Sep 16, 2007

Bila terasa bosan....

kadang2 mmg rs boring,bosan & yg sewaktu dgnnya bila kat ofis...
1.takde org (biasanya aku dok ler sorang2 bila bos & ina gi meeting)
plg parah & membosankan bila ina mc @ cuti...
mmg boring tahap cipan..em,sbb aku takde partner nak berborak..
(takkan nak borak dgn bos kot..hehehe ;p)

2.bila takde keje...last month,mmg aku takde keje lgsg..no new project..
just continue handle previous project which is still under construction
so,keje aku berlakon dpn bos yg aku ni bz dgn keje..hehehe..
sjk keje ni,mmg aku selalu la berlakon..bila nak mng award ni??? wahaha ;p pstu,aku siap blh tido lg time lunch hour..yg plg mcm tak msk akal skit,aku kdg2 mimpi plak tu ms tido..pernah sekali tu aku mimpi hantu kat ofis..trs aku terjaga..mengelabah gak..takut ler..huhuhu ;p

3.yg ni aku plg bengang tahap cipan..dulu kat ofis ada connection internet..so,bila2 free blhla surf web..suddenly,bos block all the connection..tak blh nak surf internet lg..huhuhu..geram betoi..bknnya aku surf benda2 bkn2..dalam erti kata lain..aku tak penah pon leka surf internet smpai tak buat keje..em,bos ni jeles la tuh..



so,all this matter that make me really bore at office...em,actually there is more than these..tp mls nak gebang..ni la pics muka2 kebosanan aku.. ;p
but,aku masih bersyukur ke hadrat Ilahi kerna tlh memberikan aku rezeki utk bekerja
at least,I'm still had a chance to have working experience..insyallah,peluang & rezeki dr Allah masih terbuka utk semua hambanya..cuma kita jgn pernah putus asa..try & still trying..until today,I still keep my hopes...keep holding on..because Allah always know what is the best 4 us ;)

9 comments:

yginsaf said...

assalamualaikum dhik fathiyah itu.. selamat menjalani ibadah puasa.. kerja di ofis hanyalah wadah utk me insaf kelemahan me yang ini..

ilicious said...

aku penah rase camne keje ko 2.. bile xde keje dok la surf2 intenet.. sat gi ade manager lalu.. dok pandang slack je.. x puas ati la 2 bile aku xde keje.. pas2 yg paling x bley blah bile sepanjang ari xde keje.. kul 5.30 mase nak balik, bole bos panggil nak bagi keje.. sakit jantung di buatnye.. hehe.. xpe fathiyah.. kumpul experience lu.. pas2 cari keje yg cam memenuhi citarasa.. hehe

dal_sonic said...

takpe fathi......itu namanya bukan makan gji buta.....pasal mmg dah takde keje........gaji buta tu dia tak wat keje walopon keje byk......so takpela....ko tido je la kalo takde keje.....itu kan hobi ko.....hehehehehe.......

zura_daud said...

bila terasa bosan..
ku nyanyi lagu dafi..bila terasa rindu..
aku pon tengah bosan menelaah flood proofing measures for basement car park...aduhai..
hello boleh saya cakap ngan AC Mizal????

Choco-mania said...

yg insaf : waalaikum slm en me..selamat berpuasa..time kasih en me..kdg2 kte ni lupa perkara2 yg lain,yg lebih utama..sedangkan tggjwb kte byk..insyallah,sama2 la perbaiki diri..insafi kelemahan

ilicious : em,nak buat cm mn kan..kte ni mkn gaji jer..btl ckp ko,kumpul experience..ps2 blhla demand skit..hehe ;p cr keje yg sesuai & memenuhi citarasa ;)

ilicious said...

semlm ade la wat majlis buka puase ngan rakan2 kelas e2.. rata2 la i tanye kat dorang best x jd engineer??4 out of 5 kate ade bosan sket.. hehe.. hmm keje camne yg memenuhi citarasa??perlu ke kite memilih untuk enjoy ngan keje kite??

Choco-mania said...

dal : aku ni dah selalu sgt tido kat ofis tu..pnh terkantoi dgn bos plk tu..malu..skg ni dah tahap boring nak tido.hehehe..tp,tido still hobi aku..hahaha ;p

zura : sorry,wrong number la ;p
ko pon tgh bosan ke??? ye ke??
bkn ke org yg tgh bercinta mcm ko sentiasa hati berbunga2..hehe ;p

Choco-mania said...

ilicious : bestnye dpt buat gathering buka puasa ramai2 dgn x-classmate :) most of them pon ckp cm tu ye..em,hopefully sumday all of us will find suitable career..insyallah ;) keep on hunting..hehehe

athirah said...

teringat fathi, ko tdo dlm kelas..mcm roller coaster.. hehehe (jgn marah cik fathi!) tu yg ramai terpikat tgk tu.. ehehhe