Jan 16, 2009

Lagi 7hari

ok,mulai hari ni...
saya akan updated blog tiap2 hari..
until my BIG DAY...hehe
saja..just for fun..
utk mengitung hari,jam,minit & saat
sblm saya diijab kabulkan ;)

erm,pagi rabu yg lepas saya bersarapan di ofis
seperti biasa la tu..habit..mengadap comp
makan nasi goreng, air tgn bonda..sorang2

tiba2 rasa sayu,sedih & sebak menerjah jauh di sudut kalbu
mungkin slps ni jarang2 saya akan dpt merasa nasi goreng mak lg
selama ni,tiap2 hari mak akan sediakn bekal utk saya bw ke ofis
kata mak blh berjimat (mmg btl pon!!)
& yg pastinya mskn mak trjamin kualiti,kebersihan & dijamin halal :)

mak saya sgt pentingkan mskn yg berkhasiat & baik utk kesihatan..
mskn mak sgt sht (diet sht..sbb tu saya slim..haha)
no ajinomoto at all
less santan (or change to susu cair..)
less oil (mmg sikit sgt minyak yg mak guna..jimat..hehe)
& macam2 lagi lah

walaupon mskn mak biasa2 aje..
tak la sehebat chef wan,two atau three..hehe
tp,saya ttp penggemar setia mskn mak
saya plg suka laksa yg mak msk
saya plg suka tom yam yg mak msk
saya plg suka segala sup yg mak msk
kesimpulannya...saya sgt suka ape2 aje yg mak msk

kerna mak msk dgn penuh kasih syg utk ayah & anak2nya
kerna mak msk dgn keikhlasan,ketelusan & keprihatinan trhadap kami semua

kerna itu saya terasa sgt sayu utk berpisah dgn mak & ayah
stlh 26thn bersama mereka...

saya akan melangkah ke kehidupan yg baru
persekitaran baru, keluarga baru
& saya pula yg perlu memasak slps ini

harapan saya...
agar dpt memasak dgn ikhlas & penuh kasih sayang kpd family saya slps ini
sepertimana mak memasak utk saya & family hingga ke hari ini
tanpa pernah merasa penat,letih & jemu


chomel :)

nota kaki : sebak :(

12 comments:

ungu violet said...

jgnlah sedih fathi.
putrajaya dgn bangi sejengkal je..
hari2 boleh balik umah mak mkn masakan dia kan???

tia said...

hi..my name is fathiyah too..
but i'm 21..
termasuk dlm blog awk sebab kt saje2 search nama fathiyah..
pastu terjumpa kind excited sebab jarang jumpa nama ni..mulanya ingat nama ni pelik..tp tak sangka ada jugak orang yang nama yang sama..hehe..sowi td ktawa..awk tgh sedih sebab awk dah nak kawin kew?
best nyer..
mesti awk excited kan? harap awk bahagia selamanya..even tak kenal tp kt harap awk happy selalu..

diHa said...

alahai kak long.. sedih diha bace.. biase lah kan.. hidup kite nih mmg tak lepas dari perpisahan.. ape2 pon, diha doakan semoga hari bahagia kak long nti berjalan dengan lancar. insyaAllah..

senyum selalu kak long! =)

efmumsgirl said...

huhuhu... aku yg dah kawin ni pn, ari2 mkn mskan mama n opah aku... kuikuikui... adehhh.. apsal ntah mls nk msk skang ni.... huhuhu..... xpe2... aku tau ko akan jdk isteri n ibu yg solehah... insyaAllah....

nixa said...

jgn sedih2.. lagi 7 hari ek? hehe.. berdegup pantas idak jantung kamu?

Fathiyah said...

ungu voilet : syahdu skit mengenangkan nak berpisah dgn family nih..walaupun umah sejengkal je jauhnye..hehe
kalo hr2 dtg umah mak mkn,sure mak membebel nnt..hehe ;)

tia : hi tia ;) nama kte sama ye..nama kte tak pelik..cuma unik je..hehe.ramai jg yg nama cm kte.cuma yg beza tang ejaan je..(cik ungu voilet juga namanya fatihah..hehe) btw,best ketemu kamu sbb kte sama nama kan ;)
awak muda lagi..sebaya dgn adik2 akak..sedih nak kawen? tak sedih sgt.perasaan bercampur2 la tia
btw,thanks ya ;) harap awak juga happy selalu

Fathiyah said...

diha : insyallah,thanks ya diha ;) btw,hari jumaat tu nnt diha ada tak?

efmumsgirl : aik..ye ke..hehe..umah opah & mama ko pon tak jauh kan..aku rs weekend je mst aku blk umah mak aku..hehe ;p
insyallah,thanks doakan utk aku ye farah.aku pon doakan utk ko jgk ye ;)

nixa : nerves sgt! hehe..aih,tak tau la nak ckp cm mn jantung gue ini..hehe..agaknya mcm jantung watson nyambek ms lari pecut 100m..hahaha

dibiuscinta said...

kasih sayang ibu kan sampai ke syurga

Azie said...

Mmg chomel gambar mak & ayah fathi..romantik sampai ke usia emas..hehe
Masakan mak mmg yg paling sedap kan =)

Fathiyah said...

dibiuscinta : ya :) sgt setuju dgn awak

Fathiyah said...

azie : hehehe...suka tgk org tua berkasih sayang..sweet sgt :) aah,mskn mak azie pon sdp.kte suka :)

maicher said...

chloe bags
chloe handbag
chloe handbags
chloe paddington bags
chloe paddington bag