Sep 23, 2010

Kids hate me?

No?
But I love kids. Heee. Yes, I do =D

The truth is saya bukanlah jenis yang suka layan budak-budak. Layan sikit-sikit ok. But it doesn’t mean I don’t like kids. Suka. But I guess, my approach to the kids is a bit different.

Nak kata kasar, ye kot. Saya suka bergusti, gomol budak. Hehe. Just like what ayah like to do to the kids especially us masa kami kecik dulu. Orang lain tengok, mesti cakap kasar la. Bertepuk tampar sume ada. For us, tu biasa. Cara kami anak beranak bergurau. Hehe. Tepuk tampar manja. Boleh kan? Heeee.

This incident happened masa raya lepas. Saya pi rumah sedara side family in laws. Ada la sorang budak lelaki ni. Dok berlari dari depan rumah sampai hujung dapur. Geram je tengok budak hyperactive ni tau. Geram nak kacau dia lah. So, saya pon usik dia. Block his way. Nak jadi cerita, dia pun terbabas masa tengah lari, tak sempat nak break agaknya. Nak elak blocking object (saya ler tu). Bila dia bangun, terus dia pukul saya. Ish. Kureng hasem =p

See? Budak ni tak suka kot saya nak bergurau dengan dia. Or did my jokes is too much? Hmmm, I guess my niece pon macam tak suka I compare with the rest of family. Adakah saya ganazzz sangat sampai budak tak suka? Dunno lah. Whatever it is, saya tetap suka sakat budak-budak. Lagi diaorang tak suka, lagi lah saya suka nak sakat. Hahaha =D Jahat, budak jahat. Hihihi.

10 comments:

Noli said...

wahhh..tu bukan jahat..tu nakal..hehe..

noli pon ske budak2..hihi

Ms Pancake said...

maybe u suka sakat budak kot.. hehhehe

NURULekmiRabat said...

saya x suka kanak2 nakal..yg baby sangat suka!

هدايه يسٓ / Hidayah Yassin said...

haha, kita pun suka buat macam tu...tapi biasa kita akan pandang budak sampai dia pandang kita balik. lepas tu kita buat2 muka...senyum2 ke...buatlah juling2 ke...hahaha. kalau dorang respon, ok la.

tapi yang sedihnya bila anak2 sedara lain yg kecik2 jarang senang dekat dengan kita...tatau la dorang takut ke ape...pelik kot...?

m@Ri@ said...

sbb die jatuh..(malu)..tu yg die bgn terus pukul fathi tu..hehe..(cover malu die jatuh..hehe)
husband sll mrh maria klu maria sakat lebih2..takut budak tu pukul maria balik kot..but sakat budak best kan..

m@Ri@ said...

sbb die jatuh..(malu)..tu yg die bgn terus pukul fathi tu..hehe..(cover malu die jatuh..hehe)
husband sll mrh maria klu maria sakat lebih2..takut budak tu pukul maria balik kot..but sakat budak best kan..

pinkyheart02 said...

kalau ank sndiri mcm mn ye nnt.. hehe

ederq said...

hahah! certain kids suka main kasar. sakit aku kena blasah kdg2. certain tu manja tak leh usik.

PurPLe LaDy AiFA said...

sm la kita puan fathiyah!!! suka sakat mereka.. lagi mereka meraung lagi sy suka.. x suka nak approach budak2 dengan manjakan mereka.. eheh.

anim sulaiman said...

don worry fathi. itu mmg keje aku hari2..dok nyakat budak. tp pas diorg besar..diorg rapat tau ngan kite. maybe sbb aku approach care lain drp org lain. smbil aku main2 kasar ngan diorg..aku mesti selit nasihat or pape yg berpaedah tuk diorg. so smpai skrg..kalo diorg tgh main PS pn..still ajak aku. sronok tau!!