Sep 28, 2009

Aidilfitri 1430H

Salam aidilfitri ;)

Kami,haji Z family ;)

Nampaknya, semua gembira dan ceria ye. Alhamdullilah.


ini cuma lakonan semata-mata.hehehe ;p

Pertama kali saya kucup tangan suami dipagi raya. Terharu.
Masa minta maaf tuh lagi la syahdu. Bergenang air mata cheq. Over tau! ;p
Yelah, selama 8bulan kawen ni, mana la tau kalau-kalau ada dosa yang tersurat dan tersirat. Kadang-kadang kita tak sedar.

Yang tengah berdiet, tak tergugat ke ‘keimanan’ dan ‘nafsu’ makan time raya nih? Hehehe. Mana boleh tahan kan. Confirm ‘ter’….. Semuanya sedap-sedap depan mata. Belasah ajelah. Yang tengah berpantang macam saya ni pun, ‘ter’bedal gak itu ini. Cross the border. Hehe. Sikit-sikit. Sekadar dapat merasa pun jadilah ;p Sapa yang tengah berbadan dua, masa nilah yang paling best kan. Dapat menikmati semua juadah yang diidamkan selama ini. Syok tuh! ;)



Aha, inilah baju raya kami yang sedondon gitew ;) Kelabu asap. Hehehe.
tak sedondon sangat pun.boleh la labu.
Akhirnya, ketemu jua dengan tudung yang sesuai untuk baju raya ;) Soooka tau.


aksi sengalan ;p hehehe


my family + mak chu's family..
not yet complete.tiada dalam gambar,hanis & aimi diperantauan

Nota kaki : Tour raya at KL dah start weh! Jenuh makan la sebulan nih. Hahaha. Dapur pun tak berasap ;p

12 comments:

Werdah said...

Salam Fathiyah,

Selamat berbahagia! happy with family..

"Fd_kZ" said...

Selamat Hari Raye.. meriah betul'la dgn baju sedondon. huhuhu
betul'la kak, dpt mkn semuanyer.. besh! besh! huhhu
take care

ungu violet said...

awak tak balik kampung ye fathi?

ungu violet said...

awak tak balik kampung ye fathi?

nizza-abira said...

selamat hari raya ye fathi :)
bedal jgn tak bedal,hihi

susudalambotol said...

baju awak cantik2 kan? saya suka! :)

Fathiyah said...

cikgu werdah : wslm.moga cikgu pun bahagia disamping famili :)

Fd_kZ : selamat hari raya dila.ewah,syoknya awak boleh makan byk ;) take 2 u too

ungu voilet : pagi raya tu kte ipoh.then br tour raya kat taiping & tasek gelugor ;)

nizza abira : selamat hari raya kak niza :) akibat bedal-badan saya dah mengembang.hehehe

susudalambotol : thanks hid.berseri la awak masa pagi raya.dgn perut yg comel iteww :)

هدايه يسٓ / Hidayah Yassin said...

raya awak pun nampaknya meriah je...sy je tak berapa nak rasa raya tu...

baju awak pun cantik la...sebelum ni dah tgk2 gambar raya awak sekeluarga kat blog adik awak-sofa tu...

NURUL said...

fathiyah selamat hari raya. cantik baju raya fathiyah :)

tia said...

selamat hari raya kakak fathiyah..
hehe..
maaf zahir dan batin..
menjawab kepada persoalan di entri kita..
ya,
kita tersuka lak tengok cerita korea..
kesannya,
banyak assignment terbengkalai..
sepi hati..
mata dah bengkak berlapis-lapis..
tak cukup tido..
padan muka kita.
perut lak..jangan kata..
dah macam mengandung 3 bulan..

m@Ri@ said...

eh awak org tasek gelugor ke?kg abah sy tu..=)

p/s:sy tour ry seminggu je awak..bila dah balik penang balik kije takdanla nak raya..tunggu weekend jelah..hehe...

Fathiyah said...

hidayah : mcm biasa je dayah.tiap thn berkumpul ramai2.alhamdullilah,hrp2 berkekalan mcm ni smpai bila2.adik kte tu 24jam dgn internet.hehe.sbb tu dia updated awal.

Nurul: selamat hari raya nurul.time kaseh :) baju cari last min.

tia : akak pun suka gile2 tgk drama korea.siap berangan ntah hape2.hehe.lebam tuh biasa la.akak & the geng marathon tgk semua episod drama dr pagi smpai ke subuh.geng2 akak nak gi korea awal thn dpn.akak tak dpt ikut.huhu ;(

maria : ayah kte org tasek gelugor.sama la kan.kampung ayah awak tu apa namanya?kg ayah te pengakalan batu.dekat dgn masjid jamek tasek gelugor :)
kte pun tour time weekend je awak.tuh pun padat gile2