Apr 23, 2009

Pengantin Baru..Rumah Baru..Kehidupan Baru

Entry istimewa..
Tak lama dulu (lama dah sebenarnya..heehe) saya diundang utk meraikan Raja Sehari, Farah & Ein, dan Muzamir & Nazihah (kawan syah). Sangat teruja tgk member naik pelamin…Teringat saat manis itu..hehe ;p





Buat farah & ein,selamat pengantin baru. Semoga berbahagia hingga akhir hayat. Moga murah rezeki, cepat2 dapat baby ;)

Hari ini, genap 3bulan kami kawen. Rasa mcm baru 3hari.hehe.. Dlm masa 3bulan ni, mmg byk yg kami tempuhi. Alhamdullilah, kami dpt melaluinya dgn tabah. Kaki kami akan terus melangkah seiring & sejalan ;) insyallah


rumah kami ;)


view dari balkoni

2bulan yg lalu, saya & syah selamat berpindah ke rumah baru. Alhamdullilah. Tapi bkn rumah milik kami sdn bhd, rumah milik kerajaan aka kuarters ;) Buat masa ni, menetap di sini dulu. Buat sementara waktu. Sementara, nak meninjau-ninjau kawasan mana yg sesuai utk kami membuat penempatan & jajahan.haha. Pesan mak, kalau nak beli rumah, pilihlah kawasan yg mana majoriti penduduknya Islam, dekat dgn surau, barulah bermasyarakat & berkat.

nota kaki : Kalau takut dilambung ombak,jangan berumah ditepi pantai, kalau takut tanah runtuh, jangan berumah dilereng bukit..haha ;p

11 comments:

ungu violet said...

eh eh awak letak gambar kitaaaa!!!hehe..comel ;p


awak, kalau umah kita tu boleh beli kan, kita nakkkk sgt beli..worth it la. dekat dgn ofis, kedai mkn, hospital sume..rumah pun nice :)

kita ni nama je berjiran tak penah jumpa pun kat mane2 kan?hehe..

nixa said...

kalau takut dgn jam.. jgn berumah di KL.. hehe..

Iena said...

dan kalau takut pada ketiggian, jgn berumah kondo...

nway, cantiknya umah ko... pink gitu... (skali orange daa... saya buta warna. hahahhaa)

m@Ri@ said...

lor berjiran ke kamu dgn farah..hehe..lehla dating sambil hantar lauk masing2..

dibiuscinta said...

ekh2 tu tempat kite koje lew..hehehe

susudalambotol said...

farah sgt chomel okeeee ;) itu kuarters ke rumah beli?

nizza-abira said...

kita pun kira jiran ke? tp mcm dah lebih 40 orang ek. hihihi... cantik view umah fathiyah. Dah wat pemanasan umah ke? kalau lom ingat2 lah akk yg kat fasa sebelah ni ye :)

Fathiyah said...

ungu voilet : hehehe.dah lama nak buat entry utk awak.tp ms tak mengizinkan..skg br free.

aah.betul3.kalola blh beli umah ni,best kan.

hehe..apasal ye tak pnh jmpe pun.kalo terserempak,tgr kte tau :)

Fathiyah said...

nixa : hehehe.betul3 ;p

iena : kondo 5tingkat ok lg.kalo tgi melangit tuh,aku pon gayat.aah,btl tu pink ;)

maria : aah,kebetulan la awak kte & farah jiran.blh tukar2 lauk ;p hehe

Fathiyah said...

dibiuscinta : yeke? jmpt la singgah umah kte ;)

susudalambotol : yup.farah mmg sgt comel awak ;) kuarters tuh.

nizza-abira : jiran blok pon kira jiran la kan.hehe.umah saya ni mmg panas time pagi ;p saya blm smpt lagi buat house warming.insyallah,kalo saya buat house warming nnt,saya ajak akak & husband ye ;)

Cahaya said...

mungkin kita berada di kawasan perumahan yg sama:-)
salam kenal..:-)