Mar 24, 2010

Hot & Cold

Hot Air Balloon Fiesta Putrajaya.

Dek kerana tertarik dengan promosi besar-besaran itu, saya begitu teruja untuk saksikan sendiri belon yang jadi sebutan semua nih. Tambah pulak, tahun lepas, ketika pesta yang sama berlangsung, saya tak berkesempatan pergi. Masa tuh, dalam wad Hospital Putrajaya. Intai dari tingkap wad pun tak nampak hape. Huhu.


Jam sepuluh waktu Malaysia kami sudah berada di sini. Sudah ramai umat manusia. Ramai juga yang galas kamera SLR. Cemburu weh =p Mulanya saya teringin nak naik belon ini. Tapi, bila dah ada kat sana, keinginan terus mati.




Potret kami & belon

Pesta kali ini kurang umph. Saya bagi 5/10 star. Agak kurang aktiviti yang menarik hati selain melihat belon panas, helicopter & pertunjukan udara yang lain. Mungkin kalau dapat merasa naik belon yang RM80 itu, baru betul-betul umph. Hehehe. Lagi satu, souvenier tak menarik. Yang ada cuma keychain, shirt/tie pin, fridge magnet & tshirt. Itu pun hanya beberapa saja yang tertera ‘Hot Air Balloon Fiesta’. Tak jadi den nak beli. Hajat dihati nak tambah koleksi FM. huh. Harap tahun depan, pihak penganjur boleh upgrade pesta ini supaya ia lebih da bomb.


Dari balkoni rumah, kami layan belon jua.

Sekian.

Nota kaki : harap maaf. tuan punya blog sangat sibuk dengan macam-macam hal.huh. entry yang tertangguh akan diusahakan dalam masa terdekat. ampun ya =)

12 comments:

Cahaya said...

SOnoknya leh tgk dr balkoni..balkoni sy cuma nampak court je..huhuhu:-(

fabulous.farah said...

huhuhu..tak sempat pon nak pergi..tengok dalam v macam meriah..

fikaryna said...

bestnya..bila la dapat can naik belon panas..huhu.

n..kamu ditagged..

NURUL said...

fathi..nape kita tak bertemu? nurul dua ar ke pesta tu tau. teman adik shooting di sana. boleh jumpa raina :)

cik mas said...

ramainya bloggers review pasal hot air ballon ni.. :)

fathiyah, akak memula sajer2 jer beli breast pump avent. pastu beli baby bag plak. suka tgk design dia jer sbnrnya. satu demi satu produk dia akak beli las2 jadi byk lak. satu jer kelebihan dia yg akak tau. mahal la dr produk lain.. tapi suka punya psl beli gak. :)

mrs.ein said...

tahun ni punye tak best :(

Ija1202 said...

wahhh besntnya...dr balkoni rumah sudah nampak permandangan belon....
nak sangat ke sana...tapi kawan-kawan cakap x best...patah semangat..huhuu

m@Ri@ said...

okla blh tgk dr balkoni..kalau umah maria nmpk hutan belakang umah je..heheh

aurinh said...

fathiyah

Remember hari tu you tanya pasal conceiving after miscarriage. I did a post on that for you and Anil
Selamat mencuba

http://aurinh.wordpress.com/2010/03/25/docs-notes-conceiving-after-miscarriage/

charkoeyteow girl said...

akak..dengar ramai org cakap hot air balloon kali ni mcm x bes..hoho..apepun, blouse putih akak mmg hot..heheh..i like :D

Fathiyah said...

Cahaya : meh la dtg umah kte =) blh tumpang balkoni. Hehe

Fabulous farah : tak best sgt pon farah. Biasa-biasa je

Fikaryna : kte pon teringin nak naik hot ballon! Hehe. Oh. Tag ye. Akan diusahakan

Nurul : yeke. Ramai sgt org. ntah-ntah kte berselisih jalan ke kan

Cik mas : ramai bloggers pi kan. Produk avent mmg best la kak. Saya pon suka. Hehe.

Mrs ein : aah. Betul3

Ija : hi ija. Maybe kalo ada thn dpn, awak blh pi. Hrp2 thn dpn dah byk improvement lah

Maria : hehehe =) sejuk mata kalo hutan blkg umah. Best

Ida : thanks a lot Doc!

Ckt girl : hehehe =) tenkiu.

dialicious said...

u pegi ke hot air?bestnyeee..sure sesak kan..i nak sgt2 pegi tp on that weekend bz w b&b prep smpaila terlupaaa!huhuhu :(