Jul 26, 2009

Satu Hati Sepuluh Jiwa

Gamat!!!

Riuh rendah rumah kami ahad lalu bila 6 anak dara pingitan + 3 isteri yg hot(iye ker???) + 3 suami yang cool + sorang budak kecik rambut kerinting berkumpul.

Kecoh. Masing-masing ada saja gosip & bahan gelak tawa untuk dikongsi bersama. Ya, kami semua suka ketawa ;) Mesti jiran-jiran saya pelik,tiba-tiba rumah kami jadi kecoh sebab kebiasaannya rumah kami sunyi sepi. Al maklumlah,kami cuma tinggal berdua saja.

Kali ini potluck suka-suka di rumah kami. Tujuan perhimpunan : saja nak berborak sambil makan-makan ;) Menu kali ini, nasi tomato + ayam masak merah + acar timun. Air tangan saya yang tak berapa nak jadi.huhuhu. Sori ye korang. 1st time masak solo. Ampun. Segan aku kat faiz & munir weh. Sebelum ni aku kan assistant mak aku aje.hahahaha ;p

Lasagna cik fira. Mmg sodap. Trademark hangit tetap maintain okey ;p Pasta cik dalila,yang ini trademark dal. Marvelous as usual lah ;) kek coklat cik tirah, yang ini pulak trademark cik tirah. Kek coklat dia mmg umph! Fruit cocktail pn.azie. Yummy! Sedap tahap dewa ;p azie,kte dah mengidam cocktail azie la.hehehe. Caramel pudding MU by cik zura, wah..sompat lg masak lepas nonton MU kat stadium minah bola ni. Best puding ko kali ni sbb kurang manis. Nak resepi please.hehe. Cik hanim dgn watermelon juice yg super duper sedap! Bakat memasak tetap ada tuh ;) Mimah,ko bawak kopok-kopok tu kan? Thanks mimah ;)

Sori gambar semua menu diatas lupa nak snap. Tirah,nanti foward la sume pics kat aku ok.


wakaka...kami yang tak berhenti ketawa


mana tirah pi???


la..ketawa lagi..cameraman dok tunggu tuh


finally...peace no war ;p

saya paling suka saat bersama kawan-kawan sehati sejiwa ini.

nota kaki : next,turn pn.farah pulak ye ;) ko masak la nasi lemak antarabangsa ko tuh..aku kena start cari resepi nih..hehehe..

7 comments:

azuradaud said...

agaga...ske ko nyer entry title..satu hati sepuluh jiwa..best ke puding tu???aku rase resepi tu aku amik dr ko...tapi tu resepi yg main campak2 sebab tak cukup mase nak g kedai n kepenatan tgk mu main..ooo i know why en.hubby ko tak minat MU..dia peminat yg "never walk alone" kan..
by the way...best3..seronok sgt..even aku kena kaco lagi ngan bapak budak tu..aishhhh

Cahaya said...

amboi..meriah wat makan2..awat xanta sepinggan dua nasi tomato tu..he2:-)

susudalambotol said...

seronok ye dapat berkumpul ramai-ramai? saya pun sedang mengamalkan perkara macamni.

nizza-abira said...

amboiii... patutlah sampai ke fasa 8 dengar riuh rendah tu, hihii :o

baguslah fathi, even masing2 dah ada life sendiri tp hubungan persahabatan itu tetap utuh

flip said...

sdpnyer gath reramai,,

dibiuscinta said...

he..tak sabar nak tgu berita baik dari awk..even da tau tp nak tgu awk announce sendiri :P

Fathiyah said...

azura : best :) sbb tak bape manis.hehehe.aah,syah tu peminat liverpool yg fanatik.kontra la dgn ko :) aku rs smpai jd atok pon faiz dok mengusik ko.hehehe ;p

cahaya : alamak.malu la nak anta nasi tomato yg tak jadi tuh.huhuhu..takpe,next time kalo kte dah terror buat nasi tomato,blhla kte ajak awak pulak tau :)

susudalambotol : mmg best :) yelah,mmg ptt amalkan gathering cm nih.3bulan skali pon dah ok kan

nizza-abira : yeke?aih,bkn suara saya tuh,suara member.hehehe..tak nak mgaku plak ;p

flip : :)

dibiuscinta : :) ok