Mar 8, 2008

PRU12

Salam..hi frens :)
hari ni,8 mac 2008,merupakan satu lagi tarikh bersejarah bagi seluruh rakyat malaysia yg berumur 21thn ke atas & mendaftar utk mengundi
inilah msnya kita menentukan ms depan & hala tuju kita

em,saya bknla org yg teror utk mengulas lbh lanjut ttg bab politik ni
tp,saya suka mengikuti isu politik
komen??? hehe..saya lbh selesa berbincang isu politik dgn rakan2 seperjuangan,sealiran & sefahaman :)

ini pertama kali dlm hidup saya utk mengundi..yea!
seawal jam 9pg saya,mak & ayah keluar utk mengundi, di sekolah adik saya,maira sek.keb jalan 4,bdr baru bangi..

suasana pd hari mengundi??
best! meriah,hangat bangat tp masih dlm suasana undercontrol
saya & parents dgn penuh bersemangat,tampal sticker kat kereta..hehe :)

so,how about ur experince? tell me ya :)

p/s : saya tgh tgk tv nih..nak tau results!

9 comments:

dal_sonic said...

allop.....ko ngundi ek?....aku tak daftar pn lagi.....hehehehe....malas nak daftar skang pasal kalo aku daftar mesti aku kene ngundi kat putrajaya....which sumer org tau yang Bn pasti menang....so, aku nak daftar maybe next time ngundi or bila parents aku dah pindah balik dok klate.....heheheeh.....tapi the result in some negeri quite shocking gak ek.....tak sangka byk gak negeri lain dapat kat pembangkang.....BN jgn harap nak dpt kelate....hehehehe....

Choco-mania said...

dal sonic :mestila aku mengundi..hehe..aku dftr thn lps.aah,ko dftr kat klate.biar smpai bila2 BN tak kan dpt BN..hehe..yes,skg sume org mahukan perubahan..hak kte pon sama rata..bkn hanya kroni2 diaorg je yg kaya raya..alhamdullilah,nmpknya suara rakyat semakin kuat kat parlimen..kat bangi PAS mng! alhamdullilah :) syukur sgt2

mawar said...

yeehaa..!! shah alam juger..

ilicious said...

selangor bukan milik BN lagi.. biar mereka sedar byk..

Choco-mania said...

mawar : akak pon terkejut bila PAS mng kat shah alam..alhamdullilah..mawar mengundi kat mn?

Choco-mania said...

ilicious: yup..insyallah,kali ni pembangkang kene buktikan pd BN yg mereka jg mampu mentadbir negeri lbh baik dr BN..biar Bn tau kedudukan diaorg dah tergugat skg.

mawar said...

mawar mngundi kat s.a la.. senyum sampai ke telingaa ;)

ciksiti said...

erkkk no komen. u know where i stand ;)

Choco-mania said...

mawar : akak pon..senyum seindah suria :)

ciksiti : yes..kte tau..hak individu,so terpulang pd diri masing2..tepuk dada tanya iman :)