Sep 12, 2007

Salam Ramadhan

Salam ramadhan every one..
sorry la lama tak update blog..
bkn takde mood,tp tak berkesempatan
cewah..mcmla aku ni bz sgt..kalah menteri..hehe
for trip to PD yg dah jd cite basi..insyallah akan di post weekend ni.. ;p
saya dah mengarang cite tu dr last week tp tak hbs2 gak..
nmpak gayanye..saya ni takde bakat langsung nak jd novelis
wahaha..sbb tu aku jd operator ofis..ni keje sampingan aku ;p
hello..ac haimi..yes? wanna speak to whom?
ac mizal? sorry ye ac mizal takde kat sini..
ntah ape plak aku melalut nih..

ok,sempena ramadhan yg mulia dan penuh barakah ni..
seorang rakan kareb saya..telah me'remind' ttg perkara ni
'semoga ramadhan kali ini,ibadah kita lebih baik dr ramadhan sblmnya'
insyallah..jom kita sama2 rebut ramadhan kali ini dgn beribadah,
beramal dgn penuh khusyuk & tawadduk..
azam saya kali ni,nak bertadarus dgn fira..my housemate..hehe ;)
lg bgs kalo dpt khatam al-quran 30 juzuk..insyallah..

dan..petikan kata2 ini sebagai tazkirah pendek buat renungan semua
"beri hatimu hanya untuk Allah,pasti Allah temukan padamu pemilik terbaik..
hamparkan masamu hanya kerana Allah,pasti Allah aturkan hidupmu sebaiknya"

akhir cerita..izinkan kedua tangan bersimpuh maaf untuk lisan yg tak terjaga,
hati yg berperasangka, & sikap yg pernah menyakitkan hati...wassalam ;)

3 comments:

athirah said...

Salam Ramadhan cik fathi.. hopefully kita dapat keberkatannya.
Amin..

Fira cerita kat ofis pasal tadarus..chiayok2!!

Doakan aku tenang sepanjang Ramadhan ni..huhuhu

Diha said...

SELAMAT BERPUASA kak long..=D

Choco-mania said...

athirah - insyallah..kteorg tak start tadarus lg..huhu..next week kot ;) em,tirah..ko byk2 la berdoa semoga Allah tenangkan hati ko..semoga semua kekusutan yg ko alami selama ni akn berlalu pergi..hee..ayat bunga2 la ;p

diha - thanks diha..selamat berpuasa ;)