Dec 3, 2009

Penangan ayam

Suami saya mengidam tempoh hari =p


Mengidam mahu makan ayam goreng Popeyes! Hehehe. Inilah salah seorang penggemar tegar ayam yang sejati. Cheq tak tau la apa yang ayam dah buat sampaikan suami cheq asyik tergoda dengan ayam. Tang mana yang dia tergoda pun tak tau la. Tang peha kah? Hahaha =p Kalau tang peha, peha cheq lagi mengancam. Ayam pun tak boleh challenge peha drumstik cheq. Hehehe.

Kami dah cuba ayam goreng Popeyes. Overall, not bad. Sekali sekala tukar selera, apa salahnya. Bagi yang gemar ayam goreng crispy, inilah tempatnya.


Salutan tepung yang rangup lagi enak. Tapi, bak kata penggemar sejati ayam, ‘memang tak boleh challenge original resepi KFC’. Rasa French fries memang berbeza. Ada perisa tambahan, herba seperti jintan. Coleslaw, sedap. Mashed potato, crème & melt. Roti juga berbeza. Macam rasa kek pun ada. Pilihan menu adalah variasi. Harga, standard fast food restaurant.


Penggemar tegar ayam tersenyum lebar bila permintaan perutnya sudah ditunaikan.hehehe =p

Kepada penggemar ayam, anda boleh la cuba ya =)

Nota kaki : Esok malam ada date istimewa. Mahu nonton teater Natrah bersama suami & geng 10BH. Tak sabaq nak tengok Maya Karin & Remy Ishak dipentas. Teruja =) Saya akan update tentang Natrah naskah pementasan. Pasti. Tunggu…. Hehehe

12 comments:

ungu violet said...

disebabkan saya dan ein penggemar ayam goreng crispy tegar. harus kena cuba!

kat mana popeyes ni fathi???

m@Ri@ said...

maria mmg suka mkn ayam..tp tak jumpa lg ayam grg yg leh challenge kfc..;)

hazlina said...

mcm sdp jer ayam goreng ni,hehehe!!!!ayam goreng!kate upin n ipin..;)

mrs SyeDiz said...

wow!menarik!

same la dgn mr syediz, harus reject makanan lain kalau ada ayam!

anil lutaze said...

saya penggemar ayam goreng mcd yg maha pedas tu instead of kfc...

tp yg ni x prnh cuba..kt mana yer

lo.lo palazzo. said...

nmpk sodap....
nak try la nnti wak..
=)

"Fd_kZ" said...

ya Allah, sedap yg amaaaatttt.... hhuuuh beshnyer.. kat mana tue??

Fathiyah said...

ungu voilet : cuba jgn tak cuba.hehe.kte mkn kat mid valley.menghala ke supermarket jusco.

maria : syah pun ckp cm tuh.KFC tetap dihatiku.hehe

hazlina : hehe.si upin ipin tuh,ayam jer memanjang.comel =)

mrs syediz : sama la dgn en.syah.kalo ayam depan mata,yang lain tak dihiraukan.hehe

ani lutaze : awak suka ayam mcD ye.tak ramai org suka kan.popeyes kat mid valley.oh,kat wangsa walk pun ada katanya.kat pj pun tapi tak sure kat mn.

lo.lo palazzo : try lah =) berbaloi-baloi.hehe

Fd_kZ : wah,org mengandung sudah mengidam nih.hehe.kte mkn kat mid valley nih

cik EPAL said...

sedapnya :)

Fathiyah said...

cik epal : memang sedap =)

puan.farah. said...

huhuhu..suami saya xsuke ayam..saya suke kalau pedas. pedas tak?

Fathiyah said...

puan.farah : tak pedas la awak.kami berdua tak tahan pedas.hehehe.