Aug 5, 2010

8 Bulan

Lai lai lai (translate: Mari mari mari). Saya sudah hapdet ini belog. Hehehe =D

Pada semua yang masih ingat blog daku ini, terima kasih ya kerana sudi menjenguk blog yang tak seberapa nih. Maaf lah sebab tak punya masa berkongsi segala di ruangan ini seperti sebelumnya.

Terikat dengan tuntutan kerja. Macam ni lah nasib orang makan gaji…

Cerita terbaru?

Hmmm… tak dok. Maksudnya, life as usual saja.

Eh, ada sapa-sapa yang nonton series 8 bulan?


Every Sunday, 10.30pm at TV3. Kalau kamu belum pernah nonton, minggu ni cubalah nonton ya. Best. Recommended!


Watak utama
My favourite celebrity couple. Vanida Imran & Rashidi Ishak. Sweet lah diaorang nih. Happy go lucky je.

Basicly, drama ini berkisar tentang parent to be yang merancang kewangan berlandaskan prinsip syariah for their future. Drama nih ditaja oleh HSBC Amanah. Bagus jugak drama intelek macam gini. Bukan sekadar entertainment. Boleh kita tau tips-tips kewangan which is sangat berguna for newly wed & bakal mak bapak.

Esok Jumaat. Can't wait for weekend. Boleh rest.
Ok. Happy weekend everyone. Rencana ronggeng ronggengan is on the way. Hihihi =)

16 comments:

kak mas said...

lama awak menyepi.. background baru nmpknya tapi menten kaler biru ye. tk pnah tgk citer tu tapi nak tgk la nanti..

lemonade said...

ingatkan akak dh xnak blogging lagi.
haish.

Ainul said...

menarik la..tp 10.30 mlm ke? tu yg susah skt tu.kita mmg tido awal.lgpun esoknye keje.hohohoo

Fathiyah said...

kak mas : hehe. yes. maintain blue kak. drama ni mmg menarik kak. tgk tau =D

lemonade : rindu kat akak ye?hehehe

ainul : aah. agak lewat cite nih. seminggu sekali je pulak tuh.

Cahaya said...

salam fathi..sihat?
la 8bulan tu cerita ke?? ada gak tgk iklan tu..Ingatkn iklan biasa je..hehehe

fatenton said...

weekend mmg seronok kan kak.. seronok gile.. :)

Iena said...

fathyyyyyyyyyyy... my gojes fren like me! ;p
lama ko hlg. bosan aku ngn entry x berupdate!
oyeahhhh wiken dtg lagi! mase utk ronggeng rokiah~ hv a nice wiken mak cik.
#aku juga suka citer ni...

mawarbiru said...

blom b'kesempatan tgk cite tu..
mesti tgk ni..
anyway,have a nice weekend..

goblogbyfarah said...

wahhh layout baru!!!


kita suka tgk 8 bulan. sangat bermanfaat :)

Shifa said...

suka jugak! siap suruh hubby senyap jgn ckp ape2 sepanjang cite tu.. time iklan baru diizinkan bercakap.. haha..

ryy.han said...

citer tu bermanfaat smbl hsbc promote co diorg ekeke =p

tpkan masa tgk husband and myself dok argue total gaji diorg 9k, pakai honda, beli rumah 400k mcm rasa ada kurg logik skit..last2 kitaorg kata agaknya diorg anak org kaya..kereta tu mebi parents bg as wedding gift kot (haha xde tunjuk lagi kan background sapa family diorg)..tp xpe will folo mana tau mebi nanti tau camner diorg wt family budget

phia said...

pernah tengok sekali je. episode yg latest tu. bagus kan :)

*sama-sama la kita semua busy mode. tade masa nak update blog. haha

PurPLe LaDy AiFA said...

happy ramadhan fathiyah... time bulan pose ni ape kata update resepi2 yng fathiyah slalu masak.. leh share2.. =)

PurPLe LaDy AiFA said...

eh, silap tempat komen lak.. komen atas tu utk entry atas tu yee.. hehe

cite 8 bulan tu ade tgk cket kat umah mentua last weekend.. tp x tgk betol2.. leh ar len kali try neh..

m@Ri@ said...

bestkan citer ni..couple yg sweet..:)

Fathiyah said...

cahaya : wslm.alhamdullilah,kte sht. awak sht? berseri2 pengantin baru nih.hehehe

fatenton : seronok bangat!!!!

iena : ronggeng sokmo ko yek.hehehe

mawarbiru : have a nice weekend to u too =)

goblogbyfarah : btl2.byk yg kte tak tau psl planning duit sume nih.