite poligami.. hehe..

anyway, kita penah jumpa org camtu in real life.. sgt terseksa jiwa dan raga lah.. alhamdulillah, sekarang x perlu terlibat dgn beliau dah..

cik mas said...

akak pun layan gak citer ni. tapi dgr2nya dah nk abes ye..? and akan ada season 2 tk lama lg. tapi remy tk belakon dlm season 2 tu. tatau ler ia ke idak..

lo.lo palazzo. said...

awak, sy pon ske cite niii... =))

Fathiyah said...

Iena : ko nih,romantika d amor ler skit.hehe

lemonade : tiap2 episod,ending mst suspen.

iryani : te pon kdg2 emo gak tgk sarah tuh.hehe.ending suwit ye.best2 nih

maria : mcm ayat ayah kte la.sbb mak kte ptg mlm lyn cite nih.hehe

cahaya : kte rs nak beli je cd nur kasih kalo dah kuar nnt =)

shifa : hehe.konflik poligami ni mmg mcm2

cik mas : ader season 2 ke?ala,kte hrp ending jelah.tak pyh buat season 2.nnt jd tak best

lo.lo palazzo : =)

ietah said...

salam awak...
just blog walking..suke lak bace blog awk..
nak tau ending citer ni?
saye ade full episode kalau awk nak...sampai habis..minggu dpn dah last..tp kalau nak tau ending dia,nanti bgtau yek..

Fathiyah said...

ietah : wslm.thanks ietah.kte br tau ending cite nur kasih ni.mgu dpn mst tgk ;)