May 4, 2010

Seprais Hari Lahir

Untuk birthday Syah kali ini,
saya fikir mahu buat kejutan lah. Konon konon.
Alih alih, haku yang kena seprais. Hahaha =D

Punyalah den beria-ria plan. Siap haku amik EL bagai hah. Pagi tuh, den pun bagitau kat Syah yang den cuti hari nih. Konon seprais la kan. Malangnya Syah tak boleh cuti. Ada hal penting hari ini katanya. Heh. Hampagas. Kechewa tau.

Oklah. Den proceed cuti. Hehe. Sebenornye, den malas & takde mood nak kerja weh. Ngehehe. Alasan =p Oh, untuk pengetahuan kamu, den punya plan nak buat 3 seprais. Mak aih. Banyak. Tamak kan haku nih. Hahaha.

Seprais No.1 – Nak masak. Candlelight dinner lah kononnya. Tapi, 1 benda pun haku tak ready & prepare. Nak jadi cerita, pagi – petang den ke hulu ke hilir buat itu ini. Bila dah petang baru terhegeh-hegeh nak pi beli barang. Sampai rumah pukul ompat. Hah. Sah la tak sompat nak buat seprais. Adus. So, den buat plan B. Makan kat luar. Hahaha. Sudahnya, dua-dua tak jadi. Syah tak sehat. Berjangkit selsema dari den tempoh hari. Hadoi.

Seprais No.2 – Den ada order cupcakes. Tema Liverpool. Hehe. Den dah siap berangan nih, sebaik saja Syah melangkah je masuk rumah, haku pegang cupcakes sambil nyanyi lagu happy birthday yang tersohor itu. Malangnya. Hah. Tokey cupcakes itu tak sehat. So dia tak buat la cake haku. Uwaaaaa. Kechewa lagi den.

Seprais No.3 – Seprais ni jelah pun yang menjadi. Jadilah kan. Janji ada seprais. Hehehe. Tak lama dulu, Syah pernah cakap mahu beli benda nih. Nak tau benda apa?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*


Tadaaa!!!


DVD Nur Kasih =) Malatop beb. Terhangat dipasaran. Den tak sompat nak beli online. Beli online lagi murah masa promotion dulu. Rugi rugi. Tak apalah. Yang penting den dah dapat DVD nih. Hahaha =D Syah cakap mesti korang cop dia peminat Nur Kasih. Korang, memang pun. Haha. Dan dia minat Tiz Zakyah jugak. Hehehe =p Bocor rahsia. Malam ini harus tengok episod akhir Asmaradana. ngehehe.

Perihal cupcakes pulak, lewat sehari, den dapatlah cupcakes itu. Tak apalah. Yang penting sodap dan dapat harga diskaun. Hehehe =D Thanks kak Anna dari Bake Freshly. Highly recommend cupcakes dia! Lazat =)

Pengajaran : Sila buat preparation awal untuk seprais kan orang lain. Kalau tak, kamu yang kena seprais. Hahaha =D

Nota kaki : Korang, den tengah layan lagu & vid Yank, Wali Band. Kelakar weh. Seronok pulak layan lagu nih. Hehehe =D

12 comments:

"Fd_kZ" said...

huhuhu.. lor, betul2 mmg akak yg kena surprisenyer..

goblogbyfarah said...

loh, syah minat nurkasih rupenye!!hehe..


faillah seprais u! :P

NURUL said...

hihihi tak pe asalkan ada sprais yg kasi dvd tu ye fathi

salihah said...

sis,sme laa..dok lyan v.clip yank~
sy ske sgt2 tang pompuan tu nyanyi..ala2 menggoda auWww~

cikmanggis said...

salam selamat hari jadi makcik ucapkan buat shahrul..panjang umur murah rezeki dan hadup aman damai :)

Zainur said...

wahhh minta pinjam la dvd tu...hehe...anyway happy birthday. Pjg umo murah rezeki n kekal bahgia :)

Sha Pattinson said...

happy bithday utk somi fathiyah sweetnyerrrr bg dvd nur kasih hehehehe semoga u all akan kekal berbahagia

Fathiyah said...

Fd_kZ : huhu.akak yg kene seprais dik.sabo jelah.uwaaaa

goblogbyfarah : tok guru,sila ajar saya cemana nak buat seprais.hahaha =p

nurul : aah.jd la kan.janji seprais

salihah : akak nak goda suami cam tuh lah.hahhaha =p

cikmanggis : time kasih cik na =)

zainur : boley.den kasi rent nnt ye.hehe.

sha : thanks sha =) hehehe

tia said...

sweetnya.kakak buat saya cemburu..

m@Ri@ said...

minat nurkasih jugak syah ni ek..andry pn layan gak nurkasih..haha..

fabulous.farah said...

hhehee..syah,ape nak malunya..ramai kut lelaki mnat nurkasih=p

Fathiyah said...

tia : =)

maria : yeke.haha.sama

fabulous farah: hehe.mmg ramai pon lelaki yg minat nur kasih. sbb nur amina.hehe