Sep 4, 2010

Mohd Chan Abdullah Restaurant

Edisi iftar bersama si jantung hati
Teng teng teng teng teng =p *rhythm lagu si jantung hati*

Time puasa nih, ada masa sampai tak boleh fikir nak masak apa, especially di penghujung puasa macam la ni. Otak tepu gamaknya. Haha. (Alasan ler tu). Kadang-kadang, bila dah semangat nak masak, barang dapur pulak tak lengkap. Haihhh… Terbantut lah cita-cita & harapan =p

Bila 2 faktor ini bergabung, makanya, mood masak = Zero. Nan ado. Solution, Option 1 = Tapau, Option 2 = Makan kat luar. Hehehe. Bijak Bijak ;p

Kalau bab makan, cheq prefer masakan yang tak pedas. Medium pedas ok lagi. Chinese & Thai food always is my first choice. Mungkin sebab ada baki genetic Chinese & Siam yang tertinggal dalam blood platelet gue, pasal tuh la suka sangat stail masakan depa. Hehehe. Dah keturunan, nak buat lagu mana kan.


Destinasi makan kali ni, Mohd Chan Abdullah Restaurant, Bandar Baru Bangi.


Kami decided to try 3 MCAR dishes, which is Sotong Goreng Tepung, Thai Chicken & Tom Yam Seafood. Serve with nasi putih. Watermelon juice & limau asam boi juice sebagai pembasah tekak. There are a lot of dishes you can choose. Very variety.


Muka orang tengah sabar tunggu masa nak ngap!hehe

Rambang mata jugak la kami nak decide makan apa. Hehe. Rasa nak makan semua, especially ikan siakap & wantan mee. Adus...My favourite tuh. Meleleh weh. Tamak kan. Ngehehe =p

Sotong goreng tepung was nice. Rangup. Thai chicken & Tom Yam Seafood pon ok. Cukup rasa. For us, the food was ok. For those yang punya citarasa seperti kami yang tak tahan pedas, boleh la try makan di MACR =D

I think in a few years back, dah banyak restoran cina muslim started their operation. This is good! Sebab before this, I was like always teringin nak makan tahap gaban everytime lalu depan Chinese restaurant. Heeee. I always wish that someday there will be 100% Halal Chinese restaurant in KL. And my wish comes true =)

I’m always admiring Chinese cuisine. Suka giler tengok rancangan masakan cina (except ba alif ba ya dishes, yang tuh tolak tepi na). Heee. The ingredients, the cooking style, the food presentation & the taste, together make it perfect! Walla!

Btw, MACR got a few branches too. Check out
MACR website for more details.

Nota kaki : Kenyang. Alhamdullilah =) Makcik manggis, ni ke restoran yang makcik rekemen hari tu? Hehe.

17 comments:

aziraarif said...

oh no, dekat je dgn rumah i, i kene try jugak ni,,tak adil kalu org bangi tak merasa kat restaurant ni...sedap tak??

Cik Belle said...

wah! menyelerakan okkkkk!!

charkoeyteow girl said...

kak fathiyah ada bakat la ganti maria tunku sabri/serina ridzuan dlm jenjalan carik makan.. hehehe

cikmanggis said...

ya:) ini lah tempatnya...puas hati kan...sedap jika pandai plih menu...lain kali boleh cuba itik hehe

Ainul said...

kita penah mkn gak cawangan kt kelana jaya.irg ckp nasi ayam dia best giler.time tu p baru kol 12 lebih nasi ayam dah abis...

+farahnajiha said...

salam...
slurrrppp... auww... we miss our fav dong yi shun... dah tutup... :(

thank you for sharing... mesti nak cuba ni..!! lapar!! :9

ps: i pindah blog tau... my latest but now so new obsession~~ haha.. feel free to visit..!

Fathiyah said...

azira : must try.sedap.after dis i nak try itik panggang pulak.hehe

cik belle : =) hehe

cktgirl : hehe.ada bakat jd hos takpe.tp kalo bakat tang bdn..huhu.takmo ler akak.tak rela...

cik manggis : yup.kami puas hati makcik na.lps nih nak try itik panggang.nmpk btl2 sdp la.hehe

ainul : kte ada tgk jugak org order nasi ayam.mmg nmpk sdp tau

farahnajiha : ptt la u lama menyepi.farah,nayli sgt2 comel la =) insyallah, will visit ur new blog k

fatenton said...

faten suke tgk ho chak!
terliur je kalau tgk diorang makan..heheh

ryy.han said...

sudah ada testimonial bolehla pi

hari tu lps soping raya nmpk kedai ni..tp masa tu br kul 3ptg, so kena tggu lps raya la nk try

yunayuni said...

uhuhhhh tergoda iman ku membaca entry ni hari ni...sedapnyooo..drool..

Fathiyah said...

fatenton : haha.akak pon suka la rncgn ho chak tu.hehe =) mmg terliur ajelah...

ryyhan : try jgn tak try.hehe

yuna yuni : cobaan....hehe

dialicious said...

dkt my hs ade branch dia tp xtau lak sedap..nx time leh try.yup..chinese food is said to be the best!

+farahnajiha said...

fathiyah... tgh sedey ni tau.. my blogger xleh upload gambar...? maybe pc ni kot yg tgh buat hal~~ :(

kene link je ke fb... tapi, tah syiok laa.. hanya tulisan sahaja kelihatan.... huwaaaa~~

any idea why..?

Iryani Noor said...

heheh kedai nie mmg sedap kn..
nak nak yg Nasi Masak 'Kong Boh' Ayam tu.. mmg faveret akak..

pastu ada dua branch die kt umah akak ni.. satu kt melawati, satu lg kt wangsa maju..
ngeheheheh.. syiokk

goblogbyfarah said...

kita penah try mohd chan ni..sedap. macam2 ada kan!

Fathiyah said...

diah : dah byk jugak branches restoran mohd chan ni.kte dpt tau psl restoran ni from my fren lah. yes, chinese food mmg best!

farah najiha : alamak.. mcm mn ek jd mcm nih. sori dear, kte tak reti. tak dpt nak tlg. nnt kte try sapa2 yg tau k.

iryani : saya teringin nak try itik panggang! hehe

Fathiyah said...

farah : btl2. mcm2 ada =)