Jul 13, 2009

Dibius Cinta

Doktor sedang menerangkan prosedur pembedahan kepada pesakit. Semua ahli famili pesakit ada bersama, mendengar dengan teliti setiap butir bicara dari doktor bedah itu. Doktor menyatakan risiko-risiko yang boleh terjadi ke atas pesakit kesan dari ubat bius.

Adik kecil itu berbisik kepada ibu. Bertanyakan sesuatu yang sukar bagi kanak-kanak sebaya itu memahami istilah perubatan…

Adik : Mak, bius tu sama macam dibius cinta ke?
Mak : (Tergelak besar…wakaka) aih,dibius cinta tu lain. Tu lagu. Bius doktor ni lain…daaa.



Nota kaki 1: pesakit – saya ;p adik saya yg bongsu (9thn nak msk 10thn) la yg tanya soalan cepu gangsa nih…alahai,saya yang tengah sakit masa tuh pun boleh tergelak ;p sakit perut kak long tau!

Nota kaki 2: mood - haku tensen dgn keje kat opis!!! rs nak cuti honeymoon one more time.come on bebeh ;p hehehe. rindu kat adik bongsu aku yg busuk & masam nih.entry utk melepaskan tekanan.pelukan suami is the best medicine ;p

13 comments:

Ija1202 said...

Kelakar la pulak adik fathi tu kan..tapi biasa la budak2 mmg suka bertanya...
kalau perlu rehat..week end ni ajak je hubby gi bercuti..x perlu jauh2 kat PD pun ok..heheee

ungu violet said...

pengaruh lagu tu!hehe..
kita pun tgh mencari masa nak honeymoon lagi ni, penatlah keje :D

anul said...

tahu juga bius tu ye kak..budak2 sekarang dah maju...weng weng..lau saya dulu confirm tak tau...cute adik

en_me said...

saperlarr tak sayang bini kannns.. ehehe, salammm puan nurul itteww

susudalambotol said...

adik saya paling kecil umur 10 tahun juga. cekap IT, cekap Playstation dan cekap ber-youtube.

huh.

dibiuscinta said...

he..bukak blog je mata terus ternampak pasal entry thiyah ni..yg beshnye nak baca je HotFm pun putarkan lagu dibiuscinta.mcm tau2 jek..best moment..

p/s:best ada adik yg masih kecil lg ek..leh manja2..rindu ada anak kecil di sekeliling iza ^^,

m@Ri@ said...

hehe..kelakarla adik fathiyah..maria pn bosan dah kije ni..ni tgh mencari peluang2 utk bertukar kerja...soal honeymoon yg masih belum di sambut tu akan di tunda lagi d sbbkan kesihatan tak mengizinkan..huhu..

p/s:honeymoon kat dalam umah je..huhu..

Iryani Noor said...

eheheh.. bius chenta.. cute jerr adik fathi tu.. and akak stuju yg pelukan suami is the best medicine.. tp malang nyer Abi jauh di JB.. hurmm.. jom p honeymoon =p.. p la cemeron.. bestt tau... sejuk jerr =p..

eh btw fathi operate aper??

Shifa said...

bila kena pelukan suami tu la rasa dibius cinta~! hehe..
samalah, rasa lama x cuti.. nxt wk nk cuti, ujung bulan nk cuti lg..

Fathiyah said...

Ija : adik kte tu mmg suka sgt bertanya.kdg2 tak larat nak jwb soalan2 dia ;p bgs idea tu :)

ungu voilet : mmg pon.jom la pi honeymoon sama2.hahha ;p

anul : ;) hehe

en.me :syg isteri tgl2 kan ;) salam pd en.me itewww

susudalambotol : la,adik kte sebaya ye..adik kte pon suka sgt main game.budak2 kan.kte pon mcm tu gak.hehe

iza : tulah.ms tulis entry ni teringat kat awak.sbb awak kan suka lagu ni ;) mmg best ada adi kecik.boleh buli dia.ahahha ;p

maria : takpe awak.rht la dulu.bila dah ok,br gi jln2 ye ;)
semoga awak cpt sht & kuat.

Iryani : ok gak cameron kan.tak jauh sgt.saya operate apendiks & D&C tempoh hari

shifa : yelah :) alangkah bahagia hdp kalo cuti berlambak2.hehe

cahayasuci said...

tuan2 dan puan2... itu gambaq lame...
la nie si kemek mmg x cute langsung!!
mengede plak tuh!!! huh =p

tia said...

fuiyo...kakak..adik kakak cakap dibius cinta?!
wa.............penangan radio,mp3,mp4..
hehe..

Fathiyah said...

cahaya suci : sbb tu klong ltk gambar lama.ms dia cute :) hehe

tia : adik akak tu mmg sgt terpengaruh dgn lagu2 nih ;)