Apr 15, 2009

Fantasia Bulan Madu ;p

Destinasi : Langkawi
Pengangkutan : MAS (by plane)
Penginapan : Bayview Hotel

Kenapa kami pilih Langkawi?
1) sbb saya blm pernah ke sana spjg 25thn ini ;p
2) pantai yg menarik ;)
3) shopping heaven...especially for chocolate lovers mcm saya..hahaha ;p

oh,ada beberapa tips utk anda sekiranya ingin berkunjung ke Langkawi

1) jika anda plan nak bershopping sakan, musim cuti sekolah @ peak time bknlh masa yg baik utk ke Langkawi,sbb harga brg naik & lbh mahal drpd biasa..slps musim cuti sekolah juga bkn ms yg sesuai sbb kbykn brg sold out,takde stok...ms yg sesuai berkunjung ke Langkawi pd waktu lain selain dr musim cuti ;p

2) bg saya percutian 4D3N adalah percutian plg singkat ke Langkawi.anda dinasihatkan rancang percutian ;p supaya berbaloi..dpt lawat semua tmpt & shopping..yahooo!!

3) kalo tak slh saya,kedai yg menjual coklat plg murah, The Duty Zone..(saya check & catit harga coklat setiap kedai...hahaha)

**********************************************************************


makam mahsuri


telaga mahsuri + tanjung rhu (pantai yg sgt cantik!!)


-Langkawi wildlife park
-Dataran Lang
-Durian Perangin Falls
-Galeria Perdana
-Air Hangat Village (under construction)


Cable Car @ Gunung Mat Cincang
-Telaga Harbour Park (marina & yatch club house)
-Telaga Tujuh (anda boleh melihat air terjun telaga tujuh semasa menaiki cable car)


Laman Padi


-Underwaterwold
-Porto Malai
-Perusahaan membuat minyak Gamat Nusantara
-Atma Alam Batik Village
-Padang Matsirat : Beras Terbakar
-Island hopping


-Island hopping : Pulau Dayang Bunting,Pulau Singa Besar (Eagle Feeding),Pulau Beras Basah (mandi manda time!!!)

10 comments:

Iena said...

fathy... besnya kamu berhaneymoon. aku pon nk ke langkawi end of dis month for our 2nd anniversarry.

nk tanya psl island hopping bleh?
- brape/pax?
- amik katner? main terjah kat jety or ader contact somebody?
- aku pernah baca ckp one of island ni xder toilet utk salin baju. btol ka?
- bes utk snorkling x?

ungu violet said...

saya nak ajak Ein pergi Langkawi jugak nanti :D best!!!


p/s: xeea, kalau nak snorkling pergi pulau payar. ouuhhh,heavennnn!!!!

Fathiyah said...

ko nak gi langkawi ye.aku nak krm mangkuk vision blh tak?hehe
psl island hopping,ko gi je kat jeti feri langkawi(dkt dtrn lang).kat situ byk counter2 utk mcm2 aktiviti at langkawi.ko gi amik brocher kat sume counter.plh pakej yg plg murah.aku dlu rm40/pax.mangrove tour kat tanjung rhu pon best gak.tp pakej tu yg murah kat counter kat tg.rhu.sewa by boat.so,kalo 1bot ada ramai org,share charge,murahla.snorkling kat langkawi aku tak sure.ko tnya je kat kaunter tu ada tak aktiviti snorkling.aah,kat pulau beras basah tu takde tmpt tkr baju.aku pakai bj nak mandi siap2.smpai kat sana,tkr seluar je.bw la towel besar.srh husband ko tlg cover.hehe..blk tu pakai je bj yg bsh.nnt sre kering sbb kat sana panas & angin kuat gak..

Fathiyah said...

ungu voilet : pegi jgn tak pegi.hehe ;p mmg best! tak rugi..

en_me said...

ammvoiii bestnyerr honeymoon kann kannns.. membasah berasss teww

nizza-abira said...

1st time pi masa kursus induksi,
masih ada angan2 nak ke sana lg tp nak kumpul duit bebanyak coz nak borong byk bende kat sana :)

*** Akk duk kat persint 9 jgk
Fasa 8 yg org dok panggil apartment pensil tu,hihihi...
Fathiyah kat mana pulak?

Fathiyah said...

en.me : hi en.me ;) lama menyepi..
mstla best ;p

nizza-abira : btl2.saya dah ready duit berkepok2 ;p hehe..takde rezeki saya nk shopping sakan ms tu.sy borong coklat jelah ;p

akak,kte berjiranla ;)

ungu violet said...

eee..ramainya dok prsint 9 kat sini!hehe...

Fathiyah said...

ungu voilet : boleh tubuhkan group blogger presint9..haha ;)

trexcic said...

wow!best nye cik Fathi!!...