Jan 10, 2009

Muharram kali ini

Muharram dtg lagi..utk yg ke 1430H stlh Rasulullah berhijrah bersama kaum muhajirin dr mekah ke madinah..
insyallah,after kawen saya & syah akan mendaftar dgn Tabung Haji utk menunaikan fardu haji,rukun Islam yg ke-5 ini..
dis gonna 1st things we do as husband & wif..insyallah..
kamu semua dah daftar??
betapa indahnya jika dpt menjadi tetamu Allah :)

Oh ya..saya plg suka muharram :)
atas beberapa sbb..
1.Tahun baru,permulaan baru,azam baru ;)
2.Saya lahir pd 30 muharram..hehe..
3.Insyallah,saya akan sah bergelar isteri pd 26 muharram tahun ini..4days b4 my bday..1430H,saya akan berusia 26thn (btw,kalendar hijrah lbh awal dr kalendar masihi)

Boikot AS & Israel!!!
ya..saya akan cuba selagi terdaya utk boikot apa jua yg berkaitan yahudi laknatullah ini!!! sadly,saya dah terbeli disgestive choco biscuit from Mark & Spencer..
after dis,no more! eventhough biskut ini tersgtla sdp...
takpe,banyak lg biskut choco yg sdp...kan ;)
Starbuck? kopi Kluang lg best! hehehe
cappucino & choco ice blended Kopi Satu (keluaran FAMA)
yg jual tepi Semua House tu berganda lg sdp..
ape kurangnya produk malaysia or asia???
I'm so sad after read a statement from one muslim woman
I'll story later...
What can I say is..
ukhuwah fillah antara umat Islam makin hari semakin renggang
hanya segelintir umat Islam yg merasa sakit apabila umat Islam yg lain disakiti..renung-renungkan..

7 comments:

ungu violet said...

sabtu lepas saya terbeli aiskrim mc'd la..huwaaaaa :(

Fathiyah said...

ungu voilet : haiyaaaa amoi...takpa la..kamu dah terbeli..kte pon suka bangat sundae strawberry Mcd..hm..apakan daya,kene la cr sundae brand lain plak..hehe...farah,kamu tak terkocoh2 ke trpaksa gi 2 kenduri nih?sian kat kamu & ein...

susudalambotol said...

awak. salah satu impian kita menjadi tetamu Allah juga. entahlah ya. hari tu kita mcm out of sudden nak ke Mekah. Mahu buat umrah. ini salah satu azam untuk tahun 2009. tp kalau tak dpt pergi this year pun tak apa. mungkin belum rezekinya :)

tapi, kita sgt mahu ke sana :(

ungu violet said...

takpe fathi, yang penting kita pergi dua2 majlis..

tak sabar nak tgk korang kawin ni!

Fathiyah said...

susudalam botol : takpe awak.yg penting kta psg niat nak jd tetamu Allah.insyallah,Allah akan permudahkan sumenye & tunaikan hajat hambaNya..kalo ada kemampuan,ape slhnya gi umrah dlu.cbrn tunaikan haji ni mmg sgt besar.kene ready mental & fizikal..

ungu voilet : hehe..okies.nnt awak kawen kte & hidd plak yg terjah kenduri awak ;)

Ecah said...

bagus bagus!!! sudah register tabung haji yerr.. then, wat potongan gaji bulan2.. lg cepat naik hajinyer.. hehehe..

jacker said...

miu miu bag
miu miu bags
miu miu handbag
miu miu purse
miu miu wallet