Apr 20, 2009

Perah otak!

Saya sedang memikirkan sesuatu tika ini.seperkara yg memerlukan saya perah otak! ;p
rencana ini harus saya laksanakan dgn jayanya.tapi,saya tidak punya idea...buntu.

Pernah dulu,Sang suami membuat kejutan buat saya.
kejutan yg julung-julung kalinya slps kawen.oh,saya terkesima ;)


sama sekali saya tidak menyangka sang suami berjiwa romantis..haha ;p

*kezutan ini sempena saya disahkan mengandung tak lama dulu,namun apakan daya,"kezutan" dr saya utk suami lbh dahsyat.pasrah.

satu petang,seperti biasa,saya pulang dr kerja.sblm tu,saya sempat menelefon suami.bertanyakan menu apa yg dia mahukan utk makan mlm ;p (ms tu saya tgh mabuk2.tak larat nak masak..so,saya beli saja..hahaha) pantas suami menjawab,jgn beli apa2.sbb dia dah beli kepak ayam sensasi KFC.beria-ria syah ckp jgn beli apa-apa juadah utk mkn mlm.aih,pelik.

dlm hati : manala cukup kepak ayam jer utk aku (sbb nak mkn utk 2org kan ;p) oleh kerana saya ni mmg kedeqang,maka dgn itu saya tetap membeli juadah mkn mlm.utk saya sahaja.haha.kejam gila ;p di saat itu,saya telah tergoda dgn laksa penang! dah la lama cheq tak pekena laksa.ouhhhh...terliur

sampai di rumah.gelap.sunyi sepi.salam yg diberi tak dijawab.saya tahu syah dah sampai sblm saya.dlm hati : mesti nak kenakan aku la ni.ceh...konon suspen la tuh ;p

bila saya melangkah melewati meja makan,saya terpandang kejutan itu!
haaa,berbunga-bunga hati den.senyum hingga ke telinga ;) syah pun keluar dr blk.rupanya dia tgh solat td.pttla tak jwb salam td..dan kami mkn la lps tuh :) hehe

dan,tak lama lagi giliran saya pula utk memberi kejutan utk syah.sempena hari lahirnya ;) tapi saya buntu.saya cuma ada idea utk celebrate bday syah kat tmpt mkn.haha.tapi saya kurang arif tmpt mkn yg best.aha,syah penggemar ayam aka chicken maniac.hehe..TGI friday ok ke?ada tmpt lain yg lbh da bomb? boleh kalian bg cdgn? trimas ;)

11 comments:

juelee said...

erk dari TGI lagi best victoria station kut kak.. hehe ayam ye?
Akak boli ayam golek sekor pastu laen hidangan akak masak ok dak?
mesti hubby akak tersenyum2 riang nnt

Fathiyah said...

ye ke?kalo akak dpt baby kembar sure diaorg cm upin ipin.sbb bapak diaorg suka mkn ayam.haha..hmm,akak trpk gak nak msk.tp,ish,rs mls.hehe..alasan ;P
thanks juelee bg idea :)

Iena said...

aku stuju ngan juelie (salam kenal juelie): wak kat umah... kn dah bese calebrate kat luar before ni... aper kate kali ni kasik different lak. aku pernah wak mse calebrate besday achik + our 1st anniversarry n hasilnya sgt mengujakan. dia suka giler. ko leh pakai dress seksi2... uwahhhh gitu... over tau!!!

kalo MALAS MASAK(sajer nk highlite besar2), beli jerla...

Iena said...

juz for sharing: http://inaachik.blogspot.com/2009/03/my-1st-marriage-anniversarry.html

susudalambotol said...

chilis lagi heaven kot awak. tak pun ada satu kedai kat sunway, yg semua ayaaaaaaammmmmm je. tapi kita lupa apa nama dia :D

Ija1202 said...

kalau fathiyah masak sendiri & wat kejutan ala2 candle light dinner... lagi romantik kan?? sblm hidang tu minta la cik abg kuar beli something ker...
then dress up la cantek2..
Gud luck!!!!

m@Ri@ said...

wah..so romantik ur hubby...masak buat candle light dinner..atau pun g tempat yg ala2 romantik..atau leh gak berkelah di tepian pantai bersaksikan bulan purnama..hehe..=)

+farahnajiha said...

Hi!... ur the first in the blog to know...hehe...yes, i.Allah im expecting a baby =) but still in the early stage lagi... hope there will be a good news for you too soon i.Allah =)

ungu violet said...

awak, kalau kita kan, prefer surprisekan dia kat umah..


tapi kalau awak nak buat kat luar, buatlah kat restoran yang romantik mcm bora ombak.

Fathiyah said...

Iena : ni yg den lomah nih.hehe.skg ni aku takde mood nak msk.iah.takpe2,aku akan prtimbangkan cdgn ko nih.mcm best gak kan ;) thanks 4 the idea ina

susudalambotol : kte tak penah mkn kt chilis.best ek.ok.note..aha,chicken hartz kan.sumenye ayam...haha.boleh mkn ayam puas2

ija : candle light dinner kat umah ye.ok.note.ramai yg srh kte msk nih.hehe..kalo la hef wan tuh pakcik kte,dah lama ke oder je kat dia.haha

Fathiyah said...

maria : waduh2,romantik bangat cdgn awak tuh ;) note.thanks awak

fnajiha : ye ke?congrate 2 u!kte tau sure awak sgt hepi wif dis news kan.jaga diri elok2.jgn buat keje berat2 tau ;) )
*hugs*

ungu voilet : tula..kte dok pk cm mn la nak bg suprise 2 kat umah.sbb weekend kan.syah dok umah ngadap tv je..btw,thanks cdgkan bora ombak.akan dipertimbangkan.hehe... ;)