Jun 28, 2009

Sebuah Kisah Klasik Untuk Masa Depan


Macam mana ya bila kita berjumpa semula rakan-rakan sebaya satu sekolah selepas 10tahun? Mesti dalam kepala otak kita fikir dan tertanya-tanya bermacam soalan

Eh..macam mana ye rupa mamat @ minah tu sekarang ye?
Dia tu kan dulu paling ngetop kat sekolah, masih ngetop macam dulu ke ek?
Em, secret admire aku dulu tu macam mana ek? Gemuk kah? Kurus kah?
Ntah-ntah dia dah kawen kot..
Oh, dia ni dah bertunang ye.
Weh, budak tu kan hampeh dulu, nakal, mmg prob ah, dia skg ni mcm mn? Wah,dah success? Macam tak caye je kan.
Dia ni pon dah kawen ?
La, diaorang ni dah kawen rupanya, panjang jodoh ye (merujuk kpd kawan-kawan yang kawen dgn rakan sekolah sendiri samada bercinta ms sekolah atau slps sekolah)
Ha,dia ni dah ada anak rupanya…

Dan semua soalan kita itu terjawab bila bertemu tuan empunya diri. Dari zahirnya kita sudah tahu kawan kita ini sudah berubah secara total. Rupa, imej, semuanya berbeza dari 10tahun yang lalu. Tapi, apa yang tak mungkin berubah ialah, persona & kebaikan hati kawan kita itu. Dia masih lagi charming, bubly, talkative, shy, agresif and so on. Walaupun sudah lama tak ketemu, tapi kita tak rasa janggal bersama dia. Mungkin juga kerana ikatan persahabatan itu tiada sempadan. Friendship Abadan Abada ;)


cuba teka mn satu aku.hehehehe ;p


class of awam 2 1999/2000



Reunion TIKL students batch 1999/2000 – Celebrating the 10th year friendship anniversary.

more update about the event here

17 comments:

m@Ri@ said...

cantikla design baju awak..berkenan lak..=)

"Fd_kZ" said...

kak, lawa'la bajunyer buat sendiri ke beli da siap???
alah.. mesT syokk giler jumper kawan2 lamakan..

susudalambotol said...

baju awak cantikkkkkk sgt!

nizza-abira said...

Fathi,
jatuh cinta akk tgk baju fathi.
syer lah beli kat mana ye :)

ungu violet said...

wah, budak teknik gak, awam pulak!
samalaahhhh!!!!tapi kita teknik pd :)


yeap2 baju awk cantikkkk!!

diHa said...

kak long... baju tu yg baru punye ke?? kak long nmpk cun lah! hehehe.. nape arituh tak nmpk pon kt butik tu??

Fathiyah said...

maria : thanks awak.kte dsgn bj tu.hehehe ;)

Fd_kZ : bj tu akak tempah.best.kelakar pun ada tgk kwn2 yg sume dah matered.tak mcm dulu.hehehe

susudalambotol : time kaseh daun keladi awak ;)

nizza-abira : bj tu saya tempah kak niza.beli kain kat euro moda.dsgn based from mag & butik hajaba.hehehe

ungu voilet : la..sama la kita ;) thanks farah.

diha : baju tu klong tempah.tak jadi beli yg hajaba punye.hehehe

+fnajiha said...

hehe.. laa.. teruk ke fathiyah mase preg? hopefully your next pregnancy penuh dengan enjoyment! :) mintak2 Allah permudahkan pregnancy ni also nak bersalin nanti.. amin. :) gambar perut?? hehe.. tunggu.. plan nak upload bila dah lengkap 2nd trimester ni, iAllah. lagi 2 bulan. :D huhu..

ps:berapa je budak kelas kita yg pegi dinner tu? :(

Fathiyah said...

fnajiha : hehehe.teruk gak la.aah,hopefully next pregnantcy ok la kan.ok,nnt awak upload gambar prut plak ye.hehe

tak ramai pun bdk awam 2 yg dtg.7org je.kte & liya plan nak kumpulkan sume classmate end of dis year.bdk klas kte aje.dah lama tak jmpa kan ;) hopefully success.doakan ya.

.mawar. said...

besnyerr reunion!! kem slm pada sumer senior2 ku ini especially senior awam2 (kalu depa ingat lagi la kan..kihkih)

baju akak santek gilerr!!

btw, "cuba teka mana satu aku".. ala, sonang yo nak carik. akak x berubah lgsung dulu n sekarang.. hihi

Cahaya said...

dah smua komen pasal baju farah,sy pun nk komene gak la.Lawa sgt. Ini seriyes:-)..Kena ngan badan awak..
Kawan lama ermm..ada kisah,ada memori..setelah 15thn terpisah..harap2 ada memori indah untuk saya lepas ni:-)ececece....

Iena said...

wahhhhh... giler lawa bju ko! ko pon lawa gk pengangan baju tu! hahahahahaaaa...
tp bile dgr tempah jer, aku tau aku ngak mampu... hu3.
mampu tgk jer la...

+fnajiha said...

amin.ooo... reunion, kalau takde aral, iAllah akan diusahakan. lame sangat tak jumpe+berkumpul.. :)

cahayasuci said...

baju kak long... lawa tpi sofa x muat huaaaaaa =(

Fathiyah said...

mawar : yeke muka akak tak berubah?hehehe.mmg pon.insyallah,depa igt lagi at junior2 awam ;) thanks mawar.akak tgu updated on ur engagement ceremony ye.hihihi

cahaya : thanks awak.memori apa tu?ewah2.insyallah ;)

Iena : ada2 je lah ko ni yek ;)

fnajiha : ok.insyallah.hopefully success.

sofa : hahahaha.kecikkan buntut mu dulu ya ;p br la muat bj klong nih

Iryani Noor said...

owhh, akak lurveee your dress.. tempah kt ner?? nk tempah gak leh =p...

Fathiyah said...

boleh2.nnt kte emel lat akak phone number tailor nih :)