Feb 22, 2010

Marathon majlis kahwen – Sabrina, Muhsin & Ashylla

Sabtu lepas adalah hari marathon majlis kahwen. Makan free siang malam la cheq. Hehehe =) Terima kasih daun keladi atas undangan kalian.

Tengahari, kami sampai ke majlis Sab jam 1. Terus saja kami ke meja hidangan. Mahu isi perut. Makanan memang sedap. Ada kambeng panggang faveret cheq itu. Hehehe. Dalam pada tu, mata saya dok melilau. Cari rakan blogger yang lain. Aha, saya cam Anil yang comel lote dari jauh. Kami join depa la. Oh, ini kali pertama saya ketemu blogger mates yang lain. Segan silu sangat. Malu betoi cheq. Depa semua memang femes, cantik bangat & fabulous. Ramah tamah semuanya.

Ok, majlis dimulakan dengan sesi blogger bergambar kat meja makan. Hehehe.


1. Getting ready. Setting pose dulu =p
2. Ok, smile!
3. Gambar ini buat saya tersengih ala kerang busuk. Hahaha =p Sila tengok muka saya & Anil. Kenapa ya begitu? Hehehe.
Belakang dari kiri : Diah, Zain, Nad, Azie, Amy & Abby
Duduk dari kiri : Saya, Anil, Hanie, Ida & Qis.


Then, Sab the bride of da day pun datang ke meja kami. Terpesona cheq dengan Sab. She’s soooo beautiful. Yup, macam muka Wardina kan.


Saya & Sab. Aih, spoilt betul senyum kambeng saya tuh =p

Sesi berikutnya, bloggers making havoc. Hehehe. Sebenarnya ini sesi ucapan untuk pengantin & sesi bergambar bersama pengantin.


1. Kalut =p
2. Anil tengah berucap tuh
3. Ucapan beramai-ramai


1. Say hi! =)
2. Bloggers with Sab & Adam
3. Wooooo… terlindung pulak haku. Nampak mata saja. Hehehe


Kad & souvenier


Hall Deco. Semuanya serba simple but nice. Dengan tema white + pink yang sangat cantik.


Pelamin. Sekali pandang saja, sudah jatuh cinta dengan pelamin Sab yang mirip pelamin dalam filem Ayat-Ayat Cinta.


Pengantin baru & Kami
Sab, kamu sangat cantik. Baju cantik. Makeup cantik. Sooo stunning. Alhamdullilah, both of u telah selamat diijab kabulkan. Syukur. Welcome to the club =) Oh, saya sangat terkilan dengan gambar yang tak menjadi dari kamera saya nih. Hampa sungguh hati cheq. Sab, kte nak softcopy our pic together boleh tak? Nak buat kenang-kenangan =)

Selesai saja majlis Sab, kami bergerak menuju ke majlis Muhsin & Wani pulak.


Sampai saja, kami terjah pengantin dulu. Aha, macam muka Aflin Shauki tak? Hehehe. Muhsin ni classmate saya masa kat TIKL dulu. Memang la perangai dia suka menyakat & mengganggu ketenteraman orang. Hahaha =p Tak sangka ko dah kawen ye Muhsin. Dengan pojaan hati dari zaman sekolah pulak tuh. Kalau dah jodoh, tak kemana. Alhamdullilah.


Ha, ko dah tobat nak kawen 4 kan? Hahaha.
Dari kiri : Hana, Shafa, Mushin, Wani, Cheq & Ainul.

Malam, majlis bertandang Ashylla pula. Dokat sangat dengan rumah cheq hah. Sekentut sajo dah sampai. Hehehe =p Bila melangkah masuk dewan saja dah nampak meja untuk bloggers.


Ini geng meja kami : Mira & husband. Pengantin baru jugak nih =)


Geng meja sebelah : Hanie & husband, Diah & adiknya, Anil & kawannya, Zain.



Souvenier. Oh, bloggers dapat candle yang menarik tuh kan. Comel bangat! Hall deco. Sangat cantik. Tema, white + pink. Kombinasi warna kegemaran cheq. Pelamin memang da bomb. Superb! Ini gambar walkway & arch entrance. Masa snap gambar ni, wedding planner tengah betulkan red carpet yang senget benget. Ada funny moment disebalik red carpet ini. Kami menjadi saksi. Hehehe =p



Ketibaan pengantin.
Cantik bangat baju kamu ash! Kamu sangat berseri-seri. Makeup pun lawa =)
Acara bersanding & merenjis
Makan beradap


Sesi bloggers berposing pulak =p Oh, kualiti gambar kureng sikit.
Bloggers with pengantin


Saya & Hanie, Mira, Diah, Qis.


Terakhir, Kami =)

To Sabrina & Adam, Muhsin & Wani, Ashylla & Abdullah, selamat pengantin baru. Moga mahligai yang dibina kekal hingga ke akhir hayat.

Ida, seronok dapat berbual lama dengan awak. Mira, awak sweet tau. Anil, awak memang happy go lucky. Diah, awak very lovely person. Nad, awak sangat ceria. Hanie, best borak dengan awak. To Qis, Azie, Wawa, Ann & Zain, nice to meet all of u. Keep in touch. Kalau ada sumur di ladang, boleh hamba menumpang mandi, kalau ada umur yang panjang, boleh kita berjumpa lagi. Insyallah. Oh, saya mahu link semua blog kamu di blog saya ya =)

Nota kaki : Kalau ada yang mahu original pics softcopy, kamu boleh emel saya at anytime =)

23 comments:

Atiqah Adnan said...

wow amazing!!
betul-betul eksklusif!!
bestnyeee... * i verangan*

[ Hanie ] said...

MasyaAllah...
gambar yg di bwh hanie dgn fathiyah tu, awat yg besaq sgt tuuu? Hahaha...bagai apam! Tak dpt byg kalau dah 9 bulan...tak muat kamera agaknyer huhu.
Anyway, nice to meet u too fathiyah ;) U are so sweet...comel jer ;)

Ainul said...

canteeknyer pelamin diaorg.baju u sweet la :)

farah fatihah said...

lawa2nya pengantin!!!


fathi, awak nampak tembam lah!ehem..ehem!

naddynad said...

wah fathiyah,,jadual kamu sungguh padat dgn jemputan kawen..hehe

tp pergi wedding best kan??

salam perkenalan dear :)

Wawa Vtec said...

fathiyah....nice 2 meet u too!!

mrs SyeDiz said...

ha ah la fathi, kita pun nmpk awak tembam sket!

any good news to share?
*wink.wink*

anil lutaze said...

wahhh..presentation yg menarek hati lah...mcm story board..i loike it...


hahaha.awak ltk jgk muka weirdo kita tu...hehhehehe..

diri aku said...

wow! cantiknya sabby punya pelamin..very nice..
seronoknya bertemu para bloggers.. =)

tia said...

seronoknya pergi majlis kahwin...
akak rapat dgn para blogger ea?

dytia said...

fathiyah
- I pun update blog dah dgn entry kahwin sab.
I nak copy gambar
email I kat eidrogue at yahoo dot com
kalau u ada facebook add me ok...

lemonade said...

akak!! cantiknye pengantin n pelamin tuu...

sweet cravings said...

fathiyah,

thanks for uploading the pics! nice to meet you too, dear! :) kamu sangat cantik! (and, i like ur dress!!) :p hope to see you and the rest soon. btw, nak ke gambar from my phone tu..? hee :D thanks again..

Fathiyah said...

atiqah : i pon verangan gaks.hehehe.tiqah,ur wed pon will exclusive in ur own way.insyallah =)

hanie : hehe.kte yg tak peknen pon suda membesar jugak nih.adus..awak pon comel.seri keibuan gitu =)

ainul : mmg sgt cantik.tq ainul.baju lama tuh =)

farah fatiha : pengantin mmg lawa abes. aah.kte dah tembam la awak.adus.pipi bolat ni hah.blm ada apa2 lg nih...diet hancus

naddynad : aah,dis wiken pon ada kenduri lg.mmg best gi kenduri, tp hancur lebur diet i.huhu.salam kenal nad =)

wawa vtec : same 2 u!=)

mrs syediz : blm ade ape2 lg.mmg tembam pon huda.secara tibe2.hehe.padahal sbb kuat mkn.hehe

Fathiyah said...

anil : presentation budak sekolah.hehe.kelakar la gambar kte tuh.hidden story behind the pic.hehe.awak pon dpt tgk bunga api ye.best kan =)

diri aku : yup.cantik sgt pelamin sab.mmg seronok jmpa depa nih.nnt awak pon join jugak tau=)

tia : bila awak hbs belajar nnt,sure dpt byk jmptn kawen.smpai tak menang tgn & kaki nak pi.hehe.akak 1st time jmpa bloggers.

dytia : ok.insyallah.will emel u later k

lemonade : awak buat la pelamin cenggini nnt.hehe =)

sweet cravings : nice to meet u too.awak sgt slim & cantik.maintain tau.dah kawen ni btl2 mncbr nak jaga bdn.hahaha.boleh gk.nnt kte emel awak k.insyallah,nnt jmpa ya =)

Ms Abby said...

Hi Fathiyah dear, yeah, i recognize u, comel giler awak nie...hehe, tapi x sempat nak berborak panjang di majlis sab aritu...it's good to know u dear, nanti2 kita jumpa lagi ekkkkk, hehe

dialicious said...

mula2 duk sblh fathiyah..alahai sweetnye muslimah sebelahku ini..rupe rupenye blogger..huhuhu..it was nice meeting u n lucky ur hubby is so understanding n suke senyum!hehe
see u soon.
cantikla awak susun2 pic gitu..rajin!saya x pandai n malas;p

NURUL said...

seronoknyer berkumpul begini

~ms tepung~ said...

peh seronoknya macam mini gathering...*jeles btl*

m@Ri@ said...

wow bestnya..

Fathiyah said...

ms abby : aah.tak sempat nak chit chat wif u.plus,saya malu sgt2 hr tu.hehe.awak sweet.insyallah,nnt jmpa lg k.

diah : aih,sgn btl kte ms 1st time jmpa awak diah.hehe.tu bkn rjn tp takde keje.hehe =p

nurul : yup.mmg seronok.bila ya dpt jmpa nurul pulak =)

mrs tepung : aah.mmg dah ghupe mini gath.hehe

maria : =)

extraordinary journey said...

fathiyah...nak sgt soft copy..hehee..boleh???

alhamdulillah thank you so much for coming...sab harap sgt semua doa2 termakbul..amin yarabbal a'lamin..

p/s: thank you again for cming..sab sagt sgt terharu..

Fathiyah said...

sab : insyallah,boleh =) no prob.tp kalo lambat,minta maaf sgt2 ye.sama2 jemput kte & syah tempoh hari.kte pon terharu dpt jmpa awak tau =)