Oct 15, 2009

Obsesi

Saya punya obsesi terbaru.

Collecting fridge magnet ;) Mula kumpul selepas kawen atau lebih tepat selepas punya peti sejuk sendiri ;p . Masa bujang dulu, tak penah nak kisah pun peti sejuk di rumah mak. Hehehe. Lepas kawen, baru ada keinginan nak hias itu ini ;p Standard la tu kan.


Koleksi setakat ini.

Dibeli bila saya ke mana-mana saja. Ada pemberian dari famili, sahabat & ofismate. Oh, juga pemberian ofismate syah pun ada. Alamak, macam semua orang je dah tau obsesi den yang satu ini. Hehehe :p

Ada sesiapa yang share obsesi yang sama tak? Sila angkat tangan :p

Kalau ada sesiapa yg travel / holiday kat mana-mana, saya mahu kirim fridge magnet ya. Boleh kan? Tak kisah samada dalam negara atau luar negara. Sebab den sooka fridge magnet ;)

Nota kaki : aku memang obses bab kumpul-kumpul benda ;p

16 comments:

"Fd_kZ" said...

akak, my sis pun sker bebeno dgn benda alah tue.. huhuhuh x jenuh plak dia mengirim kat orang. huhuhuhuh

Werdah said...

Salam Fathiyah..

Cikgu pernah juga suka magnet ni.. cuma cikgu nak bagi tahu sikit.. kalau tak dialas magnet tu nnt bila kita alihkan cat fridge kita tu turut tertanggal.. cikgu da alami.. tp alhamdulillah taklah banyak sbb banyak juga yg cikgu tak letak direct kat fridge tu.. emm maksudnya letak kalendar dulu ke.. gambar ke.. resepi diet ke.. atau memo..

NURUL said...

wow dah suka mengumpul magnet yeah? tak pe jadikan sebagai hobi kan?

ungu violet said...

kita pun tgh mengumpul fm fathi!
sukaaaa sangattt.comel2..hehe

Ija1202 said...

seronokkan bila tgk fridge tu di penuhi magnet dari pelusuk tempat.. :) sbb ini juga salah satu hobi saya...kalau pegi mana2 msti cari magnet ni...klu x jumpa rasa cam terkilan pulak...btw, enjoy your new hobi :)

~ms tepung~ said...

suka kumpul dr start keje..tp xde tempat xbubuh maka tersadai dalam kotak
lps kawen lps fridge smpi benda pertama dibuat..keluar semua koleksi

tp yg xbestnya bila belek2, xpernah pun smpi sume tempat tuh..ireland, cambodia, philipine...sob sob sob

Iena said...

maksudnya bkn aku jerla punye hobi ni pas kwen... ramai gang upanya... gud3...

m@Ri@ said...

maria br start..tp br ada satu..tu pn rompak yg kakak punya kt rumah..hehe..

susudalambotol said...

wahhh fathi. mesti org p oversea kirim FM kan? hid pun sama, tapi orang kata FM tu kita kumpul bila kita dah pegi tempat tu. tapi.. ada aku kesah? haha.

take care, fathiyah!
:)

mrs SyeDiz said...

saya pun!
tapi bru sikit!
huhu!

Fathiyah said...

Fd_kZ : akak kamu pun suka kumpul fridge magnet ye. Sama la ;) hehe

Cikgu Werdah : macam tu ke cikgu. Thanks 4 sharing the info cikgu ;) saya terfikir nak beli white board. Boleh letak fridge magnet kat situ. Tapi kene tukar nama la, white board magnet. Hehehe

Nurul : aah,ni hobi terbaru la.hehe. hobi kumpul benda ;p mcm-mcm kita kumpul awak. Mula2 tuh husband pelik.hehehe

Ungu voilet : comel kan. eh, awak pun kumpul gak ye ;) ada geng la cm nih. Ok,pasni kalo kte gi mana2, kte belikan utk awak gak ye ;)

Ija : awak pun sama ye.cayalah. aahkan,kalo terlupa nak beli bila gi mana2 tuh,rasa mcm terkilan sgt kan. Ok.thanks ija.awak pun keep on ur hobby k

Mrs tepung pelita : dah lama ye awak kumpul. Yelah,kte pun cm tu gak. Ada tempat tak penah gi pon. Kwn2 bagi, den terima aje. Hehehe

Ina : ko pon jugak ye. Satu kapal ler kte ye. Nnt kalo pi mana2 igt le aku. Belikan satu. Hehehe. kalo aku pi mana2, aku plak belikan utk hang. Kiranya exchange la ni. sistem barter.hehehe ;)

Maria : wah,makin ramai geng nih. Best best. Siap rompak tuh. Hehehe ;p

Susudalambotol : hahaha.suka ayat power tuh. Ada aku kesah. Takpe,kumpul aje dulu kan. Mn tau esok lusa dpt pi tempat tuh ;) take care 2 u too

Mrs.syediz : awak pon kumpul gak ye ;) takpe,sikit-sikit dulu.lama-lama penuh satu pintu.hehehe

هدايه يسٓ / Hidayah Yassin said...

http://www.wanitamelayu.com/forum/showthread.php?t=19276 ini link utk awak tgk2 FM...selamat mengumpul...

Fathiyah said...

hidayah : wah,ada dlm forum keFM nih.blh la pi survey ;) thanks 4 the info hidayah.

هدايه يسٓ / Hidayah Yassin said...

aah...kita dulu2 mula keje rajin tgk forum tu...

lupa nak habaq mai...kena daftar jadi ahli dulu...tau?

Fathiyah said...

hidayah : kene daftar ke? aih,ni yg mls.hehe

atiqahidayu said...

saya kumpol fridge magnet kat opis! :) sbb tiap kali org dept ni balik otstesen itu je la modal buah tangan nye. hiks! btw, its cool though. since i did that too! hehehe.