Oct 20, 2009

Rak Thai

Pagi-pagi lagi, sudah mahu cerita tentang makan ;) mungkin kerna perut tengah berkeroncong. Agaknyalah. hehehe. alasan semata ;p

Program : Makan-makan di Rak Thai bersama my VBFF (very best friend forever)

Venue : Rak Thai, The Gardens (opposite Big Apple Donuts kiosk)
Participant : Saya & Syah, Hafsah & Jasman Haris (Jo), Nadiah & ……(to be found soon.hehe)

RM 89.90 ++ for 5pax

Jom lihat menu :







Nasi putih, Tom Yam Khung, Clear Tom Yam, Deep fried Siakap with lemongrass, Fried Kangkung with shrimp paste, Green Chicken Curry, Spicy Squid, Fish cake (ala-ala begedil ikan), Jasmine tea, extra menu (tamak ler nih. Hehehee) Fried chicken with lemongrass and sambal petai udang, fresh coconut juice ;) Not to forget, Giant Currypuff (Giant Currypuff kiosk is next to Rak Thai)

Komen :
Semua menu disini harus dicuba ya! Saya akan try menu ala carte Rak Thai nanti. Pasti. Overall, menu Rak Thai sangat lah Thai. The paste and food admixtures is originally from Thailand. Memang terasa kick. Selupa itu Thai Tomoi ma. Hahaha. Cuma spicy squid saja yang extra kick. Manyak pedas woo. Den tak tahan pedas. Huhu.

Environment pun seperti anda berada di Thailand. Sawadikappp. Kap kun kapppp. Semua staf termasukla chef, waiter & waiteres orang Thailand, lagu pun pasang lagu Thailand na. Recommended for those who love seafood & thai cook. Worth it to try ;) No harm. Hehehe. Oh, kalau anda berminat nak beli paste dan bahan tambah masakan yang lain made in Thailand ada sini tau. Jualan barang-barang tersebut macam kat kedai runcit Thai ;)

Nota kaki : Som tam pun ada jual kat sini.

12 comments:

yunayuni said...

ooohhh..sambal petai..masyuknyee..heheh...

Iena said...

humag aih... goncang nafsu mkn aku pepagi ni... i loike thai food so much! harus coba ni... harga pon x mahal sgt kn...

Ija1202 said...

sedap semuanya...nak pulak kita ni penggemar masakan thai.....antara tempat yg harus di singgah,...THnx ya :)

"Fd_kZ" said...

huhuhuh... mesT pedas2 belakakan.. tp mmg menyelerakan punkan ..

NURUL said...

sedapnyer :)

easyou said...

sambal petai ada rasa2 thai tak? hehe

Shifa said...

uih harga dia ok gak ek.. nak try jugak nih..

susudalambotol said...

ala. boleh tgk je. skrg dah kena start pantang. no no to kangkung.

+fnajiha said...

fathiyah.. thank you! ;)
baru sekarang ni tau apakah itu "rezeki anak". after what? 4years? maybe Dia nak kami sediakan base yg kukuh for the baby, tu yang lambat skit tu.
meriah sungguh raya both of you! kami tahun ni kene berkorban for baby, kita tak larat nak travel in car jauh2. balik rumah my mom kat ulu yam pun tak.. :( takpe, harap2 lepas abis pantang, baby co-operate lah kalau kami nak gi jalan2 jauh. :)
hope you have a wonderful days ahead, selalu.. :)
ps:kenduri kawin kawan2 pun xdapat attend... :(

Fathiyah said...

Yuna yuni : memang masyuk habes! Terangkat! Hehehe ;)

Iena : ha, memang kena sgtla dengan selera hang kan ;) aah.rege consider murah tau. Berbaloi-baloi beb ;p

Ija : awak pun suka mskn thai ye. Cantek la tu. harus try tau ;)

Fd_kZ : yang pedas cuma spicy squid. Nama pun dah spicy. Hehe. Yang lain konsider moderate ;)

Nurul : betul, betul, betul ;)

Easyou : hehe. Sambal sumenye standard kan. Rasa sambal ;)

Shifa : Cuba jangan tak cuba

Susudalambotol : awak dah start pantang ye. Kangkung tak boleh mkn ek? Takpe, lepas pantang, boleh makan puas-puas. Akak ipar kte pun tengah ready anytime. Due dekat dengan awak. Take care hidd ;)

Fnajiha : sama-sama anet. Insyallah, after awak deliver nanti, kte gi visit awak & baby ye. Takpe, next year boleh raya dengan baby. Sure lagi meriah tuh. After 4years, berkat kesabaran awak & husband, Dia berikan rezeki yang tak putus-putus kan. Alhamdullilah. Take care anet ;)

hafidzkamaruddin said...

seronok nye, saya pun suka jalan2 cr makan :)

Fathiyah said...

hPP : ;) mmg best JCM!!! perut kenyang,senang hati wooo