May 7, 2009

Journey to the south

Hari minggu lalu, kami terjah ke selatan tanah air. Destinasi kami : johor. Trip ke skudai dan johor bahru ni dah lama kami rancang. Sebelum berkahwin lagi ;) baru la ni ada rezeki untuk kami sampai ke sana setelah 3 & 4 tahun meninggalkan memori di sana. Ewah-ewah ;)

Objektif kunjungan : Cuma nak jenguk kampus. Mengenang kembali kenangan dolu-dolu ketika muda remaja.. UTM tak banyak berubah. Masih seperti dulu. Bezanya,cuma ada signboard yg baru. Lebih grand gitew.















Ayam madu makcik kafe Meranti masih umphh mcm dulu. Sedap bangat! Kami siap tapau ayam tuh.hehehe… Bila menyusuri kampus,hostel, teringat kembali masa tengah bergelar student. Rindu ;p Kalau boleh diputarkan masa,mahu saja kembali ke 8tahun yg lalu. 5years of wonderful memories with 10budak hitam will always fresh in my mind ;)

Warung Pak Ali masih lagi jadi tumpuan. Gayanya masih sama ;) Masih igt akan cendawan goreng & pisang goreng tepi jalan tuh? Rasa cendawan goreng tu pun is still the same. Gerai burger depan 7evelen tu pun masih ada. Masih laku mcm dulu! Roti canai kosong Lebai restoran mama lyns (dulunya restoran ketumbar) pon sedap. Adus,kesimpulannya, makanan semua enak-enak dong. Aha,saya borong DVD pirate kat kedai CD & DVD lanun cina tuh.hahaha… bolehla layan movie yg saya miss before dis ;)

Kami ke Johor Bahru. Singgah di Angsana (mall) hanya nak cari barangan cap Liverpool ;) cam ni lah penangan peminat fanatik bola.hehehe ;p oh,saya jumpa my old time favorite desert, swedish apricot ;) heaven!









Hajat dihati nak pekena mee rebus Stulang,malangnya kedai tu dah tutup.sob sob sob. Kempunan. Tak bernasib baik ;p Saya tak berkesempatan makan kat Singgah Selalu, Anjung Warisan & Steamboat JB (kat parking area tepi padang Jam Besar tuh) kali ini.. Takpe.next time (bila Lela kawen nnt.hehehe) bertandang ke JB, saya akan puaskan nafsu makan tahap dinasor nih.hahaha ;p

Destinasi berikutnya Danga Bay. Buat masa ni Danga Bay under construction dibahagian food court. Makanya,tiada apa yg menarik disitu. Dan kunjungan kami berakhir disini….sayonara JB. Jumpa lagi ;)

8 comments:

ungu violet said...

fathi, singgah selalu tu best kannnn?!!!!!!! everytime g danga bay mesti kita singgah situ, happening!

m@Ri@ said...

saya belum ade kesempatan ke johor..last sekali pergi waktu kecik2 dulu..huhu..

nixa said...

comel lo amik gamba berdua kat tangga FKA!!


hmm.. rindu gak kat UTM..

easyou said...

x-utm upanya ya.sama lagi..;)

Fathiyah said...

ungu voilet : aah.mmg best & happening singgah selalu tuh.bila2 pon raai je org dtg situ ;)

maria : bila2 awak ada kelapangan,gi la berjalan jb.mcm mcm ada ;)

Fathiyah said...

nixa : takde tmpt lain nak posing.haha..kalo rindu,apalagi,terjahlah ke sana ;)

easyou : la,yeke ;)

nizza-abira said...

Wah! fathi jln2 sambil imbau kenangan lalu ye...?
musti sonok kan :)

Fathiyah said...

nizza-abira : hehe..seronok kak.tp kami tak bercinta ms kat sana.saya teringat kenangan dgn kwn2 rapat ;)