Oct 28, 2007

Suratan Atau Kebetulan

Sesuatu yg tak disangka
Sering kali mendatangi kita
Itukah suratan dlm kehidupan
Atau sekadar satu kebetulan

Kita asyik membicarakan
Persoalan hidup & pilihan
Serta kejujuran semakin berkurang
Masih tiada bertemu jwpn

Walau kita dihadapkan
Dgn berbagai pilihan
Mengapa sering trjadi
Pilihan tak menepati

Hingga amat menakutkan
Menghadapi masa depan
Seolah telah terhapus
Sebuah kehidupan yg kudus

Pertemuan sekali ini
Bagi diriku amat bererti
Tetapi ku bimbang utk menyatakan
Bimbangkan berulang kesilapan
..............................................................................................................................

Em,I luv to hear this song..lagu lama byk menyimpan sentimental value
right now it seems like this song related with my life
it doesn't related to my relationship life but...my others part of life...career

Yesterday I got an offer to work with company Z..
and of course la I was really happy...
yelah,setelah sekian lama mencari keje ditmpt yg lbh baik dr skg,
bertungkus lumus menghntr resume sbyk yg mungkin,
dgn bersusah payah menghadirkan diri utk sesi interview...
akhirnya...sume pnt lelah & pengorbanan saya selama ni...
membuahkan hasil..alhamdullilah...

Tetapi,setelah sumenye kelihatan hampir pasti...
saya tibe2 rs tak sdp hati...ada yg tak kene..
jauh disudut sanubari saya merasakan tidak tenteram
something..somewhere is not right!

Saya mula mencari jwpn utk semua persoalan yg tak terungkai ini
Dan...akhirnya saya menemui petunjuk & jwpn

Kesimpulan...

'Apabila kita mengejar kemewahan dunia,kita akan kerugian di akhirat kelak..Jika kita mengejar saham akhirat,insyallah Allah SWT akan memberikan kedua-duanya (dunia & akhirat) kpd hambaNya'

10 comments:

dal_sonic said...

salam......
hmmm.....aku sokong je pape pn yang ko wat asalkan ko rasa mende tu yang terbaik....by the way, company Z tu company ape?......kalo ko tak jadi keje situ, meh aku plak yang mintak kat situ....aku nak abis dah ni....hehehehehe

yginsaf said...

me insaf dgn kekurangan diri me yg ini..

athirah said...

cik fathi, buatlah pilihan yang tepat and fikir elok2 before buat decision.
Congrats anyway..dapat kat mane cik fathi?? :)

Hamimah Nazirah said...

Fathi...resah dan was-was tu penyakit hati kerana permainan syaitan...mintalah petunjuk...boleh buat sunat istikharah...

(pandai je nasihat org =p...takpe kan...mengingatkan diri sendiri jugak)

Choco-mania said...

dal : thanks dal coz u r supporting me ;) nama company tu...em,identiti company dirahsiakan..nnt aku bgtau ler..hehe..aku tak nak rekemen ko keje kat situ la...menyeramkan.. ;p

dal_sonic said...

oooo....menyeramkan ek.....
aku sbenarnya macam malas nk keja lagi....hehehehe.....;P....aku takde apply keje mana2 lagi pn......

ilicious said...

its ur bday today rite??sori kalo salah.. Nway Happy 24th birthday

Choco-mania said...

yg insaf : byk lg yg saya kene belajar..masih setauhn jagung dlm alam pekerjaan ;)

Choco-mania said...

athirah : thanks tirah for ur support ;) aku dah tolak offer tu..mybe ada hikmahnya..sbb ofis tu satu bgnan dgn ofis mmc..huhuhu

Choco-mania said...

hamimah : thanks mimah 4 ur advice :)