Jul 23, 2010

The Wedding of Suryana & Ridzuan

Straight to the point - ini cerita serba sedikit tentang majlis walimah adik ipar saya. Oh.. biar gambar sajalah yang bercerita ya. Enjoice!

Wedding timeline


Solemnization : Jumaat jam 10.20pagi. Dengan sekali lafaz, status Cik Ana jadi Puan Ana. Alhamdullilah. Selamat sudah. Syukur =)

Majlis Berinai : Jumaat jam 9malam. Close event just among pengantin & family. Oh. Ni la buat pertama kalinya den menepung tawar mempelai. Tak reti hokei. Mulanya den tak nak. Segan la weh. Tapi, kena paksa. Hahahaha =D


Reception 1 : Majlis bersanding, Bride side. Tema : Tiffany & Grey.


Outdoor : Memorial Tun Razak
Suka sangat gambar kat pintu tuh =)


Reception 2 : Majlis bertandang, Groom side. Tema : Turqoise & White.

Wedding details

Baju nikah (Pure White) + Baju Songket (Purple Terung) + Baju Sanding (Silver Grey) + Baju Bertandang (Turquoise) – Butik Nelly Za


Pelamin – Butik Nelly Za


Makeup – Nikah (Munie Ahmad), Berinai, Bersanding & Bertandang – (Butik Nelly Za)


Bilik Pengantin – Idea ibu mertuaku & pengantin herself =)


Souvenier : Box – LH Creative, Candy, Chocolate cupcakes & Telur.


Families =) Ish, kenapa pipi harus tembam seperti muffin terlebih baking powder...huhuhu.

Pictures : Cilok dari OP – Pfiema Photography & Shafiq Shaharuddin FB. Hehehe

Nota kaki : Seronok tengok orang kawen. Lalala =D

5 comments:

Iryani Noor said...

chomel nyer pengantin..
pengantin lama pon masih comel =p... pipi tu xder la nampak mcm muffin..

lemonade said...

selamat pengantin baru utk beliau!~

PurPLe LaDy AiFA said...

best nye org kompang tu buat gayaaa mcm tue... hahhaa lucu la u ni fathiyah.. yup2, mmg mslh gigi swing kita sama.. xley nak gelak tak hengat.. kalo ade org tngkap gambat time tu mmg burukkkk kan? =(

tia said...

comella kakak..pengantin lak lawa

Fathiyah said...

iryani : kami pengantin basi kak yani.hehe

lemonade : thanks =)

aifa : gaya terbaru tuh.mmg lain dari yg lain.

tia : hehehe