Sep 24, 2007

Biskut Raya :)

Oh,entry kali ni is all about my planning to make raya cookies :) yea!
I used to make cookies every year when raya comes
rasa tak lengkap je kalo tak buat biskut raya..even tough I didn't make to much cookies
I just make usual cookies..especially my familys' fav
yelah,kalo buat cookies yg ntah ape2,takde sape nak makan..membazir jelah

for my mum,I'm planning to make 'biskut tat nenas' one of her fav of course
my siblings..sume suke biskut cornflakes + biskut almond london..
my dad?? he doesn't like cookies..ayah saya makan skit je ;p

ok,here the list all the cookies that I will make
biskut arab + biskut cornflakes + tat nenas + chip chocolate + nestum cookies
tu je..hehehe :) nak buat lebih2 pon dah tak sempat..ok,nnt I'll update psl buat cookies plak ye

em,sepanjang ramadhan ni..what's ur dishes for berbuka puasa? ;)
me? just simple dishes..biasanya,saya tak berbuka puasa makan nasi kalo kat umah..
sbb mls nak msk..kalo msk pon,tak hbs nnt..hehehe :p
btw,sejak dok kat umah fira ni,saya dah pandai makan nasi ms berbuka ;)
masakan mak fira mmg best..sdp..hingga menjilat jari..

anyway,for this year I only cook sumthing for my family in weeekend
(btw,last week I made puding roti kat umah fira..hehehe..yg sdpnye,kastard yg mak fira buat..my pudding? okla ;p)
last weekend,I made kastard koktail..kastard lg kan..kastard ni part of my fav skg..hehe
my little sister loved it very much..actually,mula2 saya makan ni koktail ni kat umah fira
mak fira yg buat..em,pstu trs jatuh cinta..nape??? sbb koktail ni ada jeli yg lembik..hehehe
saya teramatla suka any dishes yg lembik2 ni..mcm dishes for baby ;p

this year maira dah start puasa..tak penuh pon..hehe ;)
so,as a reward for her,my parents will give her rm30..if dia puasa penuhla
(nmpk gayanya,dia tak dpt ler amount sebyk tu..hahaha..kak long gelak jht)

to all,puasa penuh tau..hehehe..only women je yg ada excuse tak puasa ;p

p/s : pics will be update later

4 comments:

yginsaf said...

puasa penuh Raya Aidilfitri, kalu tak penuh rayalah Depavali

ilicious said...

hmm mcm teringin wat kuih raya gak.. tp x penah wat pun.. hehe..

dal_sonic said...

aku dah lama x wat kuih raya pasal oven kat umah dah rosak......mak aku buat kuih tunjuk je.....hehehehehe.....kitorg pn bukan makan kuih raya sgt........lagi suka makan kerepek....especially kerepek bawang

Choco-mania said...

yginsaf : hehe ;) tu ayat yg selalu ckp kat adik saya yg kecik tu..tak puasa..sambut deepavali ;p

ilicious : ala,u try je buat biskut2 yg simple..ikut buku resepi je ;)

dal : aku pon suke makan kerepek..nak cr kerepek kcg dal la raya ni..sedap ;) lg 1,mkn kacang pon best..fav aku,kacang botak..hehe