Nov 12, 2007

SPM!!!


Farhana & adik2nya...(mak kat blkg tgh psn mcm2 tu)

Hari ni..adik saya,farhana menghadapi SPM (tepat kul8 pagi td..1st paper,BM)
demam exam dah bermula!!!
sabtu lepas,kami seisi keluarga melawat adik saya tu..
sbg moral support...supaya adik saya lebih bersemangat utk berjuang..hehehe =D

Dgr amanat dr mak & ayah
pantun 4 kerat....

teringat plak ms saya mengahadapi SPM 7 thn lps..(cptnye ms berlalu!! mcm tak caye je dah 7 thn tinggalkan alam persekolahan :p)
waaaa..kalo blh saya repeat blk SPM..sbb result saya yg kurang memberangsangkan
yelah..akibat byk main & kurang study...ngehehe
saya tak mau lg tido dlm kelas time cikgu mengajar (hehehe..ni attitude saya plg buruk sekali!!!...sume cikgu tau saya suke tido dlm kelas even saya duduk dpn sekali!!! teruk sungguh)
saya nak concentrate supaya saya dpt 10A1...hehe =D
tp,saya kene terima kenyataan bahawa SPM tu hanya sekali seumur hidup
so,peluang saya dah lps...saya ttp bangga & bersyukur (walaupon sedikit kechewa..huhuhu) dgn result SPM saya yg tak seberapa tu...(padan la dgn usaha yg saya dah kerah ms tu...)

utk adik saya,farhana yg sdg berjuang di medan perang..(jihad dlm mencari ilmu)
kak long doakan semoga kakak dpt buat yg terbaik utk exam,yakin & tenang dlm menjawab soalan
semoga Allah SWT memberi petunjuk & mempermudahkan urusan kakak
insyallah,kami sume doakan mudah-mudahan kakak beroleh kejayaan...amin
.................................................................................................................................
On da way blk ke KL kami sempat singgah Umbai...
antara tempat yg famous gak kalo nak makan fresh seafood
kami singgah kat perkampungan nelayan...restoran terapung umbai (btl2 terapung ni ;p)

3 dara pingitan =D
pemandangan cantik..menghadap selat melaka..
especially bila senja..tgk matahari terbenam

sedap hingga menjilat jari :p
wah,kami makan besaq la mlm tu..ikan siakap stim,kepah & kupang msk serai,
sotong goreng tepung,tom yam campur...sedap!!! =D
ada sejenis seafood yg dipgl sepahat/pepahat...unik..
tp,tak oder la..so,tak tau rsnya mcm mn
overall,makanan sedap,tmpt cantik,bersih & menarik...
so,pd sape2 yg sgh umbai,blhla try makan kat situ
harga pun berpatutan...sambil jln2 cr mkn

15 comments:

dal_sonic said...

adik aku bib pn SPM gak.......tapi weekend ni baru mak aku nak gi lawat dia.......sama2 la doakan mereka2 ni berjaya......jangan jadi cam kita dulu....siap leh tgk juara lagu lagi tuh.....

Diha said...

ngeehee.. kak long mmg suke tido kan.. gmba kt blog pic tuh tgh tido.. ngeehee.. yep, kalau bole diputarkan mase, diha pon nk amik balik spm.. hmmm..nyesal pon dh tak gune..fokuskan pada masa hadapan.. aja2 fighting!! =D

athirah said...

all the best to farhana + cik bib adik dal! yup..yup..jgn jadi mcm kita..time tu peksa, time tu jugakle nak tgk juara lagu! huhuhu... :)

R.E.Z.A said...

salam....thn ni ker SPM...so gud luck jer la...so..bonne chance...sy ni dh abih dh thn lpas...hehe...salam

dal_sonic said...

salam en r.e.z.a,
yg amik SPM tuh adik tuan punya blog nih....tuan punya blog nih dah amik SPM 7 tahun lepas dah....hehehehe......

sori fathi....aku jawab bagi pihak ko...

Mimie Nazirah said...

dal:> hehe...kalu tunggu fathi mesti ;ambat lg jawab tu...=p
fathi:> senang je nak tuka blogskin...cari je \"free blog skin/layout/template\" hehe cilok je...pastu kalu nak letak widget2 pun sama...

ilicious said...

gudluck tuk ur sis fathiyah.. bile pk kan spm 7 tahun lepas 2,nak kate nyesal nak amik balik pun xdela.. sbb sampai skang rase spm 2 lagi susah dari diploma n degree yg dah lepas nih..maybe sebab spm kene ingat 10 subjek untuk 2 tahun..mase diploma and degree,blaja stgh sem dah exam.Jimat memory otak aku kot.Hehehe..Aku nih short term memory je.Kira kan org yg amik SPM sabjek banyak2 tu mmg excellent la..

Choco-mania said...

dal sonic:thanks 4 answering reza question on behalf of me..aah la aku br teringat Juara lagu 2000 ms kte tgh SPM..pttla results aku teruk..hehe (sj nak slhkan Tv3..padahal aku yg mls study) :p
good luck utk adik ko Bib gak..insyallah.. =D

Choco-mania said...

diha:ish..nmpk sgt kak long ni suke tido kan..hehehe :p
never turn back diha...ape yg dah lps anggap sbg pengajaran..yup,focus on what u r doing right now..chaiyok!! =D

Choco-mania said...

athirah: ms tuh..rs rugi la kalo terlepas tgk Juara lagu...exam tolak tepi dulu..huhuhu :)

Choco-mania said...

r.e.z.a : waalaikum slm...thanks 4 dropping here...awak tgh wt persediaan ke france ye..bgs2 =D

Choco-mania said...

mimah : thanks mimah :) nnt aku try..tulah,aku ni mcm dok kat zmn batu..kat opis mn ada internet nih..(huh..ni la kalo dpt kedekut sgt!!! menci)

Choco-mania said...

ilicious : thanks ili..betoi gak tuh..ms diploma/degree kte just amik 5/6 subjek je 4 1sem..tp,SPM kte kene study maut 10paper 4 2 years..huhuhu..tp,sume tu-lah yg mnjd kenangan terindah ms di alam persekolahan :)

hafsah said...

eh tudung farhana sama la with my tudung.. sejibik!!!!!! hehe.. yg awak berkenan, kita beli masa kua ngan Nadiah kat KL central

hafsah said...

eh salah orang la.. sabirah tu, bukan farhana! LOL! dh kenal bape lama pon x cam2 lagi.. sorry a ;)