Feb 9, 2010

Hijab Fashionista

Hmmmmm…
I’m truly madly deeply in LOVE with fashion. Hehehe.
Minat ini sudah lama, tapi agak segan untuk post entry di blog sebab tuan punya blog tak lah pandai berfesyen tara mana. Diri sendiri pun selekeh gilak. Hehehe =p

Fesyen
Satu perkara yang perempuan suka. Perempuan bernafsu normal macam saya. Macam kamu juga =) Betul kan? Citarasa kita berbeza dalam berfesyen. Pilihan masing-masing.

Bila mula berhijab, pilihan melaram dirasakan agak terhad. Batasan yang ada perlu dipelihara. Tapi, dalam masa yang sama hati memberontak mahu gaya up to date. Ish, kamu ni hati… selalu saja berbisik racun jahat. Jaga kamu!

Jadi, saya tetapkan stail pilihan saya iaitu outfit yang longgar, tidak jarang, tutup seluruh badan. Baggy & loose present my style. Selesa. Kalau besaq tak apa. Jangan ketat macam sarung nangka. Tak gitu? =p Ada masa terbabas jugak. Bila nafsu menggila. Bila sudah waras, rasa bersalah nak pakai. Dan akhirnya, pilihan nafsu itu tersadai dalam longgokan almari. Den pakai dalam rumah sajo. Orang tak nampak. Hehehe =)

Ini blog hijab fashionista yang selalu saya terjah.
Style Covered.


Research kegemaran saya. Love the way she express hijab fashion in right way but yet sooo trendy. Sumber rujukan untuk dapat ilham nak melaram sakan. Iyo lah sangat tu. Hahaha. Kalau kamu ada blog-blog hijab fashionista yang best, please do share with me ya =)

Ok, sekian saja first entry saya tentang hijab fashion. Bila – bila kita share more and more about hijab fashion ya. Excited daaa. Hehehe. Apa yang saya kongsikan hanyalah berdasarkan pendapat, pandangan & minat saya. Anda bebas beri apa saja komen.

15 comments:

Cahaya said...

best kn klu tgk org yg pandai bergaya2 ni.. Kdg2 tu, bila jumpa yg bertudung n berfesyen bagai, rasa cantik sgt.. But, sy xde keberanian nk berfesyen seperti mereka..huhuhu

Ainul said...

saya pun suke berfesyen tp takda la pandai sgt.janji selesa & menutup aurat.jom share fesyen muslimah.kt mana kedai yg awak selalu p?

Atiqah Adnan said...

suka juga tengok stail dia.. memang adore semua fashion dia...

Shifa said...

fathiyah, dah tgk dinner dress kita baru2 ni? hehe saje nak share.. memang excited sangat bila dpt pakai pakaian camtu..

FARHANA JAMIL said...

fathiyah...visit : hegab-rehab.blogspot.com trendy2 gak fashion for muslimah kat c2

Iena said...

kalo badan kurus rasenya xler terhad mana nk berfesyen. tp sygnya... badan makin 'comel' n sgt sakit kepala bila makin terhad ruang berfesyen. so, men tangkap muat jerla... :(

susudalambotol said...

cantik! tapi mesti saya kena sound dgn mak saya. hehe.

m@Ri@ said...

maria tak pandai bergaya..kalau bab fesyen sll tanya suami sbb die lebih pandai..haha..;)

tia said...

kita tak reti nak berfesyen..
hehe..
baju kita bertahun-tahun fesyen yang sama

fabulous.farah said...

suke tengok orang berfesyen, tapi diri sendiri malas nak berfesyen..kalau boleh nak paling ringkas

Fathiyah said...

cahaya : itulah awak.kte pon tak berani nak melaram.tp teringin.hehe

ainul : btl2.yg penting tutup aurat.tukar link ye.kedai?erm..mcm2 jugak.kte suka p mid valley.byk kedai.byk plhn

atiqah : akak pon admire style hana ni.tgh kumpul kekuatan nak melawa cm dia.hehe

shifa : dah tgk.cantiknya awak.hehe

farhana : eh,thanks share info.best2

Iena : ko takle gemok.gebu sajo.haha.gurau ek.jgn mrh

Fathiyah said...

maria : suami maria mst pandai bergaya nih.hehe.dulu syah tak reti sgt fesyen org pompan,skg ni dah pndai komplen jugak la ;)

tia : ms akak jd student pon cm gitu gak.pakai bj sama je.kalo boring,pnjm bj kawan.hahaha ;p

fab.farah : kte pon suka yg plg ringkas ;)

Fathiyah said...

susudalambotol : hi hidd :) awak kalo pakai cm ni sure lawa sbb awak kurus & tinggi

Anonymous said...

Hello. And Bye.

Anonymous said...

blog walking
http://mass.nasyeed.my/