Apr 30, 2009

Telur rebus ;p

Seperti yg dijanjikan, ni dia cerita lawak tak seberapa dr saya.sebagai pembuka hari.ceria-ceria selalu ;p (cerita pjg..hrp tekun la baca.hehe)

Kisah 1 :
Aku ada cerita ni... lawak la jugak..tapi jangan ketawa tau... Aku baru berkahwin setahun yang lepas dan duduk dengan isteri aku. Kami duduk berdua sahaja sebab belum dikurniakan anak.Aku ni ada satu kegemaran -iaitu makan telur rebus. Aku pun taktahu kenapa aku suka makan telur rebus, sedap agaknya. Sebelum aku kahwin, aku memang gila telur rebus. Pagi petang siang malam makan telur rebus. Tapi semenjak aku kahwin ni aku terpaksa berkorbanlah, iaitu dengan meninggalkan tabiat aku ini. Lama juga aku dah tak pekena telur rebus ni...sebab orang rumah aku masak sedap-sedap.. so aku dah tak kisah lagilah..

Ceritanya begini, bulan lepas masa aku balik kerja, tiba-tiba kereta aku rosak.. aku pun telefon bini aku katakan aku balik lambat sebab kena menapak. Sebab lapar aku pun singgah satu kedai makan tu... ada telur rebus lah.. akupun makan nasi dengan telur rebus.. lepas tu aku order telur rebus lebih lagi untuk diratah. Sebelum balik aku bungkus lagi 10 biji telur rebus untuk makan sambil berjalan balik nanti. Tiba je kat rumah aku rasa amatlah kenyang.. maklumlah balas dendam sebab lama tak pekena telur rebus.

Sebelum aku masuk ke rumah,isteri aku tiba-tiba cakap dia ada 'surprise' untuk aku malam ni. Dia suruh aku tutup mata dengan kain hitam yang diikat kemas dibelakang kepalaku.Dan dipimpinnya aku sampai ke meja makan. Aku duduk dikerusi dan isteriku pesan jangan cuba buka ikatan yang menutup mataku. Aku nak pergi toilet sebab perutku mula buat hal, tapi malaslah nak spoilkan 'surprise' isteriku ini. Aku pun tahan ler...

Tetiba telefon berbunyi, isteriku pergi mengangkatnya. Apa lagi ada chance aku pun melepaskan kentut yang ditahan sekian lama.. Fuuuuhhh lega rasanya... bau boleh tahan...maklum ler berapa biji telur tah aku bedal tadi... Alamak.. ada lagi satu la.. aku pun angkat sebelah punggung dan lepaskan satu das lagi.. bunyinya PROOOTTT!! .. fuh bau jangan cakap beb.. aku pun tak tahan bau dia... aku kipas pakai tangan angin dia kasi kurang sikit bau dia... adalah macam bau telur tembelang sikit..

Tetiba aku dengar bunyi telefon berdering lagi...hai lamanya tunggu isteri aku ni, aku tak sabar lagi ni nak tahu surprise dia ni. Aku terasa ada lagilah, kali ni memang aku rasa power punyalah..aku kumpul dulu kasi padu.. lepas tu aku bangun, tonggeng sikit dan lepaskan angin taufan tu...PRRROOOOOTTT!!!!... fuhh lega...bergegar sikit meja makan dibuatnya...peh tak tahan aku bau dia power gila..aku tutup hidung aku.. aku rasa bau dia ada sikit-sikit macam bangkai la..mau mati bunga atas meja makan aku ni.. sambil tu aku sebut 'ahhhh....lega...'. Adalah dekat 5 minit baru bau bangkai tu hilang..

Lepas tu isteri aku kembali dan minta maaf sebab lambat.. lalu dia kata 'SURPRISE!! HAPPY BIRTHDAY!!' dan suruh aku buka kain penutup mata aku..laaa birthday aku hari ni le... camne boleh lupa ni.. Aku buka le kain penutup mata aku.. mulutku terus melopong... ALAMAK!!! Benda pertama aku lihat.. muka merah padam pak mertua aku, mak mertua aku, adik ipar aku dua orang, duduk keliling meja makan. Bos aku dengan jiran sebelah rumah rumah aku pun ada!!. ? jadi aku pun nak kaber malu, aku tanya la kat pak mertua aku. 'dah lama ke pak sampai?'.Dan pak mertua aku pun jawab.'Dah lama. Sebelum kentut pertama lagi!!'.: habih :.

Nota kaki : aku plg suka part bila bapak mertua dia ckp 'dah lama.sebelum kentut pertama' wakaka ;p nasib baikla haku tak buat suprise lagu nih kat suami (kentot dia pon power gak.haha..sama power dgn kentot haku..wakaka),kalo tak,mau pengsan bapak haku ;p

11 comments:

Shifa said...

hahaha.. dah kawen xde nak cover2 kentot kan..

diHa said...

hahahahahaha!!! adoiii kak long.. seb bek yg kentot tu lelaki!! lawak2!!

susudalambotol said...

malangnya mereka yang dpt bau itu. hahah.

ungu violet said...

haha.mesti mamat tu kena sumpah seranah dgn family dia ;p

lo.lo palazzo. said...

haha.
klakar.
malu xigt punye,

nizza-abira said...

Hahahaha!!!!
Tergelak beso akk dibuatnya.
akk pun suka ayat yg fathiyah suka tu. Sampai sekarang ni akk dok gelak lagi. Mujur en.abg tak balik lagi...

Fathiyah said...

shifa : hehe..memang pun ;p

diha : tu la psl.tp org perempuan pon ada kentot cm tu gak tau.hehe.klong ler tuh ;p

susudalambotol : kte pon tak dpt bygkan scene ni awak.kalo la btl2 jadi..hehehe

Fathiyah said...

ungu voilet : sure pasni dia malu gila bila nak balik umah pak mertua time raya.hahaha

lo.lo palazzo : hehe..for sure malu besaq ;p

m@Ri@ said...

hahah...kelakar..

Fathiyah said...

nizza-abira : saya kalo teringat citer nih,sure gelak sorang2.mcm org 3 suku.hehe..sbb saya bygkan kejadian ni btl2 ;p

maria : hehehe ;p mmg kelakar pon

Anonymous said...

Valuable info. Lucky me I found your site by accident, I bookmarked it.