Jul 20, 2010

Silent stare

Sorry for a long silent.

Past 2 weeks, macam – macam dugaan yang berlaku. Hectic life. Jiwa kacau. Fenin fenin

=( Jadinya, mood berblogging jatuh merudum. Totally zero. Nak luahkan di sini, rasanya kurang enak. Tak sesuai. Privasi. Maaf ya. I’m secretive person. Tapi, saya tetap berkunjung ke blog kamu semua. By reading your blogs, it makes me forgot about unhappiness feeling. So, keep on writing everyone. Maybe your words can make someone smiling. Who knows right? =)

Gerhana = Eclipse. Owh, saya sudah jatuh cinta sama itu Jacob the werewolf. The hotter one. Hehehe. Diah, jom kita pi cari wolf untuk dibela. Hahaha. This movie, jatuh kategori mesti tengok. Kalau tak tengok rugi besar. Betul. Tak tipu. For me, the third sequence is the best so far. Banyak scene yang buat kita ketawa. Memang lucu. Diah, thanks join kte tengok muvi last week =)

Tentang contest GetGorgeous tempoh hari, saya dapat consolation prize. Alhamdullilah. Thank you so much pada semua yang vote saya. Saya berkira-kira mahu beri some of hadiah pada siapa yang bertuah. Tapi kena tunggu email from Get Gorgeous dulu. Tunggu….. hehehe

Orait. Starting today, saya nak sibukkan diri dengan macam-macam perkara penting. Got to organize my life schedule. Make it more valuable. Hah. Semangat kau =D

Family planning
Yang ini kita serahkan padaNya ya. Teruskan hidup seperti biasa =)

Career advancement
Fokus pada kerja. Aim for target. Insyallah =)

Wedding planner
Hahahaha. Yang ini kelakar okeh. Dengan ini secara rasminya, saya telah dilantik sebagai wedding planner to my bff & sis. Hehehe. Saya akan jadi penasihat kepada bakal pengantin ini. Insyallah, they are getting married next year. Syoknya. There will be 2 Big Days. Olala. Terlebih excited pulak dah. Hehehe =D

Nota kaki : Alhamdullilah. Emosi sudah kian pulih.

13 comments:

lemonade said...

senyum sllu kak biar semuanya kembali tenang~

Iryani Noor said...

Fathi,
jgn stress2 ye.. ajak la suami pergi holiday =p.. sekurang-kurang nyer dpt tenang kan hati.. take care..

fatenton said...

pergi honeymoon kak.. insyaallah mesti ok punye :D

goblogbyfarah said...

awak dah ok ke? tenang2 aja ok, pergi shopping ke makan best2!

mamamarissa said...

tabah, redha & pasrah...itu yg sebaiknya ya dear :)

"Fd_kZ" said...

Tuhan tue selalu menguji sbb Dia sygkan umatnyer. sabo'la kak.. insya ALLAH ader hadiah disebalik itu.. huhhu

wanyusnira said...

Patut la lama menyepi. Jiwa kacau rupenya. Takpe. Semua orang mengalami keadaan jiwa kacau tu. Nanti kermit forward 1 emel pesanan Rasulullah dalam membina keluarga. Good tips untuk semua. Tapi tak sure fathi pakai emel mane skrg. Huhu

PurPLe LaDy AiFA said...

kalo xder mood n try tulis blog, mesti mood tetibe berubah..

hee, kalo dh kawen mesti excited nk plan for weddings lg kn? rindu zmn memplan wedding sendiri... i pon akn jd wp for my bestie to0.. heee~

m@Ri@ said...

wedding planner kerja part time ye cik fathi?

Fathiyah said...

lemonade : okeh.i will! =)

iryani : rs nak pi holiday jugak nih.lepas raya lah.insyallah =)

fatenton : nak pi hornymoon.hahaha =p

goblogbyfarah : dah =) rs nak pi mkn best2 la.aha.shopping! (terus bernafsu u.wakaka =p)

Fathiyah said...

mamamarissa : btl ckp akak.saya ni kdg2 terlalu lemah kot.ikut perasaan mungkin.tq kak =)

Fd_kZ : btl tu.kene byk2 bersabar kan

wanyusnira : ko hantar je emel kat emel yahoo aku k.tq kermit

aifa : mmg pon.mcm addict plak survey benda kawen nih.hehee.jom kte jd wed planner.hehe

maria : wed planner tak berbayor.haha

cik senah said...

:) tak pa aih kalau jd WP yg tak berbayar.. bkn apa.. kadang2 yg berbayar pun.. belum tentu ikhlas dalam pekerjaannya tuee.. ntah2.. bertan-tan sumpah seranah sepanjang menjadi WP kita ( ayat ini tidak ditujukan kpd b2b yg m'jd WP utk majlis sendirik okehh.. hehe ..)

ermm.. kadang2.. usaha dan keihklasan WP yg tak berbayar nie lagik indah hasilnya.. cik senah ckp berdasarkan pengalaman masa cik senah bertunang.. adik susuan cik senah menjadi EP bidan terjun.. memang terharu dgn segala usaha dan kreativitinya.. kalau cik senah sendiri yg buat.. rasa2nya.. hancuss majlis pertunangan cik senah last year.. hehe.. :)- sbb cik senah nie mudah baran dan sudden panic attack.. hehe!

p/s : agak2 mau ka dia jd WP cik senah kalau cik senah nak kawen nnt ekk..? hehe

Fathiyah said...

cik senah : betol gak tuh.yg penting kene ikhlas =)