Feb 18, 2010

Wow! HOT CHICK. Bikin panas wooo

Hahaha =) Tittle sajo yang gempak. Padahal nak cerita tentang ayam. Hehe.
Lagi lagi cerita ayam cik Fathi ni. Takde menu lain ka? Macam mana cik Fathi nak cerita pasal itik ka, lembu ka, sedangkan laki cheq makan ayam ayam ayam. Pasrah sajo lah yo. Kalau mahu cuci mata dengan sajian ayam, di sini lah tempatnya. Hahaha =p


enterframe gambaq kami dulu naaa =)


Kali ini kami tunaikan permintaan perut di TGI Friday’s restaurant. No starter dish for us since both of us having a small stomach, but big nafsu =p Kalau diikutkan nafsu, mahu saja Nachos yang lazat itu. Hahaha.

Main menu course, Dragon Chicken for him. A plate consist rice (macam butter rice), baked chicken, broccoli & freshy juicy Sunkist. Yum yum. Saya lupa apa rasa ayam tuh. Tapi sedap la. Hehehe.

For me, HOT & SIZZLING chicken cheezy. Sila sebut HOT & SIZZLING tuh ala-ala gedix Fazura dalam commercial adv Sport Extra Time at Astro Sport Channel =p Ok, my plate consist grill chicken, mashed potato, vege (onion & cili benggala) with melty baked cheese. Pergh… heaven. Hidangan ini memang sangat panas. Serve direct from kitchen. Sabo jelah tunggu sampai hidangan sejuk sedikit. Kalau tidak, melecur lidah kome.

Dessert, mini strawberry parfait. My first try. Ok lah. For me, it’s so-so. Mungkin sebab saya lebih suka cake atau brownies with ice cream untuk pencuci mulut. Terangkat beb! =) Basah tekak dengan Pepsi & Pineapple Sunshine. Glass deco macam hula hula Hawaii. Comel kan.

nota kaki : baru try pancake with vanilla ice cream & strawberry. mabeles!!!

10 comments:

lemonade said...

saspen btl la akak ni. ingat ape la tadi. kesah makan rupanye. hihi

Cahaya said...

sy klu tgk menu2 kat entry fathi ni mmg teringin smuayer..huhu..
Bila nk datang melawat kawasan ni puan fathi oii:-)

fikaryna said...

waa..sedapnya..lapar pulak..huhu..

Fathiyah said...

lemonade : hehehe ;p tajuk nakal kan.

cahaya : erm,bila ye?sgn la plak.hehe.bila ms mengizinkan,saya dtg k.insyallah

fikaryna : =) sdp! try la awak

lo.lo palazzo. said...

hahah, bace tajuk igtkan pasal ape la..
nmpk sodapppp eh.

~♥ iella ♥~ said...

ayam pun ayam la.....

m@Ri@ said...

heheh..baca tajuk entry awak dah agak ni mesti psl ayam..sbb tau syah suka mkn ayam..hehe..

charkoeyteow girl said...

k.fathi n hubby ada gaya jadik pengganti maria tunku sabri utk rancangan jalan2 cari makan..
soo sweeeeettt~
hehehe..

charkoeyteow girl said...
This comment has been removed by the author.
Fathiyah said...

lo.lo palazzo : hi kamu.lama menyepi. mmg sodap.hehe

iella : janji sodap! =)

maria : hehe.sama dgn awak kan.penggemar ayam jugak =)

ckt girl : aih,jgn akak melebar mcm maria jjcm sudah.hehehe.