Jan 24, 2010

Nostalgia : Setahun sudah...

Alhamdullilah.
Genap setahun sudah kami berstatus suami isteri ;)
Syukur pada Allah atas pertemuan & jodoh dariNya.



Kahwen tu best ke?
Mestilah best. Masam-masam manis =)
Dalam masa yang sama, kahwen itu tanggungjawabnya besar, pengorbanannya tinggi, cabaran dan dugaannya hebat. Bagi yang sudah berkahwen, tentu saja mengerti maksud saya ini. Pada yang akan berkahwen, persiapkan mentaliti & psikologi kamu ke alam baru.

Abang,
Setiap hari adalah hari baru untuk kita. Dari kita sorok-sorok bila nak kentut, lari jauh-jauh, sampai la kita dah tak segan nak berbalas kentut. Hahaha. Aih, abang sudah prove it to me yang kentut abang memang power. So, I surrender ok. Abang menang ;p

Adakala, saya lupa nak tutup lampu sampai melambung bil elektrik. Lupa nak tutup air kat bathroom sampai bil air naik bulan tu. Lupa nak tutup tingkap bilik sampai banjir bilik kita dek tempias hujan. Aih, saya selalu lupa. Apa yang saya lupa, abang ingatkan ya. Macam tu jugak kalau abang lupa, saya ingatkan. Tak kira perkara apapun, jangan kita jemu ingatkan antara satu sama lain, kerana kita hanya insan biasa yang mudah lupa.

Doa saya, moga kita sentiasa senyum saja hadapi hari-hari mendatang. Kita doa pada Allah, mudah-mudahan Dia makbulkan hajat kita untuk menimang zuriat. Pelengkap kehidupan kita berdua. Insyallah. Untuk segala kekhilafan saya, harap abang maafkan.

Oh, saya nak abang tau yang…
Abang always be my SUPERMAN!!!
Sampai bila-bila ;) Happy 1st anniversary abang!

Nota kaki : Thank you Allah for our wonderful marriage journey so far. May ur bless always with us. Insyallah ;) Everyday I love you =) Jiwang seyh. ngehehe.

27 comments:

Nadia Bayu said...

happy 1st anniversary fathiyah ;)

kahwin memang best! :P

fabulous.farah said...

huhuhu..dah setaun dah~

makne nye dah setahun lebih la i baca blog u..huhu

Anonymous said...

hehe! klaka la pasal kentut tu.. haah ek, time memule dh serumah mesti malu nk kentot kan! aduyai... hehehe.. anyway, semoga kalian menjadi zuriat insyaAllah.. ganbatte ne!!! -diha

farah fatihah said...

happy anniversary fathi and syah ;)
semoga bertambah lagi umur perkahwinan awak. honeymoon ke tuuut jadi ke??hati2 yeee..hehe :p

Cahaya said...

Salam tahniah ye fathi & shah
suka saya bace pengertian perkahwinan yg fathi tulis tu...
Doa saya sentiasa mengiringi kalian..
Bahagia selamanya:-)

fikaryna said...

hepi 1st anny..semoga cinta korang berkekalan..dan dikurniakan zuriat yg kiut miut okeh..

Ija1202 said...

Tahniah..moga kasih syg yg di semai setiap hari itu berterusan hingga ke hujung nyawa..dan semoga di murahkan rezeki & zuriat yg comel2...amin

Iryani Noor said...

awwuhh schweet entry =p...
neway happy 1st anniversary yer Fathi...
moga dimurahkan rezeki..
& dikurniakan zuriat yg soleh & solehah =p

Shifa said...

happy 1st anniversary! semoga semakin bertambah usia perkahwinan, semakin bertambah juga kasih syg antara kalian..

easyou said...

~Have a Happy Anniversary
A day that's filled with fun
And remember the day
That you two became one~ (^_^)

+farahh najiha said...

salam, happy anniversary! memang masam2 manis your note ni!! kikiki..
awal2 senyum2 baca, dah last2 tu terharu.. takde apa yg boleh buat kita tak bersyukur,kan..?
may both of you have a very wonderful marriage and dikurniakan baby, amin. :D

acubendre said...

tahniah...n happy anniversary...
semoga bahagia selalu...

yunayuni said...

ala sweetnye..hihi.happy anniversary dear :)

marriage is a blessing :)

mrs SyeDiz said...

sweet!
Happy anniversary Fathi & husband!

tia said...

happy aniversary kak fathiyah!!!

Fathiyah said...

Nadia Bayu : thanks nadia.yup kawen mmg best! ;)

fab.farah : kejap je kan dah setahun ;)

diha : hehehe ;p thanks diha

farah fatiha : thanks farah.insyallah,jadi ;) hehehe.take care 2 u 2.

cahaya : thanks cahaya ;)

fikaryna : tQ ryna.same 2 u.moga cpt dpt zuriat ;)

ija : thanks ija.insyallah ;)

Fathiyah said...

iryani : tQ kak yani ;)

shifa : tQ shifa ;)

easyou : kte suka madah2 awak.sgt best.hepi 1st anniversary easy ;)

farah najiha : betul3.slalu kene bersyukur apa yg kita ada kan ;)

acubendre : thanks acu.awak ada blog gak ye.nnt kte terjah.hehehe

yuna : yup.agree wif u.tq yuna ;)

fnajiha said...

especially bila buka mata, nampak his face.. ;)

~ms tepung~ said...

happy 1st anniversary..

hihi xtahan part kentut tu..=p

semoga 2nd anniversary, bertiga pula. Insya Allah..

هدايه يسٓ / Hidayah Yassin said...

selamat 1 tahun untuk kamu ber2 ye...semoga ikatan sampai mati...amin...

doakan kita jugak tau...sori lewat komen untuk wish...hihihi...

rAfIza_fAdzLi said...

Tahniah Fathiyah.. Dah setahun ek..cepat tul masa berlalu. Semoa mahligai yg dibina akan kekal hingga hujung nyawa. Aku doa moga kalian akan dikurniakan cahayamata penyeri rumahtangga.

lemonade said...

hepi 1st anniversary sis... moga kekal bahagia smpai ke syurga =)

m@Ri@ said...

tahniah fathi n syah..happi anni..semoga syah n fathi saling lengkap melengkapi..;)

astalavista said...

happy belated anniversary....moga2 kamu terus happy dengan life indah ini ok..love u....miss sis lak..hahaha

susudalambotol said...

lupa, tarikh kahwin kita sama kan?

HAPPY ANNI, awak!
;)

Fathiyah said...

mrs syediz : TQ huda ;)

tia : TQ tia ;)

farah najiha : yup.betoi!

ms tepung : thanks.insyallah

hidayah : tQ hidayah ;)

jaja : TQ jaja ;)

lemonade : thanks!

maria : insyallah ;)

anul : TQ anul.miss u 2.hehe

hidd : aah.sama ;) ok.tQ hidd

aishah said...

hi kak fathiyah.
happy anniversary.
sekejap je dah setaun.
sy jugak belum kawen2 lagi sob2. :)