Mar 25, 2008

Story about...Roti Nan

I still remember the memory lepakin' at mamak stall or more glamourous with name 'maple'..hehe ;p
tipu la kalo life as student tak pernah lepak kan...
yes,the memory yet was still fresh..like it happened yesterday..owh,I miss my student life back in UTM 2 years ago..rindunyer..
there was a time where,me & geng 10 budak hitam lepak kat Restoran NOOR,makan roti canai..sedap2..(tirah ada cite about dis in her blog..she just went to JB last week)

btw,baru2 ni saya teramatla teringin makan roti nan..
my fav roti nan cheese..hehe..gemok la haku :p
so,oleh kerna terlalu mengidam,saya pon menapau 3keping roti nan cheese kat maple dkt umah ni..(saya hbskan 1 jer..takle balun tiga-tiga..hehe)
ms tgh tunggu tu,smpt la tgk mamak tu bakar roti..ish,dah terliur..kecur

then,blk umah je..ape lg..trs saya mengadap fav food saya tu :)
erm,tp rasanya agak mengecewakan hati saya..
tak sesedap mcm yg pernah saya makan kat Kelana jaya dlu..
ms stay dgn fmly fira,mama fira bwk mkn kat maple ni..(tak igt nama maple ni..)
roti nan cheese dia tersgtla sdp!!! kaw kaw punye...hehe

plg beza sgt2..tang cheese..haih,saya plg suka cheese :)
hopefully,bila2 gi KJ nnt,saya nak singgah makan roti nan cheese fav saya itew..hehe

12 comments:

hafsah said...

kat putrajaya maple dia nye roti nan cheese sedap gk.. tp tatau la compare ngan KJ sape lg sedap, x penah rasa yg KJ hehe

yginsaf said...

me x pernah rasa roti nan.. roti bom aderlaa.. ahaha

Choco-mania said...

hafsah : iye?? kalo cm nih,kene gi try la Roti Nan putrajaya plak..hehe

Choco-mania said...

yginsaf : try la en.me..sodap..saya kureng suka roti bom..sbb berminyak sgt..sekali sekala pekena orait gak :p

mawar said...

saya pon suke nan cheese. akak umah kat bangi kat seksyen brape e? saya penah makan nan cheese kat maple seksyen 3 b.b.bangi..sodap! heee..

Choco-mania said...

mawar:wah..sama la kte :) akak dok seksyen 4 tambahan..dkt shop lot restoran yus..
ape nama maple kat seksyen 3 tu?? igt tak??

mawar said...

seksyen 4 tambahan? lerr..dekat ler ngn umah sewa saya. saya dok kat jalan 4/3H. maple tuh dekat ngn petronas kat seksyen 3 tambahan.. impian maju. cubelah try! ihiihiii...

Choco-mania said...

mawar :la ye ke..keciknyer dunia ni..hehe..blh akak singgah umah mawar bila2?no umah?hehe :)
sblh restoran yus tu pon maple impian maju..kat c2 la akak bli roti nan..tak sdp sgtla..tak tau la kalo kat seksyen 3 tmbhn tu sdp plak kan..

nixa said...

aku plak mmg tak ske makan roti nan.. hahaha.. ade cheese ke tade cheese ke.. tak ske.. haha.. aku suke roti canai kosong.. berminyak? i know.. sebab tu la sodap! hahhaaha..

cube teka sape aku?

Flores Online said...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Flores Online, I hope you enjoy. The address is http://flores-on-line.blogspot.com. A hug.

Choco-mania said...

nixa : tak kan le aku tak tau ko spa..hehe..roti canai pon aku suka gak la..another 1,aku suka roti tisu..

nixa said...

roti tisu tu.. pergh.. dah lame tak kena.. sebab dah lame tak lepak mapley.. hehehe.. ah rindu plak ye..