Apr 14, 2010

Paling Comel

Perempuan & mengidam.
Itu perkara biasa. Tak heran. Kalau perempuan tak mengidam, cheq heran la jugak. Waktu mengandung kita mengidam. Tak mengandung pun kita mengidam. Hehehe =D

Tapi, kalau lelaki yang mengidam, ianya jarang-jarang (sebut macam P.Ramlee dalam filem Nujum Pak Belalang). ngehehe. Mungkin lelaki juga mengidam. But they never tell anyone. Ego? Tak macho? Mungkin lah kan. Hehehe.

When a man confesses about his craving-ness, I think it’s something cute tho. Sooo cute. And when my husband say ‘Abang teringin la nak makan …’, I feel like he’s the cutest man ever. Hahaha =p Comel okey.

Biasanya Syah teringin makan KFC. Idamanku Selalu. Hehe. Cheq dah boleh tau kalau dia mengidam. His face is telling me that. Hmmm, a face of wanna something. Macam muka budak kecik nak candy or lollipop. Macam tulah ghupenye.

Tapi, kebelakangan ini dia mengidam lain pulak. Iaitu, DONUT.
Terkejut cheq. Tak pernah-pernah dia mengidam donut. Pelik. Biar betul nih. Sah la dia dah terkena jangkitan virus cheq. Hehe. Donut pilihan Syah cuma yang satu ini saja. Demand tuh =p


Californian Almond by Big Apple Donut

Minggu lepas, kami dah beli sedozen donut. Minggu ini beli sedozen lagi. Hahaha =D Gila tamak. Confirm kami tak makan donut sebulan lepas nih. Haha. The truth is, saya pun mengidam donut jugak. Nak tumpang sekaki. Itu pasal beli sampai sedozen. Hamek ko. Siang malam telan donut. Hehehe. Rite now, rasa nak muntah donut daaa =p

Nota kaki : Blog agak terabai & serabai. Bizzy mode! Pening haku pening. Tensi!

20 comments:

lemonade said...

sis n bro shah, jangan kerap makan donut ye. nnti montel cam donut. hehe

~ms tepung~ said...

nk mkn donut jugak,tp kena tggu hbs pantang (yeay 4 ari je lg..ish2 mcm xcukup2 m'gidam time pregnant)

Zainur said...

yep mmg cumel bila si dia pun mengidam2 jugak...ahaaa...

farahazmin said...

cik hubby nk pujuk cheq pn guna donut jgk.. hehehe.. tp wt masa skng cheq berpantang mkn karbohidrat, benda2 yg berasaskn tepung ni... so bye2 wt sementara wktu yer en donut...

fabulous.farah said...

huii..kalori-kalori..
*jeles sebenarnya*
=p

Atiqah Adnan said...

lelaki macam tu memang comel bila dia perangai cam budak2 kan.. nak manje2 gitu ngan kita. haha..

wah lama dah ni tak makan donut.. huu~

Werdah said...

Salam Fathiyah

sedap donut tu..

Mrs. Eeza Herman said...

sedapnye big apple donut...
ngidam berisi ke??

zLa said...

halamak yang..your post ni menggugat keimanan i la...tolongla doakan i bertahan untuk 50 hari saje lagi...isk! patu i akan qada makan segala2 nye mengalahkan pompuan mengandung dan buat org pk i bunting pelamin..hahahaha

eh, nak your address please..pretty please :D

goblogbyfarah said...

hoho. mengidam ada makna nih!


ein pun kadang2 mengidam jugak, kalau rajin kita layan. kalau malas bolayan!hihii..

mrs zach said...

hubby kalau ngidam, dia akan drive straight gi tempat yg dia ngidam walaupun selalunya dia akan tanya, "nak makan kat mana?".

kami hubby n wifey gila sama 'alien' big apple :)

nixa said...

this is me n my hubby's fave too!! go big apple go!

p/s : j.co pon boleh la..

cahayasuci said...

wahhhhh jeles2!!! aik dh terikut nk jdi gemok cam sofa keh??? =p

phia said...

tak pelik sangat lah pada i sebab hubby pun macam tu. hahaha. memang la kiut.

lynn said...

hee besnyaaa donut.peberet org nih :)

*fathiyah awak ngidam2 nih ada makna tak? hehee:p

NURUL said...

masa nurul pregnant dulu asyik nk mkn kfc pastu mengidam mkn donut (big apple) :D

m@Ri@ said...

mengidam???

Fathiyah said...

lemonade : tak makan donut pon kami dah kembang.huhuhu.cemano tuh?

ms tepung : ms dlm pantang tak boleh mkn donut ek?

zainur : yep!=)

farahazmin : ko pon diet ek.tak aci.aku pon nak diet gak!hehe

fabulous farah : mmg pon.sekarang dah nyesal balun donut.berat naik.uwaaaaa!!!!

atiqah : org laki,lagi tua lg mcm budak2.hehe =)

cikgu werdah : wslm cikgu.mmg sedap.tp tak bgs utk kesihatan kan.

eeza : mengidam sbb suka makan.huhu

zla : u kene diet.hehe.takpe,after kawen,blh enjoy mkn donut k =) nnt i emel.

farah fatiha : aih,takde maknanya..haha.uish,garangnye ko.hehe

Fathiyah said...

mrs zach : hi awak =) oh.bgs btl ur husband.sendiri mengidam,sendiri pi cari.hehe

nixa : amboi.peminat setia nih.hehe

sofa : sori naik lori ye.i dah stat diet tau.haha

phia : bgs ye bila lelaki ngaku dia teringin nih.sonang.hehe

lynn : ramai btl peminat donut ghupenye.hehe.tak de makna lg la awak.hehe

nurul : yeke...erm,sume yg best2 awak mengidam.hehe

maria : =)

Love Says it All~ said...

check out the latest dates for makeup classes!!!

APRIL

24TH : PERSONAL/BASIC GROOMING CLASS RM150
25TH : PERSONAL/BASIC GROOMING CLASS RM150

MAY
8TH-9TH : BRIDAL MAKEUP CLASS/KELAS ANDAMAN PENGANTIN RM500 (2DAYS)

15TH & 16TH : BRIDAL MAKEUP CLASS/KELAS ANDAMAN PENGANTIN RM500 (2DAYS)

**MAKEUP PROVIDED FOR ALL CLASSES.
**LUNCH PROVIDED
**CERTIFICATE OF ATTENDANCE WILL BE GIVEN
**LIMITED TO ONLY 6 PAX MAXIMUM FOR ALL CLASSES!!!
**BRING YOUR FRIENDS ALONG AND GET RM20 DISCOUNT FOR PERSONAL CLASS & RM50 DISCOUNT FOR BRIDAL CLASS!!!!!

PLACE: SHAH ALAM, SELANGOR

WEEKDAYS CLASS IS ALSO PROVIDED!!! (UPON CLIENT REQUEST, DO MAKE AN APPOINTMENT FIRST BEFIRE CONFIRMING)

HTTP://WWW.EYRARIZAL.COM
FB: EYRA RIZAL / eyrarizal@gmail.com
016-2128740 (SMS & CALL WILL DO)