Sep 6, 2010

Mood Raya = ON!

Tambah tolak, tinggal 3hari saja nak raya.
Sekejap sangat, Ramadhan akan pergi meninggalkan kita. Insyallah, panjang umur, tahun depan moga ketemu Ramadhan kembali =)

Persiapan raya saya? Biasa saja. Sederhana. Untuk rumah tak tukar apa pun. Baju raya, mestilah baju baru you. Baju baru pakai sekali. Aci tak? Hehehe. Actually baju tu kami dah pakai masa wedding sis in law tempoh hari. Sekali tu je pakainya. Memang masa tempah baju, dah niat baju ni akan merangkap baju raya haku. Budget. Hehehe.


Cheq tengah gigih siapkan beading baju raya. nantikan hasilnya. ngehehe =D

Kuih raya, saya & adik-adik buat 2jenis biskut, Cornflakes cookies & Chocolate chip cookies. Tambah dengan biskut tunjuk sikit + kerepek. Dah cukup sangat ni. Kalau banyak, nanti terbuang je. Membazir. Biskut yang kami buat ni, memang favourite semua. Confirm habes punye. Dah nak habes pon, wiken lepas haku tengok dah separuh balang licin. Oh, adik-adik sayang, tak sompat kak long nak tapau. Cit =p

Itu jelah persiapan raya ala koboi cik Fathiyah ni. Hehe. Hmmm...Apa lagi ye persiapan raya yang korang buat?

Khamis ni cheq start cuti. Ramai ke yang dah start cuti? Amboi, tak sabaq na hang pa nak beraya. Hehehe =D

11 comments:

"Fd_kZ" said...

cokelat chip cookies nmpk cam sedap jerk .. fuh.. !!! semuga selamat menjahit bedding yea..

saya rabu bermula cuti raye(",)

:selamat hari raye kak:

Ainul said...

nanti raya kt mana?? kerepek tu kt mana ye.tak tau nk cari kepek yg sedap kt ne..huhuhuu

Iryani Noor said...

canti baju raya fathi..
tu tempah ke beli siap???

nway choc chip mmg faveret akak..
tp sbb umah xder OVEN, so thn nie semua kuih tunjuk jer la
*alasannn =p...

akak mlm nie dh nk gerak balik Bt Pahat.. wiwiwiwi.. mmg thg mood raya nie..

So buat Fathi & Husband,
Selamat Hari Raya
Maaf Zahir batin..
Berhati2 di jalan raya =p..
Jemput la dtg rumah akak ye =p..

Atiqah Adnan said...

wah biskut sedapnyeee..
qah tahun ni tak buat pun biskut..
banyak beli dari kawan je.. teehee~
selamat hari raya fathi dan keluarga..

fikaryna said...

umah ryna pun buat biskut cokelat chip..

tp adik2 buat..kaklong? tukang makan..hehe..

selamat hari raya!

Nad Nazira said...

cornflakes tu nampak so tempting.

to fathi and hubby, selamat berhari raya. take care!

goblogbyfarah said...

fathi, coklat chip tu nampak sedap la..nanti kita dtg umah awak hidang tau!hehe..


selamat hari raya..maaf zahir batin :)

NURUL said...

selamat hari raya fathi

m@Ri@ said...

fathi..nak raya rumah fathi..nak kuih ry tu..hehe..
slmt hari raya wak

Fathiyah said...

Fd_kZ : adik akak sume suka gile chip choc cookies tuh. terhangat dipasaran.hehe

ainul : husband kte yg beli kerepek. dia expert psl tasting kerepek sbb dia hantu kerepek.hehe

iryani noor : baju tu saya tempah kak =) konon nak design vogue.hehe

atiqah adnan : kte buat 2jenis je pun. tak larat nak buat byk2.hehe

ryna : thn ni klong ada excuse tak buat kuih raya kan.hehe

nad nazira : u suke cornflakes eh? =)

Fathiyah said...

farah : dtg jgn tak dtg.hehe

nurul : selamat hari raya juga to awak & famili =)

maria : meh la dtg maria. bila ye kte nak jumpa???