Apr 3, 2010

Geng Belog : Potluck Dinner

Acara makan-makan ini berlangsung di rumah Pn.Anil & En.Zam malam tadi. Of course lah seronok bila dapat berkumpul ramai-ramai macam nih. Seronok berborak =p Hehehe. Well, itu lumrah perempuan kan.


Tengok gambar saja pon dah tau kan =p Kecoh


Kontra! Geng para suami yang tekun tengok Tv. Hehe

Saya sampai begitu lambat sekali. Huh. My bad. Orang lain drive from Putrajaya to Taman Desa only takes about 10 minutes, haku 1 hour 10 minutes. Dang! Ni yang rasa la ni jugak nak pi cari hanset canggih manggih bagai, then subscribe GPS. ngehehe. *wink* *wink* =p

Entah ceruk mana saya sesat pun tak tau la. Masuk keluar highway. Malam pulak tuh. Teribble. Memang sesat gila-gila lah. Hadoi. Sambil pandu kereta, tahan sebak di dada. Nak nangis ler tuh. Aih, tapi macho woman macam saya tak boleh nangis. Have to be strong. Pusing punya pusing. End up, alhamdullilah saya berjaya juga menjejakkan kaki ke mahligai Anil yang cantik itu. Itu pun setelah Zam pick up saya. Huh. Maaf, saya sudah menyusahkan semua.

Lesson that I learned yesterday. Jangan kecik kan hati suami. Hehehe. Tak berkat perjalanan hidup. Kamu akan diduga dengan rintangan & dugaan yang mencabar. Macam saya la semalam. Ish ish ish. Biasala rajuk suami isteri. Sedangkan lidah lagi tergigit. Ini kan pula Syahrul & Fathiyah. Hehehe =p But, dun worry. Kami dah baik-baik saja. Lepas saya kena brain-wash. Hahahaha. No not like that lah. After warm hugs & kisses, semuanya ok =) Den dah dapat greenlight! Allah, thank you for sending truly understanding & supportive soulmate to me. Alhamdullilah.

Maaf, panjang pulak selingan tadi. Hehe

Macam-macam ada. Maksud saya makanan =)
Inilah senarai geng yang hadir + juadah yang dibawa mereka
Anil - Kuih : Cucur badak, Karipap. Sodap! Den suko.
Diah - Nasi Arab, Roti Nan & Ayam Tandori, Spaghetti Bolognese. Roti Nan memang fav den. The best mint sauce that I ever taste for far.
Nad - Dominos Pizza
Ida - Air Gas
Sab - Ice cream
Hanie - Sandwich tuna & sardin. Super delicious.
Jai - Sate Willy. Izzit correct? Sedap. Boleh kalah Sate Kajang Hj.Samuri. Hehe
Amy - Plates & cutlery.
Ashylla - Nuggets
Sha - Air Gas
Fathiyah - Cocktail Jelly
Ann - Datang makan. Hehe =p Jangan marah ye. Luckly kamu datang tau. Kalau tak, jenuh kami nak tapau. Hehehe.


Hanie, sila jangan kempiskan perutmu. Hehehe
With beautiful Sabby


Aha, yang ni nampak perut chomel itu =)

Tentatif semalam,
Makan
Post morterm B&B Gathering meeting
Next Blogger event/activities

Aha, nantikan apa pula aktiviti seterusnya yang mungkin akan dianjurkan ya!
Insyallah. Bila? Masanya belum diputuskan lagi. Puan Pengarah tengah cari ilham. Hehe

22 comments:

hidden.wing said...

cepat gileee update!!

easyou said...

seronok kan makan ramai2 dgn kwn2..;)

Fathiyah said...

ashylla : hehehe. hr ni dok umah je. tu yg ada ms =p

easyou : mmg pon. bila mkn ramai2 sungguh lah berselera. hehe

lemonade said...

wah! wah! asyik gathering saje akak. best gilakkkk. =)

charkoeyteow girl said...

waaaa..besnye gathering ngan blogger..kalo saya da kawen saya pn mau join sama, bleh?? hehehe

akak, nak tanya..kak anil tu kakak haziq AF ke?

Anuar & Sarah said...

HEy..i know sabby..she study in UM before kan? her name is Sabrina..we went for "speaking english with confidence" class back in Uni..:) nice to see her wearing hijab..:) she used to be free hair..nice to see people u know getter closer to the deen :)

naddynad said...

jelly Fathiyah buat tu sedap lahh...lenkali buat lagi okies...hehe

makk aii, gemoooooknya aku...hauhahaha

m@Ri@ said...

bestny..fathi..maria klu dok kl pn nk kena cr gps..klu tak konpem sesat..hehe

Fathiyah said...

lemonade : bila ada gath, disitu ada makan. hehe. akak soka!

ckt girl : boleh. no prob. kawen la cpt. hehe. haziq tuh adik angkat kak anil. anak angkat pd parent kak anil tu.

Sarah : yeke. what a small world. alhamdullilah. hopefully, Allah swt always send His hidayah to all of us =)

Fathiyah said...

naddynad : okieh! anytime.bila2 jumpa,kita buat lagi pudding utk nad k.

maria : ish,sungguh memalukan kite nih kan. dok KL,tp sesat.heheye,harus dptkan gps.hehe

NURUL said...

hanie makin tembam

mrs.ein said...

hanie dah chubby!hehe.tapi chubby bersebab takpe :P


tu lah awak, kalau suami tak redha dgn kita mmg mcm2 leh jadi kan?lesson to be learned!hehe..


*bila nak buat entry wonderlandddd?

YOU CAN CALL ME : Miss X said...

bestnyeeeeeeee! i missed the gathering! susahla kerja i ni! kalau dapat tau 2bulan sebelum better. nak off susah. nak cuti susah. mc pon macam2 ditanya. how i wish i can join the next gath!

Fathiyah said...

Nurul : berseri hanie.seri ibu mengandung =)

farah : hehe.kte tak nak kecik kan hati suami lg.insaf.entry wonderland,tguuuuu

miss x : 2month before dah kene bg notice kat u nih.insyallah, next gath kami bgtau awal2 =)

[ Hanie ] said...

hahaha yey, dah tembam! gagaga
tu la hanie jadi tukang ambik gambar jer aritu, kalau tak..inilah hasilnya! haha membesar bagai johan youuuu :P

ni baru 3 bulan, kalau dah 9 bulan, dpt bayang tak mcmmane tak muatnya kamera nnt? haha.

anyway, mmg betul, jeli kamu sgt best, dpt rase mase fathiyah dah balik, tak nampak sudu, terus hirup je hehe :D

shafiza jai azali said...

fathiyah, jai here, yup betul tu sate willy nama dia.. highly recommended! heheheh

Sha Pattinson said...

finally i found you kat sini .. ya Allah baru jumpa u kan ... thanks for the jelly sodap okeh sodap!!!! harap dpt jumpa u nxt potluck hiksss ...

susudalambotol said...

cece. bestnya. haritu jem sangatlah. umar menangis dalam kereta buat saya tensi. jadi patah balik rumah :(

sabby said...

yup yup..i love the jelly..thank you..hehehe...

sedih nya lupa bawa thumbdrive hari tu...ish...macam mana ni?? kena plan B pulak...

tia said...

aktifnya akak berblogging sampai ley rapat dengan blogger lain..sangat kagum **

Fathiyah said...

hanie : kte pon suka sandwich awak!sila buat lg.hehehe =D

sha jai azali : hi jai.mmg sdp sate yg u beli tuh!

sha : insyallah,jumpa lg next time ya =) kamu comel la sha.

hidd : la..yeke..sian awak.abby pon tak dpt dtg sbb jem teru katanya.kita jumpa lain kali k =)

Fathiyah said...

sabby : ok.what the plan B my dear?hehe

tia : best bila jmpa geng sekepala =)