Apr 26, 2009

Happy Birthday Sayang!

Teristimewa buat sayang,

Dinda bersyukur ke hadrat Ilahi kerana menemukan kita dalam suasana yang penuh barakah. Moga kanda sentiasa dilindungi & berada dlm rahmatNya dan apa yg kanda hajati dimakbulkan Allah SWT. Dinda doakan kebahagiaan yang kita kecapi sekarang berterusan hingga ke akhir hayat kita. Insyallah, dinda akan sentiasa menjadi tulang belakang kanda bagi merialisasikan impian kita untuk membina keluarga yang mawaddah wa rahmah ;) salam sayang,peluk,cium dari dinda..daaaa ;p

nota kaki 1 : saya tgh surf internet,syah tgh masyuk tgk bola.liverpool vs hull city.liv leading 3-1.ada org hepi tak kira ;p hehe..bday gift for him.what a nite!

********************************************************************************

Updated!!!

Kejutan untuk suami

Saya merajuk pada malam birthday syah tuh (haha.kejam gila haku nih). Terasa bila syah tegur saya. Memang salah saya pun. Tapi saya ego. Degil. Tapi rajuk saya tak lama. Saya cuma diam saja. Syah layan bola, saya pulak berkurung dalam bilik keseorangan. Masa ni la muncul idea nak buat kejutan.hehe

Pintu ditutup rapat.
Lampu bilik dipadamkan.
Dalam gelap saya menulis nota khas buat suami.
Hadiah didalam kotak itu saya keluarkan dari tempat persembunyian.
Hadiah & nota diletakkan bersebelahan bantal.
Saya pula pura-pura tidur.

Dan kejutan saya berjaya. Yes!
Syah memang terkejut tahap dewa bila perasan hadiah & nota tuh.haha.gotcha!


Oh,semalam kami hanya dating saja ;) nothing special. Almaklumlah,dah lama tak berdating lepas kawen. Pagi,kami sarapan kat maple. Kami mengidam roti canai & teh tarik mamak ;p



Tengahari itu,kami ke Mid Valley & The Gardens. Lunch di Chili’s. Seperti biasa,suami saya order set ayam (dia kan ayam maniac.hehe) Crispy Chicken. Saya,western lamb steak, dan chocolate brownies sundae ;p (saya kan choco maniac.hehe).



Trimas kepada Pn.susudalambotol yg mencadangkan restauran ini. Sebab semua makanan ini sedap-sedap belaka ;) Worth it. Marvelous. Especially chicken crispy dip with lemon mayo. Pergh..mmg masyuk. Lamb steak okla. So-so. Setakat ni saya belum jumpa restauran dgn lamb steak yg best. Kriteria best bagi saya,daging itu mesti lembut & fresh. Bila dikunyah,rasa manis daging. Itu baru world! Ada sesiapa yg dah jumpa lamb steak yg best? em,maybe saya nak bertukar selera pada beef steak & fillet slps ni ;)

hidangan istimewa untuk makan malam...spaghetti :)
fathiyah's kitchen signature dish..haha & tea o ice..ok la kan ;p
ok,hari saya penuh dgn warna-warna ceria ;)


nota kaki 2 : hadiah utk suami..em,saya ;p hahaha

11 comments:

ungu violet said...

oh, syah liverpool eh???
samalah dgn ein!!hehe..

susudalambotol said...

yeay. LIVERPOOL! LIVERPOOL!
happy birthday, suami fathiyah :D

Fathiyah said...

ungu voilet : eh,sama ye awak.haha.canteq.sama geng la ;)

susudalambotol : yea yea ;) tq awak.kte gi mkn kat Chili's

Iena said...

fathy... cam bes jer... mesti cuba ni coz aku pon chicken maniac cam syah gak. hu3...

nway, thnx for calling n da info bou langkawi semlm. cayammm kamu!

ungu violet said...

eeee...comellah awak!!!!!
hadiah untuk suami tu sangat sweet :)

easyou said...

salam kenal juga fathiyah. kta berkongsi tarikh kawin y sama ya..;) masa tu x kenal. so, happy belated wedding la ya dr kami ;)

Fathiyah said...

Iena : aah,crispy chicken tu mmg sdp.ko ptt try :) slmt bercanda di langkawi ;p

ungu voilet : ;) haha..suprise yg sonang je kan

easyou : hi easy.slmt pengantin baru 4 u 2 ;)

en_me said...

hepi besday wat hubby ko.. moga panas hingga ke petanggg.. aminn

Fathiyah said...

en.me : time kasih en.me.insyallah.moga makbul doa en.me itu :)

nizza-abira said...

hepi besday wat suami fathiyah...

Fathiyah said...

nizza-abira : thanks kak niza ;)