Feb 5, 2010

Bila suami buat hal

Semalam,
Suami saya buat hal. Ini hal baik ya. Hal yang buat isterinya senyum hingga ke telinga. Abang, sila buat hal ni lagi ya. Hehehe =p

Tengahari rembang, mata pun kuyu, mengantuk.
Handphone berdering, panggilan dari nombor yang tak dikenali.
Katanya mahu hantar bunga. Hah??? Terkezzut den. Tak pernah pulak den dapat bunga nih. Tipu, pernah sebenarnya. Zaman den malatop dolu-dolu, ada jugak dapat bunga. Hahaha =)

Saya sudah agak kerja siapa nih =p The power of instinct!
Alah, siapa lagi la yang nak bagi bunga kat saya kalau bukan Syah. Kamu pun dah boleh agak kan. Hehehe. Tapi, kenapa tiba-tiba aje? Mimpi ke hape laki haku nih? Hari ni, tak ada apa yang special pun. Birthday saya lambat lagi. Apehal nye nih? Confius den. Dalam hati berbunga setaman sebenarnya. Terharu!

Kata Syah, saja je dia nak bagi bunga. Surprise for belated wedding anniversary! Oic. Boleh tahan romantik jugaklah suami den kan. hehehe =) Oh, bukan selalu Syah akan buat suprise begini. Jarang-jarang. Setahun maybe sekali? Tapi, saya suka! Kalau suami/boyfren kamu selalu buat suprise begini, ia akan jadi lemau. Bukan lagi sesuatu yang seronok kan. Lama-lama akan jemu. Kesimpulan, suprise hanya boleh dibuat kadang-kadang =)



Dis was my reason of happiness! Double joy! =)
I'm over the moon. I’m happy, feeling glad. I’ve got sunshine, in a bag =)
Saya doakan kamu juga hepi seperti saya ya!
Cheer up. Today is friday. Yeay!

Nota kaki : Thanks for everthing abang. Luv u to da maxxx! Extravaganza! hehehe

26 comments:

yunayuni said...

alaaa suweeetnyee :) you must be one very lucky lady :)

betul cakap awak, surprise haruslah sekali sekala..kalau selalu lama2 lemau juga kan.heheh.

Cahaya said...
This comment has been removed by the author.
fikaryna said...

romantiknya..suka pada kejutan..sblm kawen dulu..en.fika bagi kejutan utk besday..tetiba dapat hadiah..( terkejut sbb bagi sblm besday..katanya nak jadi org pertama..haha..)

lelaki ni sukar diduga kan..hehe..

~LIZA~ said...

sweet :)

easyou said...

manis amat..moga kekal berpanjangan (^_^)

Cahaya said...

hamboi2... tersangat la sweetyer hal yg syah buat ye...hehehe..
nk sikit le forrero rocher itu..huhu... bunga x usik la..tu tuk fathi:-p

Iena said...

alangkah berbunganya hati saya kalo hujan xder... ribut xder... tetiba dpt bunga cam kamu... sgt sweet...

Atiqah Adnan said...

sweettnyee.. best la kan kalau dapat hadiah hati kita mesti berbunga-bunga.. kembang semekar lagiii..

Shifa said...

bestnye~!! bertambah2 rasa sayang kan.. hubby kita penah bg bunga skali je masa dia dpt better offer yg kita applykan utk dia..

tia said...

wah..best best..
sangat cemburu..

FARHANA JAMIL said...

hmmm...sukenye kalo dpt bunge...i love flowers, especially roses. Bile la anniversary ni.....lambatnye.

ejaa said...

sweet nye dapat kejutan mcm tu:p


p/s:ingtkan suami akak wat hal ape laa:p

merahjamboo said...

owh sweet!!!hebatkan macammana bunga boleh ubah hari seorang isteri mnjadi lebih ceria..wipeee;)i looiiikeee...

xoxo
pja

fabulous.farah said...

best nye..xnak bunge nak coklat~

mrs SyeDiz said...

wowiee.
bestnya awak!

+farahnajiha said...

auwww~ so sweet lah korang ni! :) comel sebenarnye..

farahazmin said...

mmg best kalo suami wt surprise kn... hehhee... sama cam laki den.. hahaha.. tetibe bg bunga, leh plak aku tanya ni apsal bg bunga plak ni... hahaha.. suami nk romantik2 pn salah... hahahah

charkoeyteow girl said...

btol3..
lg bes kalo becinta sakan lepas kawen kan?
hehe..
aniwey, tumpang hepy tengok kebahagiaan k.fathi..
doakan kebahagiaan kami sama naa :)

charkoeyteow girl said...

btol3..
lg bes kalo becinta sakan lepas kawen kan?
hehe..
aniwey, tumpang hepy tengok kebahagiaan k.fathi..
doakan kebahagiaan kami sama naa :)

m@Ri@ said...

wah bestnya..hrp dpt gak suprise mcm ni..hari2 senyum smp telinga,...hehe

Fathiyah said...

yuna : thanks yuna ;) kalo selalu dpt bunga,tak syok.feeling bunga2 tuh takdak.hehe

fikaryna : aha.brilliant sungguh suprise suami awak ;)

liza : :)

easyou : insyallah :)

cahaya : kte tgh mkn coklat nih.meh la ;) hehe

Iena : aih,mmg bunga2 abes weh.hehe

atiqah : hehe.akak nih bdn pon naik kembang gak.hehe

NURUL said...

so sweet laa fathi. kdg2 suami nie nak wat surprise tak dijangka kan?

zLa said...

alahai sweet nye! best nye kehidupan bersuami...wink~*

farah fatihah said...

boleh tahan gak syah ni ehhhh!?hehe...

lemonade said...

bertuahnya jd akak. kite x pernah pn dpt bunga.

suryana said...

wahh..abg den..i dont believe it... hehe.. :P