Dec 20, 2007

Salam Aidiladha

Salam aidiladha buat sume member2 & seluruh umat Islam didunia :)
tulus ikhlas dr saya..nurul fathiyah zakaria

seperti kebiasaannya,saya & family akan sambut aidiladha di Bangi
tak blk ke kg coz ayah saya bz dgn aktiviti korban :)

so,the routine on morning was...perfomed solat aidiladha
then,blk umah menikmati juadah hari raya
for this year,my mak making 3 dishes
nasi impit,kuah kacang & rendang ayam..sodap
lemang..kami beli je..nak buat tak reti..ngehehe

then,ayah saya dah prepare utk sesi penyembelihan lembu..
this year,persatuan penduduk in my neighbourhood mengorbankan 2ekor lembu & 1ekor kambing
selalunya saya akan turut serta..tlg tengok jelah..ngehehe

lps sumenye selesai,korban,melatah daging..then,gotong royong memasak

menu utk jamuan hari raya aidiladha kali ni ialah sup gear box,gulai kambing,ulam+sambal belacan & nasi putih..sedap..sbb manis daging fresh yg sgt lembut..tak selalu dpt makan best cm ni

so,sempena memuliakan aidiladha nih..kte ptt menyumbang kpd org2 yg kurang berkemampuan
menyelami & menghayati pengorbanan para anbia'....
mudah-mudahan dgn sekelumit ilme yg kte perolehi akan megajar kita erti kehidupan yg sebenar...insyallah :)

2 comments:

athirah said...

fathi..tak perasan ko dah updet pasal aidiladha ini.. ehhehe
sebab everytime buka sure "another great sunday" aje! hehehe

anyway.. menarik cita ray korban ko ini.. meriah betul!

:) good luck for ur new job!

Choco-mania said...

thanks tirah..fuh..berdebar2 gak aku nak gi tmpt baru nih..doakan aku success ye :)