Jan 14, 2010

Little Mademoiselle


Budak perempuan cilik memakai sepatu tumit tinggi. Comel !!!
Siap boleh berlari dengan sepatu tumit tinggi tuh. Terer. Running with the heels.


Tengok gaya Suri nih, I think she’s born to be a star. Look at her style. So adorable.

I wonder lah. Kenapa budak kecik mesti suka pakai sepatu tumit tinggi ???

Jangan kata budak lain, saya ni pon sama jugak. Masa kecik dulu, saya peminat sepatu tumit tinggi tegar. Hehehe.

Mak saya tak pakai sepatu tumit tinggi. Jadi, memang takde chance lah saya nak melaram pakai high heels. Kalau tak, dah lama haku catwalk depan halaman rumah, berjalan ala model dengan sepatu tumit tinggi. Verangan u.

Aha, peluang nak melaram tuh tetap ada...
Bila ??? Masa bertandang ke rumah sedara mara. Especially masa raya, bersepah sepatu depan pintu rumah.

Jadi, misi saya pun bermula. Hahaha ~ Devil laugh.

Apa lagi, satu persatu sepatu tumit tinggi saya cuba. Melaram habes. Thanks for my genius mind & perangai muka tembok. Sungguh la tak senonoh. Pada sedara mara, maaf ye sebab saya pinjam sepatu kamu yang cantik itu. Jangan mare ye =) Hehehe.

Nota kaki : Dah tua ni, saya jarang pakai high heels. Padahal, masa kecik tergedik-gedik tak hengat nak pakai sepatu tumit tinggi. Hehehe. Oh, saya paling suka patern peep toe =) Kamu pula?

17 comments:

farahazmin said...

comel bangat.. ni yg x sabo nk anak pompuan... anak laki pn aku kasi melaram gak apatah lg nanti anak pompuan.. hahaha... eee... x sabar.. gediksss jek... hahaha

Cahaya said...

hamboi2 bersepatu tinggi plak ni:-)
Saya pindah ptg esok.. Jemput ler tolong berkemas di aras 2, umah no 7..huhu

farah fatihah said...

kita tak suka heels.
suri memang cantikkkk!!!

Iena said...

dulu time muda2 remaja aku mmg suka heels. tp smenjak berkahwin n berbadan gebu ni... dh x larat dh nk pakai heels. platform yg x bpe nk tinggi jer lg slesa...

هدايه يسٓ / Hidayah Yassin said...

xomel je suri tu...dulu cam pernah tgk pelakon yg muka cam curi tu...beruntung dia kan?

yg komen tu kita rasa dah ok...dulu masa guna template lama memang tak boleh komen langsung...tapi skrg dah ok...takmo guna templat2 luar...hehehe...

m@Ri@ said...

maria tak suka pakai heel tp suka tgk org pakai heel..;)

lynn said...

suri mmg kids idol.chomell~~ :)

tia said...

kakak, comelnya suri..
hehe.
kita pun sama lah kak,
bila dah tua ni agak malas nak pakai.
tumit sakit.
haha.

ps; suka dengar heels bergesel dengan pasir masa berjalan

fabulous.farah said...

comel sangat suri ni..cute.cute.cute!

Nadia Bayu said...

tak suke pakai heels. kalau kejap2 takpe. lame2 memang kaki akan sakit sangat. :( memang dilahirkan untuk tidak memakai heels seumur hidup. uhuh

FARHANA JAMIL said...

comelnye suri...suke pakai heels tp xleh lame2 la, sakit kaki...huhu

lemonade said...

suke pakai heels especially kalau kasut kuliah. rasa mcm confident je berjalan. =)

Fathiyah said...

Farah azmin : eh ehe..bawak bertendang puan farah. Sabo2. hehe. aku ada tips utk dpt baby pompan. Nnt ko try la ek. Kalo la anak aku comei mcm suri nih… aih, geram lah!

Cahaya : syah ckp dia jmpa awak kat foyer blok. Kte blk umah mertua mgu lps. Kalo tak, blh la jenguk2 jiran baru ;)

Farah fatiha : awak punyai ketinggian model, pakai flat pon sudah cantik ma ;) suri ni lawa tahap gaban weh!!!!

Iena : weh, ms study dlu aku mmg admire ko tau. Sbb ko bergaya & pakai heels. Tak mcm aku yg selebet + selekeh nih. Hahaha.

Hidayah : mmg comel. Eh, sapa pelakon tu hidayah? Awak dah tukar template ye. Ok. Blh kte mengomel-omelan kat blog kamu nnt ;)

Maria : sama la kita ;)

Lynn : comel bangat kan ;)

Tia : awak muda lg tia. Time ni la awak nak pakai heels puas2. akak yg tua nih, mmg dah out of season. Hehee. Tia, akak tak blh bukak blog awak la. Slalu hang. Almaklum lah, laptop akak pon season mcm tuannya jugak. RAM tak besaq.

Fathiyah said...

fab farah : sgt2 comel!

nadia bayu : aih,sama la kte.nasib bdn...teringin nak pakai heels tp kaki tak sakit.hehe

farhana jamil : comel kan.takpe,awak tinggi.kte nih,ketot.hehe

lemonade : wow,kamu gi kuliah pakai heels?hebat! akak dlu pakai selipar.hahaha.sgt2 tak senonoh ;p

astalavista said...

tua erk..muda lagi laa..hahaa...long time no see...ladtop sudah ok ?

هدايه يسٓ / Hidayah Yassin said...

ala, kita tak tau naam dia tapi comel diorg sama je...kita sempat rakam kt hp sebab budak tu comel sgt...kalau ada masa, kita upload kat blog eh...tapi takut nak janji...hehehe....

lemonade said...

cikgu pelatih kan, mmg kena pakai kasut. kasut bertutup. slipar mmg x blh lgsg la. hihi