Nov 19, 2009

Makcik oh makcik

Dengan ini diwar-warkan seluruh kampung.
Secara rasminya, saya sudah bergelar makcik =)
Cheq dah naik pangkat na. Hehehe. Sebelum nih, gelaran makcik tuh tak rasmi. Aha, alasan kerana tak mengaku diri ini sudah tua =p

Alhamdullilah, kakak ipar saya aka along selamat melahirkan bayi perempuan seberat 2.6kg pada 17 November 2009 (kelmarin) jam 3.30pm di Hospital Putrajaya. Empunya nama Nur Insyirah. Comel. Gambar puteri ini nanti ya. Puteri perlu berdandan sebelum potretnya dirakam. Hehehe =p

Kalau ikutkan, anak sedara saya nih akan panggil kami pak ngah & mak ngah. Ewah, merahnya mak ngah. Elok sangat lah tuh, pak ngah ko memang suka warna merah pun =p Hmmm, tapi saya macam nak tukar gelaran lah. Hehehe. Saya tak nak dipanggil mak ngah. Kenapa? Ada sebabnya. Biarlah rahsia. Oh, kalau panggil makcik Fathi pun ok kan? Ataupun Cik Yah. =) Mana satu ya? Nak pilih gelaran pun, boleh jadi satu dilema. Haha. Macam-macam daaa.

Nota kaki : Hadiah untuk anak sedara belum dibeli. Elok sangatlah, sebab YES start 21Nov-3Jan =) Best! Hehe. Mak menakan nih yang over excited nak pi shopping =p

12 comments:

easyou said...

selamat jd auntie..;) seronok kan..

ungu violet said...

hai aunty yah!!hehe.


kita pun tunggu YES ni..yessss!!!

cahayasuci said...

gedixxxxxx x mau org pggil mak ngah konon!!!! huahahahaha!!!

kimslm kat along ye... =p

lo.lo palazzo. said...

hahah, anty yah cam anty joyah =b

sdap name anak buah awak, sukkeeee la =D

anil lutaze said...

tahniah bergelar makcikkk

m@Ri@ said...

YES tu ape awak?hahah..giler aku je ke yg tak tau..hehe..

awak..kita pn mak ngah awak..gelaran sy tu di beri sendiri oleh anak sedara belah husband sy..mak ngah maria..hehe..

p/s:husband sy pn suka merah awak..husband sy sumer kaler yg ceria meria ni mmg kegilaan dia..haha..

hazlina said...

wah..wah sukenye dh jd aunt..xlamerla tu nak jd mama lak.:)congrate!!!

jane_doe3328 said...

Hi,
Jom singgah blog saya jika anda pengumpul fridge magnet yang tegar :)

http://magnettomadness.blogspot.com

charkoeyteow girl said...

kak fathi...
cik yah pn sedap..
slain mk su, kami pn sedara mara panggil cik yah gak..
cam cumil je nama 2..
hek2

Fathiyah said...

Easyou : Time kasih. Aah, seronok =)

Ungu voilet : aunty yah ye =p amvoi, tak sabo nak shopping nampak. Hehehe. ok,mari kita buat wishlist,then bagi kat husband. Sure diaorg pengsan. Haha =p

Sofa : well, u know me. Hahaha =p ok.nnt klong sampaikan salam sopa kat along. Sama nama dgn anak pakcik madi kan =)

Lo.lo palazzo : joyah? Oh,no no no. hehe. thanks lo.lo =) nama tuh sedap kan. Makna pun sedap.

Anil : TQ awak =)

Maria : YES = year end sale ;) awak pun mak ngah ye.sama la kte. Husband awak pun anak no.2 ke. Syah memang suka kaler merah. Kaler faveret. Asal merah je, dia mesti cakap cantik. Hehe

Hazlina : insyallah, thn dpn akan try jadi mak pulak =)

Jane doe : wah, ada blog fridge magnet ke. Ok.nnt saya singgah blog kamu =)

CKTgirl : aah la.cik yah mcm comel jugak kan.hehe.

nizza-abira said...

tahniah buat kakak ipar fathi sekeluarga. panggil cik fathi pon sedap gak.

pangkat akk kat sebelah asben mak ngah jgk, tp kejap je pakai gelaran tuuu... now anak2 buah panggil MAMA. Lg mesra & terasa dekat aje kasih syg mrk pd akk :))

tak pon mama/umi/mummy fathi pun ok gak :)

Fathiyah said...

nizza-abira : thanks kak niza.anak2 sedara akak pgl akak mama ye.mmg close =)