Apr 10, 2009

Kenangan Terindah : Episod 2

Ya,seperti yg dijanjikan...
ini episod ke-2 entry majlis walimah saya :)

Sebelum itu,ingin saya kongsikan bersama,
beberapa butiran mengenai majlis saya
sebagai panduan kepada bakal-bakal pengantin
yg berdebar2 menanti hari mereka...ya kan? ;p

Majlis Nikah
Date: 23 January 2009
Venue: My Home Sweet Home,Bdr Baru Bangi
Theme Color: White + Red + Fushia and family of Maroon
Pelamin : Puteris
Hantaran + Deco : DIY ;) with family members
Bride & Groom Attires: Fathiyah's ideas & design ;p
Makeup Artist: Munie Ahmad
Photographer: Photoclique

Majlis Resepsi
Date: 24 January 2009
Venue: Dewan Presint 8,Putrajaya
Theme Color: Rusty Pink and family & close frens Green
Deco: Puteris
Bride & Groom Attires: Puteris
Makeup Artist: Nurjuma aty (Butik Nurjuma)
Photographer: Candidsyndrome (Mukhriz Latif + Faisal Rahim + Hafidz Kamaruddin)
Catering : Ihfaq Catering

entry dr blog moqh : klik di sini!

ok,ada beberapa tips yg saya nak perturunkan..hehe ;p

1) Ape2 pon yg berkaitan deco,hantaran,pelamin,attires bla bla bla...always take note that "Less is More"...simple tu yg lbh menarik bukan ;) trust me...kamu pasti tak akan kecewa kemudian hari.

2) Pastinya utk hari yg berbahagia ni,anda mahu kelihatan menawan :) oleh itu,anda perlu sedikit cerewet dlm memilih makeup artist.Ape yg saya buat,saya buat research setiap makeup artist yg saya berkenan dihati..hehe..saya menilai hasil artwork makeup artist tersebut melalui magazine..saya call mereka, sembang2 & tanya how much they charge..bagi yg lebih concern about aurat,saya cdgkan anda hire woman makeup artist..contohnya munie ahmad,nurjuma aty,saidatulnisa..hasil mereka sgt mengagumkan ;) pasti puas hati.

3) Sentiasa bersederhana & berjimat..hehe..ape yg saya buat,rancang perbelanjaan.saya cr idea ttg deco & hantaran dr internet.perkara yg saya boleh lakukan sendiri,saya akan buat sendiri dgn bantuan keluarga.ya,minta saja tolong sume ahli keluarga anda.jgn segan2 minta bantuan mereka.sbb anda mst kelihatan ceria & bertenaga dihari bahagia anda.jadi,pastikan anda cukup rehat..walaupun anda tak boleh nak tido lena,berdebar2 menanti hari plg brsejarah & memikirkan mcm2 perkara..hehe..saya la tu ;p

4) Senyum sokmo :) igt! hari ini,semua mata tertumpu pd anda berdua..jadi senyum kambeng..haha ;p senyum sampai lenguh muka...minum sky juice sebyk mungkin..hehehe..ini penting utk penjagaan kesihatan anda :)

**********************************************************








sedang berdandan ;p


sahabat sejati! :) gembira punya shbt spt mereka


wajah-wajah kesayangan hamba


kompang dipalu....pengantin malu ;p


makan berentap!!! ;p


10BH pekena pengantin ;p huhuhu


mak & ayah kami :)


famili kami :)


famili besaq kami :)


my frens : gombak 2,taman melati,tikl,UTM frens,geng 10BH(yg ada 7 je),geng jasminians


amik berkat ;p


gila-gila pose!


outdoor potraite






utamakan keselamatan ;p


geng photog yg best!

11 comments:

+fnajiha said...

alaaa... comel nye last2 pictures tu! sorry tak dapat datang, :( hubby agak sibuk + not so well time tu. :)

thejijie said...

besttnyer majlis kawen akak! hehee...

Fathiyah said...

fnajiha : hehe..pics sengal je tuh ;p ok la utk org yg tak pandai posing cm kteorg..hehe..its ok :) lama tak jmpe awak kan.gathering TIKL nnt join tau ;)

thejijie : biasa2 aje jijie :) best bila ramai family & frens dtg ;)

susudalambotol said...

baju awak cantik ;) kaler pun cantik. kita kalau pakai kaler macam tu masa wedding haritu, rasa mcm tak confident. tapi kaler baju ni memang sesuai dgn awak.

pelamin awak yg kat rumah pun cantik :)

Hafidz Kamaruddin aka HPP said...

utamakan keselamatan, hehehe, rajinnya buat layout, leh jd designer cs ni :)

best shoot korang, semoga bahagia selalu ye...dah sembuh?

peijan said...

hi fathiyah..
tu ar rajin betul wat layout..
:) any way saya faizal bkn faisal huhu..
korang mmg rawk.. sporting abes.. ;)

ungu violet said...

gambar awak cun2!!!!!!!!!

Fathiyah said...

susudalambotol : thanks awak :) kte mula2 nak baju kaler putih.mcm bj awak tuh.kte brkenan sgt bj awak ;) tp,kte tak jmpe.so,kte pon plhla wrna ni.nsb baik ok.hehe..
pelamin simple je.muat2 umah ;p

hafidz kamaruddin : hehehe ;p takde la rjn,tp ni la hasil ms cuti sakit hr tuh ;) alhamdullilah,skg dh makin sht :)

Fathiyah said...

peijan : korang pon best gak ;) eh,silap eja nama ko ye.sori.nnt aku tkr k.

ungu voilet : gambar awak pon cantek! ;)

[ Hanie ] said...

cantik2 btul2 gambar2 nye ;) Bilik pengantinnya pun sgt sweeettt! sedap mata memandang ;)

Wedding Bells said...

Hi fathiyah,
sgt2 cun awak dat day...sorry laa kite tak dapat datang..
was at bandung shoopping barang wedding...jelesnyer baju cun giller...hehehehe

-ida-